Gå til hovedindhold

Nikolaj Lie Kaas' nye serie kaldes en arvtager til 'Klovn': Især denne karakter inspirerede ham

Instruktøren afslører også den største forskel

christine@kino.dk
Skrevet af Christine Dyrskjøt Elmstrøm


Danske skuespillere, musikere og andre kendisser står på række i Nikolaj Lie Kaas' kommende komedieserie Agent, hvor langt de fleste på den imponerende rolleliste spiller sig selv... i en karikeret udgave.

Blandt disse navne finder man fx Dar Salim, Thomas Blachman, Tobias Rahim, Sidse Babett Knudsen, Melvin Kakooza, Birthe Neumann og Helle Thorning-Schmidt.

Af bl.a. den grund er den nye serie også allerede blevet kaldt en arvtager til Casper Christensen og Frank Hvams klassiker Klovn, der også havde kendte danskere i rollen som sig selv - her iblandt selvfølgelig Frank og Casper.

'Klovn' har da også været en inspiration, fortæller instruktør og manuskriptforfatter på serien, Nikolaj Lie Kaas, da vi møder ham i Berlin. Her havde de to første afsnit af 'Agent' verdenspremiere på den prestigefyldte filmfestival Berlinalen.

- ['Klovn', red.] har helt sikkert været en inspiration, og jeg synes stadig, der ligger et godt potentiale.

Læs også: Danske stjerner stod i kø for at medvirke i Nikolaj Lie Kaas' nye serie

'Agent' handler om Joe, der er agent for underholdningsbranchen. Joes store ambitioner spænder dog nogle gange ben for ham, og tingene er ofte lige ved at gå galt, når han skal balancere familieliv og sine klienters krav.

Joe spilles af Esben Smed, der altså er en af de relativt få skuespillere, der ikke spiller sig selv i serien. Og Nikolaj Lie Kaas fremhæver især hovedkarakteren i 'Agent' som en stor forskel fra 'Klovn'.

- Nu er de jo hovedpersoner [i 'Klovn', red.]. Joe er på en måde en birolle... selvom han er hovedrollen og er med i alle scener, så er det en serie, der handler om mennesker, som hele tiden står i skyggen for en masse hovedroller.

- Det synes jeg er for fedt. At fokusere på én person 100%, den celebrity, det afsnit, 100%. Og ham [Joe, red.], der prøver at slukke ildebrande.

Lie Kaas fremhæver dog især én karakter fra 'Klovn', som har været en stor inspirationskilde for ham.

</b>

Nikolaj Lie Kaas bag optagelserne på 'Agent' © Henrik Ohsten

- Ibens [Hjejle, red.] rolle har været inspirerende. Det, at Iben er så sur og vred, og folk tror, at hun er, ligesom hun er i 'Klovn'. Det synes jeg var meget interessant. At det kan lade sig gøre, fordi Iben [i virkeligheden, red.] er meget lidt, som hun er der.

- Men det lykkedes jo for dem gennem flere år at gøre hende til en smatso. Hun ville jo selv sige, at hun spiller en rappenskralde.

'Agent' er som nævnt fyldt med kendte danskere, der spiller sig selv. Vi spurgte derfor også ind til, hvorvidt Lie Kaas selv havde tænkt sig at dukke op i serien. Her var svaret nej.

Det gør vi ikke. Jeg prøvede at holde min sti ren i kraft af, at jeg havde nok at se til som instruktør. Og når jeg ser noget, hvor jeg ved, at der er en skuespiller, der er instruktør, og så bare lige skal møve sig selv ind - og i øvrigt i det her tilfælde vil jeg ikke kunne spille andet end celebrity. Så ville jeg synes, at det var lidt for ananas i egen juice. 

- Jeg prøver at undgå at have for meget fokus på mig. Men jeg er med i to sekunder på en rød løber. 

Agent' kan ses på TV2 Play fra 2. juli, og på TV2 fra 9. juli.

       Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.