Gå til hovedindhold

Ringenes Herre og stjernekrig: 9 serier du skal se i september 2022

Glæd dig også til gys, karate og krimier

Skrevet af Streamingguide


Sommervarmen er så småt ved at slippe sit tag i landet, hvorfor det også kun synes endnu mere oplagt at streame løs i hjemmebiografen.

Vi har således kigget frem i september for at udpege en god håndfuld af månedens mest interessante serie-tilbud. Det betyder alt fra episk Tolkien-fortolkning til science fiction i Star Wars-land og ikke mindst kampklar karate.

Vi har samlet en liste med 9 serier, du skal se i september måned:

Devil in Ohio

Netflix-serien 'Devil in Ohio' handler om en psykiater, hvis liv en dag bliver bliver vendt grumt på hovedet.

For da hun tager imod og vælger at huse en ung pige, der er flygtet fra en kult, truer det med at spitte hendes familie fra hinanden.

'Devil in Ohio' er den første serierolle til Emily Deschanel siden den populære 'Bones'.

Gyser-dramaet er en miniserie, der består af i alt otte afsnit.

'Devil in Ohio' kan ses på Netflix fra den 2. september.

 

Ringenes Herre: Magtringene

Prime Videos stort anlagte og peberdyre serie finder sted flere tusinde år, inden de kendte hændelser i J.R.R Tolkiens 'Hobbitten' og 'The Lord of the Rings'.

Vi befinder os i en tid, hvor stærke kræfter blev skabt, hvor herredømmer både er svøbt i ære og ligger i ruiner, hvor helte bliver sat på prøve, hvor håb hænger i de tyndeste tråde og hvor en af de største skurke, der nogensinde er strømmet fra Tolkiens pen, truede med at dække hele verden i mørke.

Med start i en tid med relativ fred følger serien både nye og kendte ansigter, som skal stå til ansigt med den ondskab, der langsomt spreder sig i Midgård.

'Ringenes Herre: Magtringene' kan ses på Prime Video fra den 2. september.

 

Cobra Kai - sæson 5

'Cobra Kai' tager udgangspunkt i hændelserne i 80'er-filmen 'The Karate Kid'.

Man følger således her de nu midaldrende Daniel LaRusso og Johnny Lawrence, der som bekendt mødte hinanden i en episk karateturnering i 1984.

Nu står de over for hinanden i serien, der her i september har premiere på sin 5. sæson.

'Cobra Kai' sæson 5 kan ses på Netflix fra den 9. september.

 

Long Slow Exhale

Drama-serien 'Long Slow Exhale' følger J.C. Abernathy. Hun er en succesfuld basketball-træner, der har et kvindehold under sine vinger på et college.

Da J.C. imidlertid ender med at stå midt i en skandale, der potentielt set kan smadre hendes karriere, må hun gøre alt i sin magt for at beskytte både sine spillere, sin familie og sin karriere.

'Long Slow Exhale' kan ses på C More fra den 13. september.

 

The Handmaid’s Tale - sæson 5

Den nervepirrende 'The Handmaid's Tale' har kørt siden 2017 og foregår i et fremtidigt, religiøst styret samfund, hvor børn er en mangelvare - og hvor kvinder holdes fanget af velhavende mænd.

Disse kvinder - kaldet handmaidens - bliver udnyttet af mænd, som ikke kan få børn med deres hustruer, til at blive gravide og skabe deres afkom.

'The Handmaid's Tale' bygger på en dystopisk bog af Margaret Atwood, mens serien har vundet flere Golden Globes.

'The Handmaid’s Tale' sæson 5 kan ses på HBO Max fra den 15. september.

Drommeren.jpg
Foto: Aske Alexander Foss / Viaplay

Drømmeren

Den nye storslåede danske serie 'Drømmeren - Karen Blixen bliver til' er historien om, hvordan en af vores allerstørste forfattere blev et ikon.

Serien udspiller sig 1930'erne, hvor Karen Blixen efter mange år i Afrika vender hjem til Danmark - ruineret, syg og fraskilt. Alle drømmene er forsvundet, og hun må modvilligt flytte ind hos sin mor på Rungstedlund. Vi følger nu forfatterens sejlivede kamp for at rejse sig igen og bevise sit værd!

'Drømmeren' har et stærkt hold både foran og bag kameraet, herunder det internationale stjerne Connie Nielsen, der både har været med til at skabe serien og spiller hovedrollen. Men rollelisten tæller også bl.a. Lars Mikkelsen, Lene Maria Christensen, Joachim Fjeldstrup og Solbjørg Højfeldt.

'Drømmeren' får premiere på Viaplay den 18. september.

Andor

'Andor' er en prequel-serie til 'Rogue One: A Star Wars Story', der fokuserer på Cassian Andor.

Andor er en kynisk, rådvild og fortabt mand, som oprindeligt var imod revolutionen, men i sidste ende bliver han en selvopofrende helt.

Serien starter med ødelæggelsen af den verden, Andor er født i. Derefter følger vi hans opvækst i hans nye hjem, hvor kejseren er i færd med at radikalisere folket, så der ikke er skyggen af opposition.

Diego Luna gentager rollen som Cassian Andor, mens Genevive O’Reilly også er tilbage som den mystiske leder af oprøret, Mon Mothma.

'Andor' kan ses på Disney+ fra den 21. september.

 

The Capture - sæson 2

Krimi-serien 'The Captive' startede i sin tid med at følge en ihærdig og ung efterforsker, der i forbindelse med en sag - hvor en britisk soldat bliver anklaget for en forbrydelse - begynder at afsløre en sammensværgelse i flere lag.

Den engelske serie er med andre ord rig på både spænding, hemmeligheder og interessante plotdrejninger. Mon ikke også det gør sig gældende for denne 2. sæson?

'The Capture' sæson 2 kan ses på C More fra den 27. september.

The Old Man

Thriller-serien 'The Old Man' følger en tidligere CIA-officer, der nu lever et liv udenfor andres rækkevidde.

Hans liv 'off the grid' bliver dog invaderet, da han pludselig får sin del af folk på nakken, der vil ham til livs.

I to af seriens hovedroller finder man stærke, rutinerede kræfter som Jeff Bridges og John Lithgow.

'The Old Man' kan ses på Disney+ fra den 28. september.

       Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.