Gå til hovedindhold
Afspil trailer
Tilføj til min liste
Ikke set

The Godfather (1972)

Et tilbud du ikke kan afslå Læs mere
2022
Drama
175 min
Kan streames på
Viaplay HBO Max Amazon Prime SF Anytime Paramount+ Rakuten TV Blockbuster

En af verdens bedste film, bliver Francis Ford Coppolas 'The Godfather' fra 1972 ofte kaldt. Med rette. For familiesagaen om Corleone-familien, hvor mafia-patriarken Vito, spillet af Marlon Brando, skal finde sin arvtager og vælger sin modvillige søn Michael, i skikkelse af Al Pacino, er et storslået gangster-værk.  

Tilblivelsen var dog en lang sej kamp, for Coppola var oppe imod stor modstand for at få sin vision af Mario Puzo’s bestseller trumfet igennem. En kamp mod film studio’et, mod mafiaen, mod budgettet, mod tiden. Han ville have Marlon Brando, der blev betragtet som en ‘has-been’ og for besværlig, og Al Pacino, der var for ny og ukendt, i de bærende roller, hvilket filmproducenterne absolut ikke syntes, var en god idé. Heldigvis fik Coppola sin vilje and ‘the rest is history’, som man siger, nu her 50 år efter.  

I anledning af fødselsdagen er filmen blevet restaureret, hvilket giver mulighed for at se den i nypudset, flot stand. På et stort lærred. Så, der er ingen undskyldning for ikke at se eller gense denne enestående klassiker.

Filmen vises, ligesom efterfølgerne The Godfather: Part II og The Godfather Coda: The Death of Michael Corleone i en remastered 4K-udgave.

Rating star
5.4
/6
Brugerne
Rating star
6
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dramaer

Flere thrillers

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.