Gå til hovedindhold

Scarlett Johanssons 5 bedste filmroller… som ikke er Black Widow

Mere end bare en superhelt

Skrevet af Ingeborg Bisgaard


I forbindelse med premieren på Marvel-filmen Black Widow, der både kan streames på Disney+ og ses i et begrænset antal biografer, har vi set nærmere på Scarlett Johanssons mange roller gennem tiden for at udpege fem af hendes absolut bedste.

Vores benspænd har dog været IKKE at måtte vælge hendes efterhånden ikoniske portræt af den hårdtslående Black Widow, som altså nu har fået sin egen og første solofilm.

Udvalget af filmroller viser i den grad en skuespillerinde, der alsidigt boltrer sig i diverse genrer, fra det eksperimenterende gys videre til det romantiske og rørende dramatiske.

Se vores fem udvalgte roller med Scarlett Johansson herunder:

Marriage Story

 

Marriage Story (2019)

Det både rørende og tragiske drama 'Marriage Story' er et skarpt og gribende portræt af et ægteskab i opløsning. Kvinden i forholdet spilles med imponerende troværdighed af Scarlett Johansson, der legende let berører et bredt spekter af følelser i parrets op- og nedture, hvor hendes mandlige modstykke spilles af Adam Driver.

De to er i filmen efter flere års ægteskab vokset for langt fra hinanden, mens deres lille søn Henry fanges i krydsilden. 'Marriage story' var desuden nomineret til hele seks Oscars, heriblandt til netop Johansson for Bedste kvinde hovedrolle.


Se hvor du kan streame 'Marriage Story' her.

 

Under the Skin

 

Under the Skin (2013)

Den står på et ganske eksperimenterede og visuelt interessant gys med den mystiske 'Under the Skin'. Her indtager Scarlett Johansson rollen som et rumvæsen i kvindeskikkelse. Det dragende væsen er dog ikke af den flinke slags. Hun dræber nemlig uvidende mænd i et mørkt Skotland.

Instruktør og medforfatter Jonathan Glazer bringer her en dræbende farlig sensualitet frem i Johanssons enigmatiske portræt af et væsen, der også kommer på en rejse i sit eget indre. En både fremragende dyster film og en uforglemmelig Johansson i hovedrollen.

Se hvor du kan streame 'Under the Skin' her.

 

 

Vicky Cristina Barcelona

 

Vicky Cristina Barcelona (2008)

I Woody Allens romantiske komediedrama følger vi de amerikanske veninder Cristina (Scarlett Johansson) og Vicky (Rebecca Hall) på ferie i Barcelona. Her møder de den charmerende kunstner José Antonio (Javier Bardem), der meget direkte tilbyder dem både sightseeing og sex.

Johansson giver i rollen som den frivole Cristina et herligt frisindet og veloplagt kvindeportræt, der er sultent på alt, hvad livet har at tilbyde. Charmerende, sød og svært uimodståelig.

Se hvor du kan streame 'Vicky Cristina Barcelona' her.

 

Her

 

Her (2013)

Den her rolle er måske nok noget utraditionel. Ikke desto mindre står den for os som en af Scarlett Johanssons mest mindeværdige. Hun er nemlig her kun til stede med sin indsmigrende stemme som den kunstige intelligens Samantha i Spike Jonzes sødt melankolske science fiction-film 'Her'.

I rollen som Johanssons modpart finder man Joaquin Phoenix som Theodore, der er både ensom og smådeprimeret. Han køber derfor et operativsystem, som tilbyder et intuitivt "væsen" - netop Samantha. Langsomt begynder han at knytte sig til dette nye bekendtskab, der udvikler sig til et romantisk forhold. En herlig og anderledes kærlighedsduo, men en forrygende en af slagsen.

Se hvor du kan streame 'Her her.

 

Lost in Translation

 

Lost in Translation (2003)

Ingen liste med de bedste roller af Scarlett Johansson uden Sofia Coppolas melankolske og charmerende 'Lost in Translation'. Her følger men netop Johansson i rollen amerikaneren Charlotte, der er med sin mand på forretningsrejse til Tokyo. Han har dog har travlt med arbejdet. Charlotte møder derfor nu på hotellet skuespilleren Bob Harris - en vanligt underspillet af Bill Murray.

Snart er han og Charlotte hinandens trøst i en fremmed by og svær tid. En både varm, rørende og samtidig morsom film, hvor Johansson og Murray i den grad klæder hinanden. En skøn og dragende duo, hvor Johansson virkelig stråler.

Se hvor du kan streame 'Lost in Translation' her.

 

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Få vores nyhedsbrev.

Ja, jeg accepterer StreamingGuide af kino.dk's markedsføringssamtykke
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.