Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Litvinenko

Dødelig forgiftning i London Læs mere
2023
Drama
Kan streames på
Viaplay

Serien 'Litvinenko' er baseret på virkelige hændelser og handler om Aleksandr Litvinenko, den russiske ex-KGB-spion, der blev myrdet med radioaktivt polonium i London. Forgiftningen udløste en af ​​de mest komplekse og farlige efterforskninger i Londons politihistorie.

Dramaserien følger betjentene fra New Scotland Yard i deres intense jagt på de mennesker, der ikke alene er ansvarlige for Litvinenkos død, men som også har sat den britiske offentlighed i fare.

I dramaserien bliver to politibetjente kaldt til University College Hospital i London for at tale med en alvorligt syg patient, hvis symptomer i første omgang ikke kan forklares af lægerne. Patienten er Aleksandr Litvinenko, en russisk dissident, der hævder at være blevet forgiftet af russiske agenter på direkte ordre fra den russiske præsident Vladimir Putin.

Litvinenko giver betjentene en detaljeret beretning om begivenhederne, der førte til hans pludselige sygdom, som han vidste ville føre til hans død. Hans beretning kunne til sidst lede politiet til de to russere, der forgiftede Litvinenko med det højradioaktive stof polonium-210.

Dramaet følger også historien om hans kone Marina Litvinenko, portrætteret af Margarita Levieva (The Deuce, The Blacklist). Hun kæmper utrætteligt for at overbevise den britiske regering om at frigive navnene på hendes mands mordere og bekræfte den russiske stats rolle i mordet.

Titelrollen indtages af David Tennant, der er kendt fra tv-serier som Doctor Who, 'Broadchurch', 'Good Omens', Marvels Jessica Jones og som seriemorder i Des.

Vurder selv serien
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dramaserier

Flere krimiserier

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.