Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

The Devils (1971)

Ken Russells konkroversielle klassiker Læs mere
2022
Drama
111 min

Ken Russells provokerende mesterstykke 'The Devils' udspiller sig i det 17. århundredes Frankrig, hvor fader Urbain Grandier forsøger at beskytte byen Loudun mod den korrupte kardinal Richelieus. Det hele stikker dog helt af, da han bliver anklaget for hekseri af en seksuelt undertrykt nonne (!).

Filmen er delvist en filmatisering af bogen 'The Devils of Loudun' fra 1952 af Aldous Huxley samt stykket 'The Devils' fra 1960, der ligeledes er baseret på Huxleys bog. United Artists gav oprindeligt idéen til Russell, men de afslog dog filmen efter at have læst det færdige manuskript, som de mente var alt for kontroversielt.

Filmen endte da også med at byde på en udpenslet kombination af vold, sex og religion, hvilket faldt censorerne for brystet og modtog således en hård x rating i både England og USA, mens den blev bandlyst i adskillige lande samt klippet kraftigt ned i andre.

Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dramaer

Flere gyserfilm

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.