Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Det store stilehæfte - krigsdagbogen

Hårdføre tvillingebødre Læs mere
2014
Drama
109 min
Kan streames på
Blockbuster SF Anytime

Filmen 'Det store stilehæfte - krigsdagbogen' handler to 13-årige tvillingedrenge, der er blevet efterladt af deres mor hos bedstemoren, der bor alene på landet. Det er dog ikke for sjov, at bedstemoren i landsbyen kaldes for ”Heksen”, for hun er ondskabsfuld og dybt alkoholiseret, så tvillingerne er overladt til sig selv.

Deres eneste valg er at afstå fra enhver form for medfølelse og barmhjertighed og agere fuldstændig følelseskoldt over for omverden. Alt imens nedfælder de alle deres oplevelser i et kladdehæfte, de har fået af deres far.

Filmen er baseret på første del af bestsellertrilogien ’Le grand cahier’ af den ungarskfødte, franskskrivende Agota Kristof. Bogen er Kristofs debut fra 1986 og er siden blevet udgivet på dansk. Dansk er også Ulrich Thomsen (Festen), der har en rolle som officer i filmen, der tager fat på det evigt aktuelle emne omkring Anden Verdenskrig. 

'Det store stilehæfte - krigsdagbogen' er fotograferet af Michael Hanekes faste samarbejdspartner, Christian Berger, der bl.a. har filmet ’Det hvide bånd’ i 2009, hvilket resulterede i en Oscar-nominering. (copyright: kino.dk)

Rating star
5
/6
Brugerne
Rating star
4
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dramaer

Flere krigsfilm

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.