Gå til hovedindhold

'Klovn' sæson 9 - alle afsnit rangeret fra værst til bedst

Otte nye afsnit med Frank & Casper

dhn@kino.dk
Skrevet af Daniel Hartvig Nielsen


Den 9. sæson af Klovn er nået til vejs ende. En stærk sæson, hvor Casper & Frank er fortsat med klassiske Klovn-dilemmaer, endt i akavede situationer og har tilføjet nye begreber og tricks til huskebogen.

Vi rangerer herunder de otte afsnit fra den netop afsluttede sæson – fra værst til bedst. ”Værst” skal dog tages med et gran salt, da intet for alvor har været dårligt.

SE OGSÅ: De 10 bedste afsnit af 'Klovn' nogensinde

Klovn, TV2
Foto: Per Arnesen, TV2

 

8. Darwins kontor (afsnit 6)

Da Frank møder selveste Eske Willerslev på kuffert-indkøb, bliver han inviteret til et stenalder-eksperiment i Lejre. Frank tror, at han er særlig udvalgt, men han ender med at blive slemt skuffet.

’Darwins kontor’ har egentlig masser af potentiale i naturomgivelserne i stenalderbyen, men de bliver aldrig rigtig indfriet – og det meste ender i alt for velkendt Klovn-fnidder. Afsnittets set-ups er desværre også en anelse for tydelige, selvom at vi må give point for Willerslevs begejstring over Mias lorte-sværd.

7. De røde bukser (afsnit 1)

’De røde bukser’ skyder den nye sæson i gang, og Casper og Frank er i hopla på deres nye yacht, hvor rosé bliver indtaget i lange baner. Men det går selvfølgelig galt, da de snyder sig til at sidde ved et særligt bord for kun særligt udvalgte sejlere - med Bo i røde bukser.

En solid start på 9. sæson bliver skyllet ud i havet med en noget vag afslutning og et afsnit med lige vel meget genbrug. Mens en (sjov) fordrukken beef med den dyreelskende og fortørnede nabo Stephanie Potalivo aldrig rigtig bliver forløst.

6. Frederiksberg-flisen (afsnit 2)

’Frederiksberg-flisen’ er ’Klovn’ som vi kender det. Frank har et småborgerligt, selvhøjtideligt projekt om at ende på en kendis-flise på Frederiksberg Allé, mens Casper bare gerne vil nyde noget dyr kaviar. Men som det allerede fremstår her, så er det et afsnit, som skorter i velfungerende sidehistorier.

Til gengæld får Mia Lyhne lov til at folde sig ud, da hun pludselig går på druk med sin eks-flirt Mads – der i øvrigt også er med til at vælge, hvem der får Frederiksberg-flisen.

Afsnittets gæster virker noget underbrugte, fra Nikolaj Stokholms gnæggende baggrundsoptræden til et spildt Sofie Linde visit med en noget forceret omgang skældud.

Klovn
Foto: Per Arnesen / TV2

 

 

5. Portræt af en Tennis-klub (afsnit 3)

Casper og Frank har altid nye interesser og hobbyer. Vi har set dem gå til alt fra lerdueskydning og fægtning til karate og cykling. I denne sæson gælder det så tennis. Kendis-tennis!

Det er da også her, at afsnittets helt store slag skal stå, der opstår nemlig en ”psykologisk” kamp mellem Frank Hvam og den temperamentsfulde Magnus Millang, der leverer en af sæsonens sjoveste gæsteoptrædener.

Afsnittets forskellige plots hænger dog ikke så velfungerende sammen, som vi har set i andre stærke afsnit. En sidehistorie om et vildmarksbad med Frederik Cilius som ubehøvlet sælger er sjov, men bidrager ikke det store til vores centrale historie. Til gengæld er det sjovt at se Casper på usikker grund, da hans tidligere knald (tennis-dommeren) vurderer ham som en 3’er ud af 10. Men virkelig pinlig bliver afsnittet aldrig.

4. Mias fede ferie (afsnit 7)

Denne sjælelige opfølger til ’Franks fede ferie’ fra sæson 2 sender vores hovedkarakterer til Hornbæk, hvor Fnugs unge venner sætter fut i tingene. Så meget at den aldrende Casper og Frank ikke kan følge med.

Samtidig ender Frank også i en strid med sangeren Poul Krebs omkring opladning af deres el-biler, hvilket udelukker dem fra hans koncert – og Casper og Frank ender i kælderen hos Holger Danske.

’Mias fede ferie’ har masser af sjove optrin og fine gæster, og selvom nogle af konflikterne skæres lige vel tykt op – også på grænsen af, hvad universet kan holde til – så kommer afsnittet stort set i mål. Frank og Casper har dog sjædent være mere patetiske, end da de er fanget i kælderen på Kronborg.

3. Folkemødet (afsnit 6)

Sæson 9 spiller på nostalgien i flere henseender, og i afsnittet ’Folkemødet’ vender vi tilbage til Bornholm, hvor 'Klovn' tidligere har leveret et fantastisk afsnit.

Det er således en herlig retur vi får til solskinsøen, hvor Frank er udset til at holde en klima-tale ved Folkemødet – og Casper er på damejagt… undskyld, yoga-retreat.

Afsnittet er overbefolket af veloplagte kendisser fra politiske personligheder som Bjarne Corydon og Connie Hedegaard til nyhedsværten Kim Bilsøe og forfatter Signe Wenneberg. Og vi får introduceret begrebet ”fissesøvn” - altså når man ikke har fået lukket en aftale helt, og derfor ligger og venter på, at ens ”gæst” eventuel skulle dukke op.

Det er tit hit or miss, når ‘Klovn’ rejser ud, men det er veloplagt at gå lidt i kødet på det (opreklamerede?) Folkemøde, og selvom afsnittet aldrig rigtig bliver tåkrummende pinligt, så kommer det sikkert i havn.

Klovn
Foto: Per Arnesen / TV2

 

2. Alter-ego (afsnit 4)

Frank skal til gymnasie-reunion, og Casper tager med, da en stalker har gjort ham bange (han hev ellers pikken frem i selvforsvar!). Og det set-up til ’Alter Ego’ fungerer bare.

Afsnittet sætter Frank i førersædet, mens Casper må tage til takke (i første omgang) med den ynkelig situation at blive forladt i bilen, mens Frank fester.

Det hele bliver selvfølgelig vendt rundt på en tallerken, og hvad, der skulle være Franks store aften, ender i håbløshed, da hans eget ego i form af et stort guldur sætter sig på tværs i bilruden.

’Alter ego’ introducerer sæsonens bedste nye Klovn-begreber med McFly-sex (hvor du har sex med en fra fortiden og får lukket den) og Kendissex (sex med én, der kun kender dig som kendt, og dermed vækker dit mytologiske alter ego).

Afsnittets tredje sidespor omkring at solbade sit numsehul, har måske ikke den store indflydelse på hovedhistorien, men det er bare virkelig skørt – og har en sjov afslutning. Så det kan ikke trække ned.

1. Venstretricket (afsnit 8)

’Venstretricket’ formår virkelig at fremstille Frank som den følelseskolde, selvoptagede og småborgerlige person, han er. Den sender ham både på et – for mange alt for velkendt – sidespor ned for at hente en pakke i den lokale kiosk, og med Casper i mandeklub med (veloplagte) kendisser, hvor der skal tales tunge(!) følelser.

Sidstnævnte er ikke ligefrem Franks spidskompetence, og det kommer til udtryk, da han ender med at følge Simon Kvamms mørke og selvmorderiske depressionssnak op med noget brokkeri over Post Nord. Afsnittets mest akavede øjeblik.

Det ender dog ikke der, for på hjemmefronten spiller Frank selv dødsangst-kortet for at undgå at tale med Mia – og det på trods af, at hun har booket tid ind.

Samtidig får vi introduceret venstetricket, hvor man efter utroskab bliver nødt til at fingere, at man har brækket armen, for ikke at blive opdaget. Hertil får vi bl.a. Søren Pind på banen, der leverer en fin debut i Klovn-universet.

Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.