Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Full Metal Jacket (1987)

Kubricks Vietnam-krigsfilm Læs mere
Drama
116 min
Kan streames på
Blockbuster Rakuten TV SF Anytime

Vietnam-krigsfilmen 'Full Metal Jacket' handler om Jack, Animal Mother, Gomer, Eightball, Cowboy og deres øvrige menige havner i et helvede af en træningslejr, hvor de bliver tværet flade af den skrigende eksercitsinstruktør, der betragter de vordende dræbermaskiner som padder, mider eller noget endnu lavere.

'Full Metal Jacket' er baseret på Gustav Hasfords roman.

Et fantastisk hold af skuespillere brillerer i Stanley Kubricks fremragende saga om Vietnamkrigen og den umenneskeliggørende proces, der gør mænd til trænede dræbere. Joker (Matthew Modine), Animal Mother (Adam Baldwin), Gomer (Vincent D’Onofrio), Eightball (Dorian Harewood), Cowboy (Arliss Howard) m.fl. havner i et helvede af en træningslejr, hvor de godt og grundigt tyranniseres af den ualmindeligt højtråbende eksercitsinstruktør (Lee Ermey), der effektivt indskærper de vordende dræbermaskiner, at de er padder, mider eller noget endnu lavere. Handlingen er grum, historien nådesløs og dialogen krydret med ætsende humor. Fra basistræningens helvede til mareridtet i Hue i Vietnam står Full Metal Jacket som et filmhistorisk hovedværk. I hele 2017 bliver Stanley Kubrick fejret i biografer, biblioteker og koncertsale landet over. Kubrick er en af filmhistoriens største og mest betydningsfulde instruktører, og Nordea-fondens markante støtte betyder, at festivallen KUBRICK 2017 nu er en realitet. Kunstforeningen GL STRAND og artFREQ. står bag festivallen, og et personligt venskab med Kubrick-familien har hjulpet projektet på vej.

Rating star
4.7
/6
Brugerne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dramaer

Flere krigsfilm

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.