Gå til hovedindhold

De 10 bedste serier på Viaplay lige nu

Fra danske komedieserier til 90'er klassiskere og zombie-action

dhn@kino.dk
Skrevet af Daniel Hartvig Nielsen


Hvilken serie skal du gå igang med? 

Det er et tilbagevende spørgsmål hos os film- og serieglade tilskuerer.

Vi er nu klar til at guide dig på vej. Herunder udpeger vi nemlig de 10 bedste serier hos streamingtjenesten Viaplay, som du kan trykke play på lige nu.

Der er alt fra danske produktioner til 90'er klassikere og zombier. God fornøjelse!

Atlanta.jpg

 

Atlanta

I ’Atlanta’ følger vi Earn og hans fætter Alfred, der under kunstnernavnet Paper Boi, forsøger at få sit store gennembrud som rap-stjerne.

Den prisbelønnede serie er skabt af Donald Glover, også kendt som sin musik-persona Childish Gambino, der også selv spiller hovedrollen som den forhutlede Earn, der prøver at hustle sig igennem tilværelsen med eks-kæreste, datter og skrantende økonomi.

Det er en yderst velskrevet serie, der sætter fokus på flere vigtige tematikker som racer, parforhold, fattigdom, status og forældreskab, og ikke er bange for at lege med sin fortællemåde. Ikke mindst i det nu ikoniske afsnit ’Teddy Perkins’, som både er chokerende, uhyggeligt og virkelig morsom.

Friheden

 

Friheden

Viaplays originale serie ’Friheden’ er en herlig svindlerkomedie, der fortsætter, hvor danske filmserier som Olsen-Banden og Familien Gyldenkål slap tøjlerne.

Nina og Erik prøver at få tingene til at hænge sammen med hus i forstaden, to børn og masser af regninger.

De to har dog en fortid som yderst dygtige bedragere, eller såkaldt con-artist. Så da de opsøges af en tidligere bekendt, beslutter de sig for at begå deres sidste – og hidtil største - kup.

’Friheden’ balancerer på humoristisk vis den socialrealistiske levepostejshverdag med farverige fupnumre hos overklassen og på de bonede gulve. Mens de to hovedroller Lars Ranthe og Lene Maria Christensen tydeligvis nyder at spille de mange karakterer i diverse skøre udklædninger.

GREYSA promo.jpg

 

Greys hvide verden

Der er masser af tage fat på, hvis man kaster sig over den prisbelønnede hospitalsserie ’Greys hvide verden’, som i Danmark kun kan ses på Viaplay.

Over 16 sæsoner følges lægerne på Seattle Grace Hospital, der hver dag står med andres liv i hænderne. Mens de uden for operationsrummene må håndtere deres egne intriger, venskaber og forhold.

Ellen Pompeo spiller rollen som hovedkarakteren Dr. Meredith Grey overfor en lang række charmende skuespillere, der bl.a. tæller Patrick Dempsey som dr. Shepherd, Katherine Heigl som dr. Stevens og Sandra Oh som dr. Yang.

håndihånd2.jpg


Hånd i hånd

Viaplays originale serie ’Hånd i hånd’ følger et par i krise. Anders og Lise, der begge befinder sig i 30-årsalderen, kæmper for deres forhold – og de søger hjælp hos en parterapeut.

Gennem deres sessions får vi indblik i nogle af parrets op- og nedture, som de fleste nok ville kunne nikke genkendende til.

Rollerne som Anders og Lise spilles af Esben Dalsgaard Andersen og Ditte Ylva Olsen, mens rollen som terapeuten Lennart indtages af den altid sjove Rasmus Bjerg.

Preacher.jpg


Preacher

Hvis Marvel- og DCs mere renskurede superhelte ikke lige er dig, så er ’Preacher’ et godt bud på en mere beskidt, brutal og humoristisk tegneseriefilmatisering.

’Preacher’ følger en alkoholiseret og kæderygende præst med en varig troskrise, som får overnaturlige evner og beslutter sig for at finde Gud. Han slår sig sammen med sin ekskæreste Tulip og sit nye bekendtskab, vampyren Cassidy.

Bag serien står komikeren Seth Rogen, der med sin faste makker, Evan Goldberg, har skrevet, produceret og instrueret flere afsnit af serien.

seinfeld promo.jpg

 

Seinfeld

En af verdens bedste komedieserier kan findes i sin fulde længde på Viaplay, der har alle ni sæsoner om vennerne Jerry, George, Kramer og Elaine.

’Seinfeld’ sætter hverdagslivets små skærmydsler under lup, og med skarpe stand-up betragtninger spidder Jerry Seinfelds alle de genkendelige situationer fra vores tilværelse.

Den kærlige og sprængfarlige kemi mellem seriens hovedroller er en af Seinfelds andre store seværdigheder.

The-Blacklist.jpg

 

The Blacklist

FBI-agenten Elizabeth Keen slår sig sammen med det kriminelle mastermind, Raymond ’Red’ Reddington, i jagten på nogle af de værste forbrydere.

Oplev James Spader i en af sine glansroller i en actionpacked serie, der bliver ved med at tage nye uventede drejninger.

Gæsterollerne er også spækket med stærke skuespiller, herunder dansk Ulrich Thomsen.

Forlife.jpg

 

For Life

Serien 'For Life' er løst baseret på den sande historie om Isaac Wright Jr. som fik en livstidsdom for en forbrydelse han ikke havde begået. Det samme er tilfældet for vores hovedkarakter Aaron Wallace spillet af Nicholas Pinnock

Ligesom Isaac Wright Jr. uddanner han sig som advokat i løbet af hans fængselsstraf, og begynder at agere advokat for flere af de andre indsatte med stor succes. 

Aaron Wallace kæmper for de andres retfærdighed imens han forsøger at bevise sin egen uskyld i et hårdt miljø, som ikke nødvendigvis ønsker at se ham lykkedes. Serien er indtil videre kommet i to sæsoner og kan eksklusivt ses på Viaplay. 

En anden kending i form af rapperen 50 Cent kan også opleves i en bærende rolle i serien. 

TheWalkingDead.jpg


The Walking Dead

Zombier har aldrig været det samme siden ’The Walking Dead’ stormede tv-skærmene med sin første sæson i 2010. Siden da er det blevet til hele 10 sæsoner og flere spin-offs – med endnu mere på vej.

Baseret på tegneserierne af samme navn fortælles historien om sheriffen Rick Grimes, der vågner op til en verden, som nu domineres af de levende døde. Sammen med en gruppe overlevende, herunder hans familie, begiver han sig nu ud på en uendelig rejse gennem det ”døde” USA.

Den yderst velproducerede serie byder på nogle af historiens vildeste zombieslag, mens den også behandler de menneskelige aspekter af apokalypsen. Interne intriger, kærlighedsforviklinger, venskaber og moralske skrupler er alt sammen på menuen med et elskværdigt karaktergalleri.

The X-Files.jpg


The X-Files

En af 90’ernes helt store serier er ’The X-Files’, der har de to FBI-agenter Fox Mulder og Dana Scully i centrum.

Hvor Mulder forholder sig meget åben til tilværelsens mysterier, så er den lægeuddannede Scully i høj grad mere skeptisk, og sammen forsøger de at løse en række ellers uforklarlige sager, de så kaldte X-Files, der tit synes at have en overnaturlig eller udenjordisk tilknytning.

’The X-Files’ kombinerer enkeltstående monsterafsnit om spøgelser, varulve og vampyrer med en større mytologi om aliens og et konspiratorisk syndikat, og serien formår på magisk vis at overfavne alle genrer fra science fiction og horror til komedie og melodrama.

Men ’The X-Files’ helt store trumfkort er de to hovedroller, David Duchovny og Gillian Anderson, som har en helt uhørt sjælden kemi.

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.