Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Sunset Song

Instrueret af Terence Davies Læs mere
2016
Drama
135 min

Filmen 'Sunset Song' udspiller sig i hjertet af Skotland i begyndelsen af det 20. århundrede. Den selvstændige bondepige Chris Guthrie søger uafhængighed, men er underkastet sin dominerende far.

Det bliver kun værre, da moren dør, og storebroren rejser væk, hvilket efterlader Chris med den ondsindede far på familiens gård. Så møder Chris den karismatiske Ewan, og giftemålet virker som en oplagt udvej. Men parrets lykke brister brat, da Første Verdenskrig går i gang, og hendes elskede bliver kaldt til fronten.

Krigen ødelægger ham, og Ewan er en svært forandret mand, da han vender tilbage. Nu må den unge kvinde igen kæmpe for kontrol over sin egen fremtid, med det smukke skotske højland som hendes slagmark.

'Sunset Song' er en filmatisering af Lewis Grassic Gibbons bog af samme navn. Romanen udkom i 1932 og er anerkendt som en af de vigtigste skotske bøger fra det 20. århundrede. Instruktøren Terence Davies (The Deep Blue Sea) har kæmpet for at få filmen produceret i 18 år, da han føler, at bogens historie fanger selve Skotlands sjæl.

Da det endelig lykkedes, var det ikke en ubetinget lettelse. "Alt, der kunne gå galt under optagelserne, gik galt," har Davies udtalt et interview. Dog faldt det på intet tidspunkt den engelske instruktør ind at give op. "Der var noget i mig, der følte, at denne film var værd at lave. Måske bliver en film først til, når du selv er moden nok til at lave den," har Davies sagt. (copyright: kino.dk)

Rating star
3.9
/6
Brugerne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dramaer

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.