Gå til hovedindhold
Afspil trailer
Tilføj til min liste
Ikke set

Diktatoren (1940)

Ny-restaureret digital udgave Læs mere
Komedie
125 min
Kan streames på
Blockbuster SF Anytime Rakuten TV iTunes

Charlie Chaplins 'Diktatoren' er en parodi på den samtidige Adolf Hitler, som Chaplin havde en slående lighed med. Ikke bare har de begge det karakteristiske smalle sorte overskæg og den samme kropsbygning, men de er sågar født det samme år.

Filmen foregår i det fiktive land Tomainia, hvor diktatoren Adenoid Hynkel har overtaget magten. Han drømmer om en ren arisk race, at udrydde alle jøder og at overtage verdensherredømmet.

Tilfældet vil, at en jødisk barber ligner Hynkel på en prik. En dag bliver de to forvekslet, og barberen ender på Hynkels talerstol foran millioner af radiolyttere, hvor han bruger muligheden for at tale for fred og samhørighed.

'Diktatoren' var den første film, hvor man hørte Chaplin tale. Han var en af stumfilmens største stjerner, og han gemte den sensation, det ville være at høre hans stemme for første gang, til den store tale om en verden uden krig.

Filmen er at finde på IMDb's liste over verdens bedste film.

Rating star
5.3
/6
Brugerne
Rating star
6
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere komedier

Flere krigsfilm

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.