Gå til hovedindhold

Guide: De 10 bedste julefilm

Højtiden står for døren i streamingland

bjarke@kino.dk
Skrevet af Bjarke Friis Kristensen


Julen betyder ikke kun juleknas, nisser og guirlander. Det betyder også tid til julefilm! For vi har vel alle visse film, vi bare skal se, inden det rigtigt kan blive jul.

Skulle du dog alligevel have svært ved at vælge julefilm, så har vi herunder samlet 10 af de bedste julefilm, der sjovt nok også er nogle af vores favoritter.

Det betyder alt fra de romantiske dramaer, videre til julet animation og komiske indbrudstyve.

The Holiday

 

The Holiday (2006)

Der er fart på de romantiske forviklinger i denne romantiske komedie med Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law og Jack Black. Men følger her amerikanske Amanda og britiske Iris, der begge er singler og har knas i kærligheden. Da de imidlertid bytter hus to uger i juleferien, ændrer deres liv sig.

I England forelsker Amanda sig nemlig i Iris’ bror Graham samtidig med, at Iris i L.A. forelsker sig i komponisten Miles. Det hele kulminerer, da de to par mødes i London for at fejre nytår sammen efter, at den søde juletid med kærlighed og funklende lys allerede har forført publikum.


Se hvor du kan streame 'The Holiday' her.

Die Hard 1988

 

Die Hard (1988)

“It's not Christmas until I see Hans Gruber fall off Nakatomi Plaza…” Ja, 'Die Hard' er ligeså jule-obligatorisk som glögg, nisser og pebernødder. For som for mange juleelskere, er det først rigtig jul, når John McTiernans mesterlige actionfilm er set. Her med Bruce Willis i sin ikoniske rolle som John McClane.

Iklædt en mere og mere beskidt undertrøje må McClane således midt i julen forsøge at redde dagen og vejen ved at få Alan Rickmans skurk Hans Gruber og følge af vejen. ”Now I have a machine gun… Ho-Ho-Ho.”

Se hvor du kan streame 'Die Hard' her.

Love Actually

 

Love Actually (2003)

Hvis der er en film, der kan bringe både smil på løben og tårer i øjnene, mens julens ånd varmer midt i den mørke tid, så må det være nyklassikeren 'Love Actually'. Her er det nemlig den søde juletid i London, men kærligheden skaber dog sin del af problemer.

Bl.a. hos premiereministeren, det kiksede sandwichbud, forfatteren og den udbrændte rockstjerne - alle er de ramt af kærligheden på godt og ondt. Alle de små historier flettes sammen i en sjov og velspillet britisk film, der har netop hjerternes fest som den ultimative ramme.

Se hvor du kan streame 'Love Actually' her.

Grinchen - Julen er stjålet (2000)

 

Grinchen - Julen er stjålet (2000)

I familiefilmen 'Grinchen - Julen er stjålet' finder man Jim Carrey i veloplagt hopla som den sure Grinch, der hader julen! Han hader den så meget, at han beslutter sig for, at befolkningen i den nærmeste by, Who-ville, skal opleve, hvordan det ville være, hvis julen pludseligt forsvandt.

Det lyder måske ikke just videre hjertevarmt, men mon ikke julens glæder sniger sig ind på Grinchen? Udover denne film om den grønne julehader, findes bl.a. også animationsflimen Grinchen.

Se hvor du kan streame 'Grinchen - Julen er stjålet' her.

Fars fede juleferie (National Lampoon's Christmas Vacation) 1989

 

National Lampoon's Christmas Vacation (1989)

Ingen jul uden en vaskeægte julekomedie. Den står 'National Lampoon's Christmas Vacation' for - eller på dansk ’Fars fede juleferie'. Her planlægger farmand Clark Griswold - herlige Chevy Chase - en hyggelig og traditionel familie-juleferie.

Tingene går dog ikke helt som planlagt, så snart må Griswold kæmpe ekstra hårdt, hvis han skal nå at få sin juledrøm opfyldt og resten af den brogede familie i rigtig julehumør. En 80-klassiker med op til flere mindeværdige scener. Hvem husker bl.a. ikke Griswalds store arbejde med at dekorere huset med et utal af julelys?

Se hvor du kan streame 'National Lampoon's Christmas Vacation' her.

Home Alone 1990

 

Home Alone (1990)

Vi kommer ikke udenom denne vaskeægte juleklassiker for hele familien. De fleste kender den nok allerede - og har set den utallige gange. Men det er også fast pensum blandt juleknas og julehjerter at følge drengen Kevin, der ved en fejltagelse efterlades alene hjemme, da hans familie tager på juleferie.

Han får dog hurtigt travlt med at tænke på andet end sin "forsvundne" familie, da to indbrudstyve udser sig hans hus. Det bliver starten på en sjov kamp mellem Kevin og de smådumme tyve, som får røven på komedie, når først Kevin folder sine opfindsomme fælder ud. Morsomt, hjertevarmt og rørende.

Se hvor hvor du kan streame 'Home Alone' her.

Jingle all the Way 1996

 

Jingle All the Way (1996)

Vi kender nok alle til både julestress og gaveræs i december måned. For vi ønsker vel alle at finde de helt rigtige gaver til dem, vi holder af. I julekomedien 'Jingle All the Way' er det netop et vildt gaveræs, som Arnold Schwarzenegger i rollen som farmand Howard kommer på.

Her må den stadigt mere og mere desperate far nemlig forsøge at få fat i en helt bestemt julegave til sin søn: Den såkaldte Turbo Man. Der er bare lige det ved det, at han langt fra er den eneste, der er ude efter actionfiguren. Så hvordan redder han nu lige julen?

Se hvor du kan streame 'Jingle All the Way' her.

Klaus.jpg

 

Klaus (2019)

Den søde animationsfilm 'Klaus' disker op med både hjertevarme og rørende julestemning for hele familien. Man følger her det dovne postbud Jesper, som bliver udstationeret på en kold og mørk ø over polarcirklen, hvor byens lokale bekriger hinanden.

Sammen med legetøjsmageren Klaus - der minder mistænkeligt meget om julemanden - udtænker han imidlertid en plan til, hvordan de kan skabe glæde og julestemning i den lille by. En film, der nok skal bringe juleglædens smil frem på løben.

Se hvor du kan streame 'Klaus' her. 

The Nightmare Before Christmas 1993

 

The Nightmare Before Christmas (1993)

Det er nok ikke just mumier, zombier og vampyrer, man i første omgang forbinder med julen. Ikke desto mindre lykkedes det på forbilledlig vis at skabe vaskeægte julestemning med et mylder af disse monstre. Man følger nemlig i 'The Nightmare Before Christmas' Jack Skellington, der hersker over en uhyggelig halloweenby.

Jack opdager imidlertid en idyllisk juleby, som regeres af selveste Santa Claus. Jack falder for byen og beslutter sig for at kidnappe Santa og nu overtage hans rolle. Det er med smukke og stemningsmættede landskaber og farverige karakterer, at dukkefilmen nok skal få juleglæden på gled.

Se hvor du kan streame 'The Nightmare Before Christmas' her.

It's a Wonderful Life (1946)

 

It's a Wonderful Life (1946)

Hvis der er en film, som kan betegnes som en vaskeægte juleklassiker, må det være feel-good-filmen ’It’s a Wonderful Life’ fra 1946. Her spiller en uforglemmelig James Stewart hovedpersonen George Bailey, en mand, der får den bedste julegave af alle... nemlig en chance til.

Her er således tale om en både opmuntrende ogt rørende julefortælling, der er instrueret af Hollywood-legenden Frank Capra. Det er bestemt ikke uden grund, at her er tale om en af filmhistoriens mest populære julefilm.

Se hvor du kan streame 'It's a Wonderful Life' her.

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Få vores nyhedsbrev.

Ja, jeg accepterer StreamingGuide af kino.dk's markedsføringssamtykke
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.