Gå til hovedindhold

5 af de bedste og blodigste film med kvindelige hævnere

I forbindelse med 'Promising Young Woman' er her andre kvinder, der hævner på film

Skrevet af Ingeborg Bisgaard


I den biografaktuelle og Oscar-vindende Promising Young Woman kan man i øjeblikket se Carey Mulligan i rollen som den unge lovende Cassandra, der er dybt traumatiseret efter sin bedste venindes voldtægt og død.

Cassandra har derfor gjort det til sit livs mission at tage hævn over mænd, der prøver at udnytte fulde kvinder i byen.

Promising Young Woman


Mulligan leverer en overlegen skuespilpræstation som hævnende engel, der uden tvivl vil blive husket i mange år frem.

I den forbindelse er det på sin plads at hylde nogle af de mest hævngerrige heltinder gennem tiden. Vi har derfor samlet en liste med fem af de bedste film med kvindelige hævnere, som du kan streame inden eller efter 'Promising Young Woman'. Find billetter til filmen her: Klik på titlerne herunder for at se, hvor du kan streame filmene.

Kill Bill

 

Kill Bill: Vol. 1 & Kill Bill: Vol. 2 (2003, 2004)

Auteuren Quentin Tarantinos todelte mestervæk er gået hen og blevet en af de mest ikoniske hævnfilm nogensinde. Den har derfor naturligvis fået en plads på denne liste.

Her kan Uma Thurman ses i rollen som den forhenværende lejemorder The Bride, der bliver forsøgt myrdet af sin tidligere arbejdsgiver Bill på sin bryllupsdag. Da hun vågner fra sin koma, påbegynder hun sit blodige hævntog.

Filmen tager inspiration fra et væld af andre film, heriblandt - og ikke mindst - den japanske Lady Snowblood fra 1973, der også er svær at komme udenom, når man taler om hævnfilm med kvinder i front.

Derudover er den enøjede kvindelige hævner fra den grumme svenske hævnfilm Thriller også et forbillede for Tarantonis hævntogt, der er fire timers hævngerrig underholdning med en af filmhistoriens sejeste heltinder.

'Kill Bill: Vol. 1' og 'Kill Bill: Vol. 2' kan begge ses på Viaplay og HBO Nordic.

leon

 

Léon (1994)

Luc Bessons mesterværk var ikke særlig kritikerrost, da den kom ud i 1994, men er sidenhen blevet lidt af en klassiker.

Filmen har et fortræffeligt persongalleri, hvor særligt Natalie Portman er fuldstændig bjergtagende i rollen som den blot 12-årige Mathilda, hvis familie bliver brutalt myrdet af en gruppe korrupte politimænd. 

Naboen Léon er lejemorder og lever et isoleret og rutinepræget liv, hvor han plejer sin plante og dræber for penge. Så da den desperate Mathilda ringer på døren, tager han hende modvilligt til sig.

Efter en god del plageri lader Léon sig overtale til at oplære Mathilda som lejemorder, så hun kan hævne sin families drabsmænd, der ledes an af Gary Oldmans skræmmende karakter. 

'Léon' kan ses på Filmstriben, TV Play, HBO Nordic m.fl.

I Spit on Your Grave (2010)

 

I Spit on Your Grave (2010)

Den kontroversielle 'I Spit on Your Grave' fra 1978 er blevet kaldt en af verdens mest rå og grusomme film. Med god grund. Hævnfilmen blev genindspillet i 2010.

Remaket handler forfatterinden Jennifer, der lejer en hytte for at fordybe sig i sin nye bog. Da en gruppe mænd får øjnene op for hende, bryder de ind i hytten for at skræmme hende.

Det udvikler sig imidlertid til en lang nat, hvor mændene mishandler, voldtager og efterlader hende alene, mens hun svæver mellem liv og død.

Da Jennifer på mirakuløs vis overlever, bliver hun besat af at få en bloddryppende hævn over gerningsmændene...

'I Spit on Your Grave' kan lejes/købes på SF Anytime og Blockbuster.

carrie

 

Carrie (1976)

Det ikoniske billede af Sissy Spacek i rollen som teenageren Carrie smurt ind i blod har været med til at gøre Brian De Palmas film fra 1976 til en af verdens mest ikoniske gyserfilm.

Filmen er baseret på Stephen Kings roman af samme navn om den utilpassede Carrie, der viser sig at have overnaturlige telekinetiske evner. 

Efter Carrie udsættes for grum mobning på hendes high school og evig pine i sit hjem, kulminerer det hele til det årlige skolebal.

Her forvandles den ellers generte Carrie til en rasende hævner, der fuldstændig uhæmmet bruger sine nyligt tilegnede kræfter til at gøre skade på sin dybt religiøse mor og ondsindede klassekammerater. Den blodrøde Carrie er bestemt ikke til at komme udenom på denne liste. Genindspilningen fra 2013 er derimod ikke meget at skrive hjem om.

'Carrie' kan ses på Filmstriben, Viaplay og kan lejes/købes på Blockbuster og iTunes.

mænd der hader kvinder

 

Mænd der hader kvinder (2009)

Filmatiseringen af Stieg Larssons første bog i den succesfulde Millennium-trilogi om Lisbeth Salander er det nordiske bidrag til denne liste.

Svenske Noomi Rapace opnåede stor international bevågenhed i rollen som den hævngerrige computerhacker, der hjælper journalisten Mikael Blomkvist med at opklare en gammel mordsag.

Hun viser sig at være en ægte badass, som får en brutal hævn over sin voldtægtsmand, hvilket bl.a. inkluderer en tatovering med ordene "Jeg er et sadistisk svin og voldtægtsmand", der - uden at afsløre for meget - kan trække tråde til en scene i den biografaktuelle Promising Young Woman.

Filmene i serien er senere blev indspillet på amerikansk, hvor både Rooney Mara og Claire Foy har bragt nyt liv til rollen som den drage-tatoverede selvtægtskvinde, der er en af nyere tids fedeste kvindelige hævnere.

'Mænd der hader kvinder' kan lejes/købes på Blockbuster, Viaplay, SF Anytime og iTunes, og kan ses på Netflix som serien 'Millennium-trilogien'.

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Få vores nyhedsbrev.

Ja, jeg accepterer StreamingGuide af kino.dk's markedsføringssamtykke
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.