Gå til hovedindhold
Afspil trailer
Tilføj til min liste
Ikke set

Skytsenglen

Pilou skal løse hypnosemordet Læs mere
2018
Thriller
102 min
Kan streames på
SF Anytime Blockbuster Netflix Rakuten TV iTunes HBO Max

Thrilleren 'Skytsenglen' er baseret på den sande historie om det såkaldte hypnosemord, der fandt sted i København i 1951.

Et mislykket bankrøveri resulterer i et brutalt dobbeltmord. Politiet fanger hurtigt den skyldige, 28-årige Pelle Hardrup. Men der er noget mystisk ved hele affæren, og især gerningsmanden, som synes at have været i en form for trance.

Kriminalbetjent Anders Olsen efterforsker sagen, der leder ham på sporet af Pelles ven og tidligere cellekammerat, Bjørn Schouw Nielsen, som bl.a. har gjort sig i hypnose og psykisk manipulation.

’Skytsenglen’ er en co-produktion mellem Danmark, Finland og Kroatien. Således har danske Pilou Asbæk hovedrollen overfor bl.a. amerikanske Josh Lucas og kroatiske Rade Serbedzija, mens finske Arto Halonen både har instrueret og skrevet manuskript.

Filmen udspiller sig i efterkrigstidsårene, hvor anden Verdenskrig og nazismen stadig hænger som en ond skygge over samfundet og ikke mindst politistyrken. Sagen var ligeledes opsigtsvækkende, da det var den første og en af de eneste af sin slags nogensinde.

Den særegne kriminalsag har ligeledes dannet grundlag for et dobbeltafsnit i DR-serien ’Rejseholdet’ med Thure Lindhardt og Lars Mikkelsen, ligesom forbrydelsen også har været beskrevet i flere bøger. (copyright: kino.dk)

Rating star
3.2
/6
Brugerne
Rating star
3.7
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere thrillers

Flere krimier

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.