Gå til hovedindhold

Alt vi ved om Game of Thrones-opfølgeren 'House of the Dragon'

Game of Thrones fylder 10 år. Derfor har vi samlet alt, hvad vi ved om den dragefyldte opfølger.

Skrevet af Martin Møller Kloock


Det er nu 10 år siden seriefænomenet Game of Thrones først rullede over skærmen.

Hvis man savner den famøse fantasy-serie, kan man lune sig ved tanken om at HBO har en fortsættelse på vej. Den kommende serie er en prequel, der skal føre os gennem Targaryen-familiens styre over Westeros.

Serien blev officielt bestilt af HBO i 2019, og HBO skulle starte produktionen her i begyndelsen af 2021, men spørgsmålene er fortsat mange. Hvem er med? Hvornår foregår den? Hvem står bag? Det fortæller vi dig her.

Her er alt, hvad vi ved om House of the Dragon indtil videre.

Denne artikel blev første gang bragt i januar 2021.

 

game-of-thrones-screen.jpg
Game of Thrones - HBO MAX

 

Hvad er det?

De fleste kender nok HBO-serien 'Game of Thrones', der var den mest populære tv-serie i verden i de otte sæsoner, den kørte på HBO.

'Game of Thrones', der er baseret på George R. R. Martins ’En sang om is og ild’-bogserie, er en storslået fantasy-serie, der omhandler kontinentet Westeros, hvor syv kongefamilier kæmper om, hvem der skal sidde på Jerntronen og dermed styre hele riget. I serien følger man en række højtstående medlemmer af de forskellige familier igennem deres politiske spil, intriger og krige.

At serien var en succes, er der ikke tvivl om. ’Game of Thrones’ har, fordelt ud på de otte sæsoner, været nomineret til 738 forskellige priser og vundet 269 - og satte Emmy-rekord ved at vinde 12 priser ud af 24 i 2016.

I kølvandet på den internationale succes har HBO og Martin siden 2017 været i gang med at udvikle på en række prequel-serier. ’House of the Dragon’ er den første af disse serier, der blev valgt, og som man kommer til at kunne streame hjemme i stuerne.

 

fire-and-blood.jpg

 

Hvad handler den om?

'House of the Dragon' er baseret på Martins egen prequel-roman ’Fire & Blood’ og kommer til at foregå omkring 300 år før handlingen i ’Game of Thrones’. Omdrejningspunktet kommer til at være drage-familien Targaryen, som har overtaget herredømmet i Westeros ved hjælp af deres ildspydende monstervenner, og som selve dragedronningen Daenerys Targaryen nedstammer fra.

Alt er dog ikke fryd og gammen i familien, der er tilhængere af søster-koner og som, hver især, er i besiddelse af deres eget personlige masseødelæggelsesvåben i form af en drage. Da den gamle konge dør, og der opstår uenigheder om arverækkefølgen, dannes der klare faktioner i Targaryen-familien, og de må kæmpe internt om, hvem der til sidst sidder på Jerntronen.

Det forventes, at serien starter nogle år, før der bliver decideret krig, og langsomt lader de forskellige karakterer komme i position, inden konflikten kan bryde ud i lys lue, og det bliver mand-mod-mand og drage-mod-drage.

 

Kings-landing.jpg

 

Hvor skal den optages?

Det vides ikke konkret endnu, men historien foregår mange af de samme steder som ’Game of Thrones’, så fans får sandsynligvis lov til at vende tilbage til lokationer kendt fra serien.

’Game of Thrones’ blev optaget rundt om i verden blandt andet i Storbritannien, Canada, Kroatien, Island, Malta, Marokko, og Spanien, og ifølge Martins forlæg burde ’House of the Dragon’ vende tilbage til ikoniske steder som Westeros' hovedstad King’s Landing, Targaryen-familiens hovedsæde Dragonstone og den nedbrændte fæstning Harrenhal, der var med i ’Game of Thrones’.

 

hotd-cast-edited.jpg
Paddy Considine, Emma D'Arcy, Olivia Cooke, Matt Smith

 

Hvem er med?

Langt fra alle centrale karakterer er castet endnu, men HBO har, via deres 'Game of Thrones'-twitter profil, offentliggjort skuespillerne bag fire centrale karakterer.

Paddy Considine (Peaky BlindersThe Outsider) er castet i rollen som den siddende konge; Viserys Targaryen. Viserys blev valgt af westerosiske lords til at efterfølge den gamle konge, Jaehaerys Targaryen ved en stor rådsforsamling ved Harrenhal. En varm, venlig og anstændig mand, hvis eneste ønske er at fortsætte sin bedstefars eftermæle, men som set i ’Game of Thrones’, så er gode mænd ikke nødvendigvis store konger.

Emma D’Arcy (Truth Seekers) som prinsesse Rhaenyra Targaryen. Kong Viserys førstefødte. Hun er af rent valyrisk blod og en dragerytter. Mange ville sige. at hun født med alt… Men hun er ikke født som mand i en verden, hvor det er mænd der arver tronen.

Olivia Cooke (Bates MotelReady Player One) som Alicent Hightower. Datter af Otto Hightower, Kongens Hånd og den smukkeste kvinde i de syv kongeriger. Hun er opvokset i The Red Keep, tæt på kongen og hans inderste cirkel; Hun har både hoflig elegance og kyndig politisk skarphed.

Matt Smith (The Crown, Doctor Who) i rollen som Daemon Targaryen. Kong Viserys yngre bror og tronarving, Daemon er en uforlignelig kriger og en dragerytter, med ægte drageblod i årene. Men det siges, at hver gang, der fødes en Targaryen, så slår guderne plat-eller-krone…

 

battle-of-the-bastards.jpg
Battle of the Bastards

 

Hvem står bag?

Ryan Condal, der tidligere har stået bag serien Colony, er, sammen med George R. R. Martin, krediteret som skaber af serien. Condal er også den ene showrunner på serien, en rolle han deler med Game of Thrones-veteranen Miguel Sapochnik.

Miguel Sapochnik har tidligere instrueret seks episoder af ’Game of Thrones’ og vundet en Emmy for sin instruktion af ’Battle of the Bastard’-episoden. Han var også nomineret for episoden ’The Long Night’ og vandt også en Emmy for bedste drama serie, som executive producer på den sidste sæson af ’Game of Thrones’. Sapochnik vil instruere piloten af ’House of the Dragon’ og enkelte andre afsnit.

George R. R. Martin skriver på sin blog at han har været glad for samarbejde med Condal, og at han kunne være interesseret i at skrive nogle manuskripter til serien. Men ikke før han har afsluttet den sjette roman i ’Game of Thrones’-bogserien ’Winds of Winter’, som er hans førsteprioritet.

'Game of Thrones'-showrunnerne David Benioff og D.B. Weiss har ikke haft noget at gøre med den nye serie.

 

dragon-art-combined.jpg

 

Og måske vigtigst af alt: Hvornår?

I en teaser for HBO MAX blev det bekræftet, at serien er planlagt til at have premiere i 2022. Det er ligeledes bekræftet at HBO har bestilt ti afsnit af serien, som forventes at vare omkring en time per afsnit.

'Game of Thrones' officielle Twitter-profil sluttede har tidligere tweetet konceptbilleder af en drage med tilhørende tekst om, at produktionen ville begynde i 2021.

Alt vi ved om

Ringenes Herre-serien


Læs mere
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.