Gå til hovedindhold

90'ernes actionhelt og Oscar-præstationer: Will Smiths 5 bedste filmroller

Stjernen nævnes som Oscar-kandidat for ny film

bjarke@kino.dk
Skrevet af Bjarke Friis Kristensen


Will Smith nævnes som en seriøst Oscar-kandidat for det biografaktuelle drama King Richard, hvor stjernen har hovedrollen som faren og tennistræneren Richard Williams. Vi har derfor kigget den charmerende skuespillers filmroller gennem tiden for at pege på hans fem bedste præstationer.

Hans CV vidner om en alsidig herre, der spænder over det dramatisk intense til det eksplosivt kække. Han mestrer begge dele. Men hvilke roller er mon de bedste?

Køb dine billetter til 'King Richard' her:

Den biografiske 'King Richard' fortæller historien om to af sportsverdenens største tennisspillere nogensinde, nemlig søstrene Venus og Serena Williams. Dramaet fokuserer dog på deres far, Richard Williams, og hans målbevidste plan for søstrene.

Det kræver masser af arbejde for faren til fem børn, der bruger al sin vågne tid på at skabe en karriere for sine to yngste piger. Undervejs udfordres hans usædvanlige strategi og eget ego da også af sin del af modstand.

Du finder Will Smiths 5 bedste filmroller herunder:

Men in Black 1997

 

Jay i Men in Black (1997)

Der er virkelig veloplagt komisk kemi mellem Tommy Lee Jones’ smågnave agent Kay og Will Smiths ungdomskække Jay i 'Men in Black'.

Filmen følger de to agenter aka Men in Black, der arbejder for en tophemmelig organisation, som har til opgave at overvåge alle rumvæseners aktiviteter på Jorden.

De to agenter havner midt i et livsfarligt plot udtænkt af en intergalaktisk skurk, hvorfor den umage duo nu skal redde Jorden.

'Men in Black' lever ikke kun af sin medrivende action og opfindsomme rumvæsner, men i høj grad også af Smiths charme og komiske timing, der rammer plet gang på gang - også i samspillet med den underspillede Lee Jones.

En rolle som var med til at cementere Will Smiths status som en af 90'ernes største filmstjerner.

Se hvor du kan streame 'Men in Black' her.

 

Jagten på lykke

 

Chris Gardner i The Pursuit of Happyness (2006)

I dette gribende drama følger man Will Smith som Chris Gardner, der jagter den amerikanske drøm om at kunne skabe sig en lykkelig tilværelse for sig selv og familien.

Hans succes som sælger er dog begrænset, mens han desuden forlades af sin kone, bliver sparket ud af sin lejlighed og - værst af alt - skal sikre sin 5-årige søn en god tilværelse.

Will Smith spiller med rørende indlevelse den pressede, men optimistiske far, som skal forholde sig til virkelighedens svære vilkår. En rolle, der da også kastede en Oscar-nominering af sig for Bedste mandlige hovedrolle.


Se hvor du kan streame 'The Persuit of Happyness' her.

 

Independence Day 1996

 

Captain Steven Hiller i Independence Day (1996)

Det kan næsten ikke blive mere eksplosivt bombastisk end med Roland Emmerichs science fiction-basker 'Independence Day', hvor Will Smith indtager rollen som captain Steven Hiller, der må gå op imod en invaderende omgang rumkrapyler.

Her er tale om et medrivende blockbuster-brag med flere ikoniske scener, tænk blot på der, hvor Det Hvide Hus sprænges i luften.

Will Smith er også i hopla og klar med sin del af velplacerede oneliners, hvor ikke mindst scenen, hvor han placerer en næve lige i fjæset på et rumvæsen for herefter at levere replikken "Welcome to earth!" og nonchalant putte en cigar i munden. Sådan!
 
Se hvor du kan streame 'Independence Day' her.

 

Ali (2001)

 

Muhammad Ali i Ali (2001)

Som titlen indikerer, handler 'Ali' om bokselegenden Muhammed Ali. I 1964 vinder den relativt ukendte bokser Cassius Clay olympisk guld, hvilket bliver starten på historien om en mand, der vil ændre noget både i og udenfor bokseringen.

Han ændrer navn til Muhammed Ali, mens han stolt står op for sine afrikanske rødder i en tid, hvor raceadskillelse er et varmt emne i USA.

Will Smith indtager med stor nerve titelrollen, der da også sikrende ham en Oscar-nominering for Bedste mandlige hovedrolle. Han leverer bestemt varen som den hårdtslående herre med en kæft som ingen kunne stoppe og et par gyldne nævner.


'Ali' er pt. desværre ikke tilgængelig på dansk streaming.

 

Bad Boys (1995)

 

Mike Lowrey i Bad Boys (1995)

Man følger i denne veloplagte actionkomedie de to narkodetektiver og bedste venner Mike Lowrey og Marcus Burnett, henholdsvis Will Smith og Martin Lawrence, der skal generobre for 100 millioner dollars stjålen heroin, hvis ikke deres politistation i Miami skal nedlægges.

Will Smith leverer med vanlig lethed både charme, rappe replikker og actionheftige scener, der går rent ind. Bl.a. beviser han igen, hvor skarp han er til vittig pingpong, her med Martin Lawrence. Helt og aldeles underholdende. Nu er det også eksplosionernes mester Michael Bay, der instruerer, hvorfor de velleverede oneliners gøres selskab af ligeledes medrivende action.

Se hvor du kan streame 'Bad Boys' her.

 

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Få vores nyhedsbrev.

Ja, jeg accepterer StreamingGuide af kino.dk's markedsføringssamtykke

Relaterede nyheder

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.