Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Den sorte drøm

Drama
53 min

Dansk stumfilms to verdensstjerner, Asta Nielsen og Valdemar Psilander, spillede over for hinanden i 'Den sorte drøm' - et højspændt trekantsdrama med de faste ingredienser: lidenskabelig kærlighed, jalousi og hævn.

Persongalleriet er en eksotisk cirkusprinsesse, en ung greve med smukke træk og en kynisk forretningsmand, der er vant til at få dét, han vil have.

Stella forelsker sig i greven, men den forsmåede bejler, juveler Hirsch, giver ikke op. Han forsøger først at købe hende med smykker og gaver. Da det ikke giver pote, tiltvinger han sig et kys på den mest brutale vis.

For at redde sin elskede fra denne ydmygelse, griber greven ind, hvilket resulterer i en duel mellem de to rivaler. Ikke på pistoler, men på kortspil! 

Efter Asta Nielsens debut i ’Afgrunden’ (1910) stod filmproducenterne i kø for at hyre hende. Fotorama i Aarhus kom (til stor ærgrelse for Nordisk Film i København) først og fik sat et stærkt hold til ’Den sorte Drøm’ med de to kommende verdensstjerner Nielsen og Psilander.

Rating star
4
/6
Brugerne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dramaer

Flere danske film

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.