Gå til hovedindhold

De 25 bedste serier på HBO Max lige nu

Fra udødelige klassikere til nutidens allerbedste

Skrevet af Martin Møller Kloock


Har du et HBO Max-abonnement, der står ubrugt, fordi du ikke ved, hvad du skal se som det næste? Frygt ej, her kommer vi med vores bud på de 25 bedste serier på HBO Max lige nu.

Der er serier i alle typer af genre, og noget for enhver smag. Listen indeholder både must-see HBO-klassikere og anmelderroste nye serier fra bl.a. BBC og Hulu.

Så tag et kig på vores liste og find ud af hvad den næste serie, du skal kaste dig ud i er!

 

The wire

The Wire

Verdens bedste tv-serie? Det er et udbredt synspunkt blandt tv-eksperter verden over. Men hvorfor er den så det?

David Simons serie er mere end karakterer og plot, det er et portræt af byen Baltimore. I løbet af sine fem sæsoner, kommer vi under huden på diverse skæbner i byen.

Første sæson fokuserer primært på narkoproblemerne i den indre by, hvor vi får perspektivet fra både politiet, der samler et hold, der prøver at optrevle narkotika-netværket i byen, og byens narkobander, fra de små fisk på gaden til de store profitmagere.

I de følgende sæsoner udvides horisonten, og man får at se hvordan narkotika gennemsyrer alle niveauer i byen; havnen, skoler, politikere, aviserne - er alle påvirkede.

Se ’The Wire’ for dens autenticitet, kompleksitet og mindeværdige karakterer.

 

normal people

Normal People

2020s bedste serie ifølge os. Filmatiseringen af Sally Rooneys bestseller ’Normal People’ er en tidløs fortælling om den første kærlighed og det at blive voksen.

I serien følger man det komplekse forhold mellem Marianne og Connell fra deres skoletid til deres liv på universitet. I seriens begyndelse er Marianne en klog, men ætsende enspænder fra en rig familie, mens Connell er en stille, men vellidt fyr, der ikke ved hvad han skal stille op med sit liv. De indleder et hemmeligt forhold, som flere gange afbrydes og genoptages.

Seriens succes har sikret, at Rooneys debutroman ’Conversations with Friends’ er i gang med at blive udviklet til en tv-serie.

 

the sopranos

The Sopranos

Serien der startede tv’ets guldalder. Showet der fik os til at føle sympati med gangsterbossen Tony Soprano, der godt selv ved, at han er en af de onde, der blev spillet fænomenalt af (desværre) afdøde James Gandolfini.

Han dræber sine rivaler, jagtes af FBI og styrer sin bande med hård hånd, men han har også et familieliv, han skal passe, børn der skal opdrages og en kone, der skal tilfredsstilles.

Det er netop balancegangen mellem det hårde arbejde som gangster og familielivet, der gør at Tony pga. angstanfald, må søge hjælp hos en psykiater. Besøgene hos psykiateren tegner billedet af en mand, der kæmper med de samme problemer som alle os andre - dog i nogle tilfælde lidt mere ekstreme.

Serien vandt et utal af priser, bl.a. 22 Emmys og bliver ofte udråbt som den bedste tv-serie nogensinde. Du kan nu også se spillefilmen The Many Saints of Newark på HBO Max om en ung Tony Soprano, der spilles af Gandolfinis søn Michael Gandolfini.

 

the leftoversThe Leftovers

Måske endnu mere aktuel nu end da den havde premiere 2014.

Serien starter tre år efter ”den pludselige afgang”, en hændelse hvor 2% af jordens befolkning forsvandt. Vi følger Garvey-familien, enken Nora Dunst og hendes bror, præsten Matt Jamison og deres anstrengelser med at tilpasse sig livet i et såret samfund og uforstående verden.

En af seriens store forcer er, at den ikke er bange for at stille de store spørgsmål omkring livet, døden, genfødsel, det overnaturlige og livet efter døden. Hvor andre serier viger tilbage, fortsætter ’The Leftovers’ ufortrødent og karaktererne udsættes for lidt af hvert.

Så hvis du har mod på en spirituel rejse og et altoverskyggende mysterium, så fortab dig i ’The Leftovers’.

 

i may destroy you

I May Destroy You

Michaela Coels personlige og bevægende fortælling om millennials, samtykke og metoo-kultur.

Coel spiller selv hovedrollen som Arabella, en twitter-stjerne, der er blevet forfatter og har udgivet en succesfuld debutroman. I kampen om at nå forlæggets frist for hendes anden bog, beslutter hun sig for at tage i byen med nogle venner.

Da hun vågner næste morgen, kan hun ikke huske, hvad der er sket i løbet af natten. Langsomt går det op for hende, at hun har været offer for en voldtægt i løbet af natten. Det fører Arabella og hendes venner ud i en udforskning af, hvad der skete i løbet af natten, og vi dykker dybere ned i hvilke konsekvenser, det har for Arabella og menneskene omkring hende.

 

true detective

True Detective

Hvor god kan én sæson være? Så god at vi primært anbefaler ’True Detective’ på baggrund af første sæson.

Skrevet af Nic Pizzolato, instrueret Cary Joji Fukunaga og båret af stærke skuespillerpræstationer fra Woody Harrelson og i særdeleshed Matthew McConaughey som kriminaldetektiverne Marty Hart og Rust Cohle. 

’True Detective's første sæson er klam og klæbrig tur til Louisianas sumpede landskaber, hvor de to detektiver skal forsøge at opklare mordet på en ung prostitueret i 1995. Vi springer frem og tilbage mellem deres opklaringsarbejde i 1995 og 17 år senere, hvor de interviewes om sagen af to andre kriminaldetektiver.

Anden sæson af antologiserien er fra 2016, og har navne som Colin Farrell, Rachel McAdams og Vince Vaugn i hovedrollerne, men sæsonen skuffede, da den udkom. I 2019 blev det til en tredje sæson med en fremragende Mahershala Ali.

 

succession

Succession

Synes du ikke at en serie om rige mennesker og deres problemer lyder som noget for dig?

Det burde det måske være. For selvom det på papiret kan lyde som jævnt kedeligt drama, så er ’Succession’ en mørk komedie med svidende, hurtigt flyvende replikker.

Serien handler om det rige og magtfulde Roy-familiedynasti og åbner med, at Brian Cox’s patriark Logan Roy har besluttet sig for, at han alligevel ikke vil trække sig tilbage. Men da han rammes af en hjerneblødning og ender i en koma, starter kampen mellem hans fire børn om, hvem der nu skal kontrollere firmaet.

Er det Kendall, der troede han skulle overtage, men blev udmanøvreret af sin egen far, eller er det broderen Roman, en umoden slacker, der bare gerne vil være på tværs? Eller er det søsteren Shiv, hvis holdninger på overfladen måske modstrider firmaets? Den ene søskende er mere modbydelig end den næste og vil fjerne hvem som helst, der står i deres vej.

 

friends

Friends

Sitcom-klassikeren fik d. 1. januar 2021 nyt hjem på HBO Max. Så trænger du til at hænge ud med Ross, Rachel, Chandler, Monica, Joey og Phoebe, så er det nu på HBO Max, det sker.

Er det første gang du kaster dig ud i ’Friends’ så glæd dig til at møde de seks venner og følge deres op- og nedture i New York City. Serien starter den dag, Rachel flygter fra sit bryllup og flytter ind i barndomsveninden Monicas lejlighed på Manhattan.

Rachel introduceres til Monicas venner; Phoebe, Chandler, Joey og Monicas storebror Ross, og vi følger dem, når de hænger ud med hinanden og igennem deres romantiske forhold og karrieremæssige udfordringer.

 

deadwood

Deadwood

Førstevalget for western-fans og, for os andre, er dialogen, der består af lige dele Shakespeare, cowboy-slang og bandeord noget, man er nødt til at opleve.

Serien maler et portræt af guldgraverbyen ’Deadwood’ i 1870erne fra seriens begyndelse, hvor Deadwood blot er en lille lejr med enkelte huse og telte, til områdets indlemmelse i Dakota-territoriet.

Byen er befolket af historiske karakterer og tragiske skæbner, som bringer byen til live med fare, korruption og familiære problemer. Derudover kan serien prale af, at ordet ’fuck’ bliver brugt 1,58 gange per minut i gennemsnit.

Serien fik (desværre) kun tre sæsoner og efterlod nogle plotlines uforløste, men i 2019 udkom 'Deadwood: The Movie', der samlede holdet igen og fik lavet en rigtig afslutning til serien.

 

barry

Barry

Bill Haders serie om en lejemorder, der gerne vil være skuespiller. Det lyder måske skørt, og det er det også. ‘Barry’ har masser af sort humor, især i kontraster mellem livet som lejemorder og skuespillernes "små" problemer.

Efter han er vendt hjem fra krigen i Irak, har veteranen Barry Berkman påtaget sig det eneste job, han kan finde ud af - han er blevet lejemorder. Ikke fordi at han har lyst, men fordi han kan finde ud af det. Men da han, i jagten på sit seneste mål, finder et skuespillerkursus, får han pludselig en ny passion, og han må forsøge at balancere jobbet som lejemorder med sin nye hobby.

‘Barry’ er indtil videre på to sæsoner, og der er allerede en ny sæson på vej.

 

game of thrones

Game of Thrones

Du har jo nok allerede set den. Den var i hvert fald svær at undgå på arbejdspladser landet over i de otte sæsoner, den kørte. Her taler vi selvfølgelig om HBOs seriefænomen ’Game of Thrones’.

Fantasy-dramaet er baseret på George R. R. Martins ’En sang om ild og is’-bogserie, der på overfladen handler om politisk listighed, krig, drager og om de mange karakterer fra de syv kongeriger, som kæmper om hvem der skal sidde på Jerntronen. Men seriens egentlige styrke er dens gennemførte verdensopbygning, udpenslede karakterer, de komplekse karakterrelationer og ikke mindst de overraskende plot twists, der får dig til at ytre hørbare udbrud.

’Game of Thrones’ er mere end en serie - det er et tv-event, der vil suge dig ind, provokere og overraske dig. HBO har også gang i en prequel-serie, der dykker ned i Targaryen-familien. Læs alt vi ved om den her.

 

watchmen

Watchmen

Skaberen Damon Lindelof har kaldt denne serie et remix af Alan Moores skelsættende superheltetegneserie ved samme navn. Serien foregår 34 år efter hændelserne i Watchmen-tegneserien og introducerer nye originale karakterer.

Som følge af et racistisk opgør i Tulsa, Oklahoma har byens politi iklædt sig masker, for at forhindre den lokale terrorgruppe Seventh Kavalry i at finde ud af deres identiteter og angribe dem i deres hjem.

Regina King ses i rollen som kriminaldetektiven Night Sister, der forsøger at opklare mordet på hendes ven og overordnede Judd Crawford og i den forbindelse opdager hemmeligheder omkring hvordan superheltene fik deres begyndelse.

 

big little lies

Big Little Lies

Hvis man havde brug for bevis for, at filmstjernerne er gået til serien, look no further. ’Big Little Lies’ har et stjernebesat cast med Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley og Laura Dern.

På overfladen fungerer serien, der er baseret på forlæg af Liane Moriaty, som et standard melodrama i en rig kystby i Californien med utro ægtemænd, familieproblemer og skænderier. Serien tager dog hurtigt fart, da de fem centrale kvinder vikles ind i en mordefterforskning. Og mens vi følger mordefterforskning, får vi indblik i kvindernes personlige historier om alt fra at mægle mellem ens børn til en forfærdelig historie om vold i hjemmet.

’Big Little Lies’ kunne nemt være faldet i fælden og blevet en guilty pleasure-serie, men fortællingen bæres af skuespillerpræstationerne, hvor især Nicole Kidman overtager de scener, hun er med i. Serien skulle egentlig have været en miniserie men fik på grund af dens succes en anden sæson, hvor kvinderne får selskab af endnu en superstjerne i form af Meryl Streep.

 

girls

Girls

Lena Dunhams dramedy, hvor hun selv spiller hovedrollen, dykker ned i de daglige oplevelser af en gruppe unge kvinder, der bor i New York.

Serien underholder ofte med ydmygende og katastrofale begivenheder, der er centreret omkring det at blive voksen, at være i forhold og seksualitet, ofte baseret på Dunhams egne oplevelser.

Karaktererne i serien kæmper ofte med det at være ung og dum, mens de prøver at finde ud af, hvordan og hvornår man bliver voksen.

 

the white queen

The White Queen / The White Princess

‘The White Queen’ og forsættelsen ’The White Princess’ er historiske dramaer, baseret på Philippa Gregorys bøger. De foregår under de historiske Rosekrige, en række krige mellem to adelige huse om den engelske trone – der bl.a. er den historiske inspiration for George R. R. Martins ‘Game of Thrones’-serie.

’The White Queen’ er en fortælling om kærlighed og begær, forræderi og mord, forførelse og bedrag, fortalt gennem tre forskellige kvinders perspektiv. Elizabeth Woodville, Margaret Beaufort og Anne Neville manipulerer og forfører sig frem med målet om at opnå den engelske trone.

Den åbenlyse kamp om tronen afsluttes med ægteskabet mellem Elizabeth af York og Kong Henrik den 7. i 'The White Princess', men i mørket fortsætter magtkampene mellem de forskellige familier. 

veep

Veep

Armando Iannuccis fjerpen lyner i denne politiske satire. Det fyger med latterfremkaldene jokes og brutale ydmygelser.

Serien følger Selina Meyer, der forsøger at navigere i rollen som vicepræsident i USA, en rolle der ikke har den store indflydelse, og som primært er ceremoniel. Meyer og hendes team forsøger dog stadig at præge politikken og skabe et eftermæle, men de bliver ofte fanget i meningsløse politiske spil.

Julie Louis-Dreyfus vandt 6 Emmys i træk for hendes portrættering af Selina Meyer.  

</b>

Hacks

Serien følger den unge Ava, som er blevet blacklistet efter en grov joke på Twitter, og i desperation tager hun et job som forfatter hos comedy-dronningen Deborah Vance i Las Vegas, der er i sin karrieres efterår. Mødet slår gnister, men undervejs udvikler de to et unikt bånd.

'Hacks' er en fortælling om to kvinder fra forskellige generationer og deres håndtering af en ubarmhjertig, maskulin branche – tilsat en hulens masse knivskarp komik.

Kemien mellem de to hovedroller, den nye talent Hannah Einbinder og den rutinerede Jean Smith (der vandt en Emmy for sin præstation), er sprængfarlig, og de fyrer om sig med ukvemsord og er ikke bange for at kalde hinanden de værste ting. Et had-kærligheds-forhold af de groveste.

 

looking

Looking

Lyder en slice-of-life-serie om tre homoseksuelle mænd i et bofællesskab i San Francisco som noget for dig? Så byder HBO Nordic på ’Looking’.

De tre gutter; spildesigneren Patrick, Augustín, der er assistent for en kunstner og Dom, der er tjener, bor sammen. De har alle tre ramt sentyverne eller trediverne og kæmper med, at deres liv ikke er blevet, som de havde håbet. De er alle tre skuffede over både stillestående arbejdsliv og kærlighedsliv eller mangel på samme.

Det betyder dog ikke, at serien er nedtrykkende. Tværtimod så er der masser af positivitet og hjertevarme til at bekæmpe de negative følelser.

 

band of brothers

Band of Brothers

Miniserie om de amerikanske faldskærmssoldater i Easy Company under Anden Verdenskrig. 

Vi følger dem fra deres træning i Staterne til deres deltagelse i adskillige af de større slag rundt omkring i Europa. Hver episode er indkapslet af interviews med de rigtige krigsveteraner, der portrætteres i serien. ’Band of Brothers’ står som en af de bedst researchede fiktive beretninger om, hvordan det var at være amerikansk soldat under Anden Verdenskrig

’Band of Brothers’ er produceret af Hollywood-legenderne Tom Hanks og Stephen Spielberg, der også samarbejdede på Anden Verdenskrigsfilmen Saving Private Ryan.

Serien fik senere en følgeserie i form af The Pacific, der fulgte de amerikanske marinesoldater, der kæmpede i Stillehavet under Anden Verdenskrig, mens vi snart får endnu en fortsættelse i Masters of the Air.

 

euphoria

Euphoria

Sam Levinsons hårde ungdomsdrama ‘Euphoria’ har nutidens teenagekultur under luppen. Emner som misbrug, angst, hævnporno og identitet bliver alt sammen behandlet.

Serien følger en gruppe gymnasieelever. Den unge misbruger Rue vender hjem efter en utilsigtet overdosis og en tur på afvænning. Hun møder den nyankomne Jules, en transkønnet pige, som hurtigt bliver venner med Rue på godt og ondt. Mens pigen Kat kæmper med sit selvværd pga. body shaming og begynder at udforske sin seksualitet.

Sam Levinson har selv udtalt, at serien er baseret på nogle af de problemer og tanker, han selv kæmpede med som teenager. Blandt producerne på serien finder man navne som filmselskabet A24 og musikeren Drake.

 

chernobyl

Chernobyl

Vinderen af Emmy’en for bedste miniserie i 2019. Her kan du kan godt forberede dig på et vanvittigt og intenst dyk ned i Chernobyl-katastrofen i 1986, som er en af de værste menneskeskabte katastrofer nogensinde.

Serien formår på sine fem afsnit ikke kun at give et indblik i selve katastrofen men også at fortælle om brandmændene, der var først på scenens tragiske skæbner, om det udførlige cover-up, der kostede hundredtusindvis af menneskeliv og om det følgende retslige efterspil.

Fortælling bæres især af stærke skuespillerpræstationer fra Jared Harris og Stellan Skarsgard, lige som der ikke kan tages noget fra Emily Watson og Jessie Buckley. Ligeledes står Barry Keoghan og Fares Fares for en af de mest ubehagelige jagtscener på tv, og Paul Ritter ejer rollen som Anatoly Dyatlov, der står tilbage som en af de mest frustrerende skurke.

Udover en Emmy for bedste miniserie, vandt serien yderligere to Emmy’ere for både instruktion og manuskript.

 

sex and the city

Sex and the City

En serie rettet mod storbykvinderne? ‘Sex and the City’ var den første af sin slags, da den havde premiere i 1998. Serien er baseret på Candace Bushells bog af samme navn og har sidenhen været inspirationskilde for talløse serier om livet som kvinde i storbyen.

Serien handler om de fire kvindelige newyorkere Carrie, Samantha, Miranda og Charlotte, der lever et liv med fart på fyldt med mode, sex og dramatiske forhold.

‘Sex and the City’ kørte over skærmen i seks sæsoner og blev senere fulgt af to spillefilm. Nu kan du se tre af veninderne tilbage på skærmen i efterfølgeren And Just Like That….

 

six feet under

Six Feet Under

Et familiedrama om en bedemandsfamilie, der efterlader et varigt indtryk. Hver episode starter med et dødsfald og undersøger derefter eftervirkningerne, hvordan den afdødes efterladte reagerer og hvordan det påvirker Fischer-familiens forretning.

Det første dødsfald er familiens egen patriark, der mister livet til en bus, hvilket får store konsekvenser for resten af familien – både følelsesmæssigt og forretningsmæssigt gennem hele serien.

Serien giver samtidigt et indblik i døden som en industri, og hvordan bedemænd opererer på godt og ondt.

Serien dykker vitterligt ned i alle aspekter af døden som koncept, hvilket der ellers ofte kan betragtes som et tabubelagt emne.

flight of the conchords

Flight of the Conchords

Den newzealandske duo bestående af Bret McKenzie og Jemaine Clement spiller fiktive udgaver af sig selv i serien, hvor de jagter det store gennembrud i New York City som folk-rock gruppen Flight of the Conchords.

Det er dog ikke så nemt, som de havde håbet, og de to uvidende tidligere fårehyrder må kæmpe med at overleve i byen samtidig med, at de forsøger at starte deres musikkarriere. Hver episode byder dog på en fængende og morsom popparodi fra duoen.  

Duoen stoppede selv serien efter to sæsoner for at fokuserer på andre projekter. Bret McKenzie vandt senere en Oscar for bedste originale sang for The Muppets-sangen ’Man or Muppet, mens Jemaine Clement i samarbejde med Taika Waititi (der også instruerede fire afsnit af serien) skrev og instruerede vampyrkomedien What We Do in the Shadows. Så der er ingen tvivl om deres talenter.

 

mildred pierce

Mildred Pierce

HBO-miniserien er baseret på James M. Cains 1941-klassiker af samme navn, en roman om middelklassens stolthed og privilegier.

Kate Winslet spiller titelrollen som en selvstændig kvinde, der i årene omkring Depressionen bliver skilt og skal forsøge at skabe et nyt liv for sig selv og sin familie. Mens Mildred kæmper for familiens overlevelse, kæmper hun også med sin utaknemmelig og umættelig datter Vida. Hun står på egne ben i en mandsdomineret verden og i forholdene til sin polo-spillende elsker, Monty Beragon, og eks-manden, Bert Pierce.

I 2011 blev serien nomineret til 21 Emmys og vandt fem, bl.a. tog Kate Winslet prisen for bedste skuespillerinde.

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.