Gå til hovedindhold

De 10 bedste film på Viaplay lige nu

Sæt dig godt til rette og bered dig på forrygende streaming-oplevelser

Skrevet af StreamingGuide


Hvad skal man se? Ja, vi kender det alle. Man sidder derhjemme og vil gerne se en rigtig god film og søger derfor efter den helt rigtige. Man kan dog hurtigt fare vild i de mange titler, der befinder sig i streamingland.

Vi har derfor forsøgt at gøre lidt af arbejdet for dig og peger her på 10 af de bedste film, du kan se på Viaplay lige nu.

Faktisk er det mere end 10 film, da vi i de films tilfælde, at der er efterfølgere eller andre i franchisen også inkluderer dem.

Det betyder alt lige fra det smalle til det helt brede, fra nye film til de ældre og fra gamle klassikere til muligt kommende klassikere.


Du finder de udvalgte film i kronologisk rækkefølge herunder. Klik på titlerne for mere information.

Bond02

James Bond-filmene (1962-2015)

Ja, hvor skal man næsten begynde sit James Bond-maraton?

Med den første film ’Dr. No’ fra 1962 kunne være et bud. Du kan i hvert fald på Viaplay se de mange film om den ikoniske agent 007 og det i hans forskellige skikkelser. Lige fra bl.a. Sean Connery til Roger Moore og Pierce Brosnan til den nyeste mand i habitten Daniel Craig.

Filmen, der dog startede det hele, var altså ’Dr. No’, som her lancerede den relativt ukendte skotte Sean Connery som James Bond. Superagenten, der parrede den engelske gentlemans stilsans med den amerikanske krimihelts slagkraft.

Connery gav Ian Flemings romanfigur sin helt egen blanding af charme, selvironi, sexappeal og farlighed. Du finder Bond-filmene her.

The-Godfather-Marlon-Brando.jpg

The Godfather-trilogien (1972-1990)

Har du virkelig ikke set The Godfather-trilogien? Det spørgsmål kan man godt blive mødt med af forundrende fans af Francis Ford Coppolas monumentale trilogi. Nu har du så muligheden for at få indhentet det forsømte - eller endnu et skønt gensyn.

Den første film i serien kom i 1972 med The Godfather - en klassiker, der knapt behøver yderligere introduktion. For bl.a. med sine imponerende tids- og miljøbeskrivelser er det den ultimative film om organiseret mafia-kriminalitet. I 1974 kom opfølgeren The Godfather: Part II, mens trilogien blev afsluttet i 1990 med The Godfather: Part III.

Rocky-1985.jpg

Rocky-filmene (1976-2006)

Hvis man siger boksefilm, vil de fleste nok også hurtigt nævne netop Rocky-filmene med Sylvester Stallone i den ikoniske titelrolle. Det er der også god grund til, for det er en stærk serie af film, der fortsat rammer hårdt - ikke mindst også i hjertet. For ganske vist rammer Rockys slag hårdt, men det er også film med en engagerende dramatisk tyngde.

Den første film Rocky fra 1976 vandt desuden en række Oscar, bl.a. for Bedste film. Filmen er siden blevet fulgt op af indtil videre fem film, nemlig Rocky II (1979), Rocky III (1982), Rocky IV (1985), Rocky V (1990) og Rocky Balboa (2006).

Indiana-Jones-Harrison-Ford.jpg

Indiana Jones-filmene (1981-2008)

En af filmhistoriens mest ikoniske karakterer må være Harrison Fords arkæolog Indiana Jones. Eventyret startede i 1981 med Steven Spielbergs første film i franchisen, nemlig med Raiders of the Lost Ark. Her hyres Indiana af den amerikanske regering til at finde den tabte Ark, der efter sigende skulle indeholde enorme okkulte kræfter og derfor måske også vil være det ultimative våben i den forestående 2. Verdenskrig.

Filmen er siden blevet en klassiker og er blevet fulgt og af Indiana Jones and the Temple of Doom i 1984 og Indiana Jones and the Last Crusade i 1989. (Nå ja, og så er der også den der Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull fra 2008).

Silence-of-the-Lambs-1991.jpg

Silence of the Lambs (1991)

I Jonathan Demmes multi-Oscar-vinder Silence of the Lambs spiller Jodie Foster FBI-aspiranten Clarice Starling, der jagter seriemorderen Buffalo Bill.

Ingen forstår dog Buffalo Bill bedre end Hannibal Lecter - en fremragende psykiater, men også en bestialsk psykopat, der er bag lås og slå med en livstidsdom for mord og kannibalisme.

Clarice får i filmen således til opgave at interviewe Lecter. Hans pris for at bidrage med oplysninger om ’Buffalo Bill’ er dog, at Clarice skal fortælle om sit privatliv.

Anthony Hopkins ses naturligvis i den legendariske rolle som Lector. Filmen fik desuden to efterfølgere med Hopkins, nemlig 'Hannibal' i 2001 og 'Red Dragon' i 2002.

Festen-1998.jpg

Festen (1998)

Thomas Vinterbergs mesterlige Dogme-film Festen har sit omdrejningspunkt ved Helge Klingenfeldt 60-års fødselsdag, hvor hans ældste søn Christian ødelægger den gode stemning ved under en tale at afsløre en grusom familiehemmelighed.

Afsløringen dækker over begivenheder, der har haft fatale konsekvenser. Mens middagsgæsterne kæmper for at finde en passende mine, overværer de samtidig værtsfamiliens sammenbrud.

'Festen' har vundet adskillige priser, bl.a. den prestigefulde Juryens pris i Cannes - og gjorde Thomas Vinterberg til et internationalt navn, som seneste har leveret endnu et mesterværk i Druk.

Lord-of-the-Rings-Frodo.jpg

Lord of the Rings-trilogien (2001-2003)

Et af filmhistoriens mægtigste eventyr kan nydes i sine tre forrygende dele, der startede i 2001 med The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring - baseret på J.R.R. Tolkiens skelsættende værk.

Her følger man som bekendt hobbitten Frodo, der arver en mystisk guldring af sin onkel Bilbo. Det viser sig, at ringen besidder magiske evner og den, som har den i sin besiddelse kan regere verden.

Dét ved den onde troldmand Saruman, der vil gøre alt for at besidde Ringen. Så nu må Frodo og hans lille gruppe venner begive sig ud på en farlige færd for at destruere ringen.

Den første film blev fulgt op af The Lord of the Rings: The Two Towers og trilogien af Peter Jackson sluttede med The Lord of the Rings: The Return of the King.

Dronnningen-Trine-Dyrholm.jpg

Dronningen (2019)

Det danske drama Dronningen tog Danmark med storm i 2019, hvor det blev en af de bedst anmeldte film nogensinde!

Det skyldes ikke mindst en eminent Trine Dyrholm i hovedrollen som Anne, der på overfladen lever det perfekte liv med en stor karriere og et lykkeligt ægteskab med manden Peter og deres to døtre.

Det hele ændrer sig dog drastisk for Anna, da hun indleder en affære med sin 17-årige stedsøn Gustav og langsomt bliver viklet ind i et spind af løgne og bedrag. Derved risikerer Anne alt, hvad hun har kært. Men hvor langt er hun egentlig villig til at gå?

Once-Upon-a-Time-in-Hollywo.jpg


Once Upon a Time… in Hollywood (2019)

Once Upon a Time... in Hollywood udspiller sig i Los Angeles i 1969, hvor man følger skuespilleren Rick Dalton.

Han var engang toppen af poppen, men arbejder nu primært som gæsteskurk på diverse tv-serier. Hans faste stuntmand Cliff Booth har fulgt Rick i tykt og tyndt og hjælper nu sin gode ven med alt fra huspligterne til moralsk støtte, når Rick mister selvtilliden.

Filmen har forrygende Leonardo DiCaprio, Brad Pitt og Margot Robbie i hovedrollerne. Det er Quentin Tarantinos niende film og kan desuden ses som en hyldest til slutningen af filmbyens gyldne æra.

The Green Knight

The Green Knight (2021)

Det episke eventyr 'The Green Knight' er en genfortolkning af den 700 år gamle middelalderhistorie om kong Arthurs nevø, Gawain, der drømmer om at blive ridder.

Filmen, der leger med både fantasy-, eventyr- og gysergenren, fortæller således historien om Gawain, der accepterer en udfordring fra den sagnomspundne Grønne Ridder. 

Udfordringen sender Gawain på en lang rejse, der byder på overnaturlige væsener og indre dæmoner, som han nu må konfrontere for at bevise sin ridderlighed. 

Filmen er desuden lavet af A24, som er et af tidens mest omtalte produktionsselskaber, når det kommer til bl.a. gyserfilm. Her kan man nævne andre stærke titler som HereditaryMidsommar og The Lighthouse

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.