Gå til hovedindhold

5 film du skal se i december

Elskede udbryderkyllinger, god gammeldags arkæolog-action og en lillebitte superhelt

Skrevet af Sofie Rechendorff Andersen


Vinteren er på ovre os! Og med den kommer lange, mørke, kolde aftener, hvor det eneste, du har lyst til, er at krølle dig sammen under tæpperne og se en god film. Heldigvis har de mange streamingtjenester en masse nye film klar, som kan lyse lidt op for dig i årets mørkeste måned.

Vi har samlet fem film, der alle udkommer i denne december, så det er bare om at sætte dig klar med tæppe og kakao. Der er både stopmotion-kyllinger, episk science fiction og Harrison Ford, der endnu engang svinger med pisken som den elskede arkæolog-helt Indiana Jones.

Herunder er de 5 film du skal se i december måned:
 

Flugten fra hønsegården 2: Operation nugget

Flugten fra hønsegården: Operation Nugget

Så er der stopmotion-nostalgi! I 2000 kom stopmotionfilmen 'Flugten fra hønsegården' om en flok af modige kyllinger, som vover alting i forsøget på at undslippe den onde gårdejer Mrs. Tweedy, der vil bage dem om til tærter. På dansk havde den blandt andet stemmer af Annette Heick, Søren Pilmark og Ellen Hillingsø

Nu kommer toeren, og denne gang skal de bryde ind! Kyllingerne Rocky og Ginger har efter den første films succesfulde flugt opbygget et nyt liv i et idyllisk fuglereservat, og de har fået en lille datter, Molly. 

Men da Molly forlader reservatet for at komme ud og opleve verden, bliver hun kidnappet, og kyllingerne er nødt til at bryde ind i den kæmpe kyllingefarm, hvor hun holdes fanget. 

Og ikke nok med at farmen laver kyllinger om til nuggets, hvis de er der for længe, den viser sig også at være ejet af kyllingernes ærkefjende den ultraonde Mrs. Tweedy. 

'Flugten fra hønsegården: Operation Nugget' får premiere på Netflix 15. december.

 

Indiana Jones: The Dial of Destiny

Indiana Jones and the Dial of Destiny

Adventurefilmen 'Indiana Jones and the Dial of Destiny' er nummer fem i rækken af film om den eventyrlystne arkæolog.

Filmens handling udspiller sig i 1969 med rumkapløbet som bagtæppe, og hvor amerikanerne går benhårdt efter at få et menneske på månen, før Rusland gør det.

Indiana Jones får færten af en ubehagelig sandhed: hans gamle fjender, nazisterne, har en finger med i spillet (igen). Indy opdager nemlig, at det amerikanske månelandingsprogram styres af en gruppe eks-nazister.

Harrison Ford tager hat og pisk på for femte gang og spiller bl.a. over for danske Mads Mikkelsen som nazi-skurken og rumforskeren Voller, der delvist er inspireret af den virkelige nazist Wernher von Braun, som blev NASA-ingeniør.

'Indiana Jones and the Dial of Destiny' får premiere på Disney Plus 15. december.

 

HØJST BESYNDERLIGE TYPER

 

Højst Besynderlige Typer

Den danske komedie 'Højst besynderlige typer' handler om tre skæve eksistenser, der mødes et sted i livet, hvor de har brug for hinanden og det, de kan få ud af et venskab.

Martin er på toppen - i 40’erne, kvik i replikken og klar til at fri til sin smukke kæreste Cecilie. Men så går alt galt. Cecilie siger nej! Fuldstændig desillusioneret tager han på druk og vågner op dagen efter i et bofællesskab. Her konstaterer han, at alt i hans tilværelse er gået galt og beslutter, at han må væk og starte på en frisk.

Med kurs mod lufthavnen og fast besluttet på at dette skal være den sidste dag i hans gamle liv, støder han helt tilfældigt på sin gamle kammerat Knud og en ung pige fra bofællesskabet.

Dette umage trekløver slår et pudsigt følgeskab, og det skal vise sig, at de har meget mere til fælles, end de nogensinde havde regnet med…

'Højst besynderlige typer' er instrueret og skrevet af Mikael Wulff, som de fleste kender som den ene halvdel af den kreative duo Wulffmorgenthaler, der står bag en hel del komediemateriale blandt andet børnefilmene om Mugge (‘Mugge og vejfesten’ og ‘Mugge og hans mærkelige hjerne’). Brian Lykke (Bamse), Rasmus Bjerg (Vildmænd) og Thit Aaberg ('Dating for letøvede') indtager hovedrollerne.

‘Højst besynderlige typer’ får premiere den 18. december på Blockbuster.dk.

 

Rebel Moon

Rebel Moon

'Rebel Moon' eller 'Rebel Moon: Part One - A Child of Fire' er en ny episk science fiction-film instrueret af actionfilm-troldmanden Zack Snyder (300). Filmen var oprindeligt skrevet til at finde sted i Star Wars-universet, men blev droppet, efter Lucasfilm blev opkøbt af Disney, og er siden blevet skrevet om til at foregå i sit helt eget nye science fiction-univers.

Da en fredelig landsbykoloni i udkanten af en galakse trues af en tyrannisk hærfører fra den korrupte regering "The Mother World", bliver Kora (Sofia Boutella), en mystisk fremmed, der bor blandt landsbyboerne, deres bedste håb for overlevelse.

Kora får til opgave at finde trænede krigere, som vil stå sammen med hende i en umulig kamp mod “The Mother World”.

Danske Sisse Marie, som de fleste nok husker fra hun vandt børne-MGP i 2001 med klassikeren “Baby, sig at du har brug for mig”, medvirker i filmen som en karakter ved navn Astrid.

'Rebel Moon' får premiere den 22. december på Netflix.

 

Merry Little Batman

Merry Little Batman

Hvad er de to sejeste ting i verden? Batman og jul selvfølgelig! Og Amazon Prime er klar med begge dele med børnefilmen ‘Merry Little Batman’. 

Damian Wayne, søn af selveste Batman, er alene hjemme sammen med butleren Alfred i december, fordi hans far er på en super hemmelig mission med Justice League. 

Men lige i samme måned vælger Jokeren med hjælp fra andre onde typer at ville stjæle julen. Så Damian må trække i sin fars superheltekluns og blive til Little Batman for at bekæmpe skurkene og redde julen. 

Hvis man ser filmen med engelsk tale, er det Luke Wilson (Legally Blonde), der lægger stemme til Batman og stemmen til Little Batman leveres af stjernefrøet Yonas Kibreab, der tidligere har medvirket i fantasy-serien ‘Sweet Tooth’ på Netflix, og som næste år lægger stemme til hovedrollen i en ny Disney Pixar-film ved navn Elio.

Merry Little Batman har premiere 8. december på Amazon Prime.

Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.