Gå til hovedindhold

Varm op til ’Wonder Woman 1984’ med disse 4 superheltefilm

Amazone-heltindens anden solo-film kan streames nu

bjarke@kino.dk
Skrevet af Bjarke Friis KristensenDen 26. marts 2021 lander Wonder Woman 1984 på streaming i Danmark, hvor du nu kan se den på HBO Nordic. Hvis du vil være helt opdateret på DC's superhelte før den anden solofilm om krigerprinsessen Diana, giver vi dig her listen over fire relevante titler i universet.

 

Wonder-Woman-1984-stor-02.jpg

 

Gal Gadot vender i ’Wonder Woman 1984’ således tilbage som Diana Prince aka Wonder Woman - en rolle, man første gang så hende indtage i Batman v Superman: Dawn of Justice i 2016.

Siden da har hun spillet heltinden i sin egen solofilm Wonder Woman fra 2017, mens hun også dukkede op i team-filmen Justice League fra samme år.

Nu venter så anden solofilm om den seje krigerinde med ’Wonder Woman 1984’, der som den første film også instrueres af Patty Jenkins, mens rollelisten bl.a. også består af Kristen Wiig, Chris Pine, Connie Nielsen, Robin Wright og Pedro Pascal.

Filmene er listet i den rækkefølge, de har haft biografpremiere. Klik på titlerne for at se, hvor du kan streame dem henne.

Man-of-Steel-stor.jpg

 

’Man of Steel’ (2013): Den uden Wonder Woman

 

Man stifter godt nok endnu ikke bekendtskab med Gal Gadot som Wonder Woman i Zack Snyders bombastiske 'Man of Steel'. Filmen er dog et afgørende skridt for DC Comics henimod at tage nyt livtag ikke kun med Superman, men senere også både bl.a. Batman og netop Wonder Woman.

For med de kulørte Marvel-helte solidt repræsenteret i biografen, siden den første Iron Man i 2008, var det nu tid for de mere dystre helte i DC-universet at komme på banen igen. Det efter, at Bryan Singer i 2006 havde forsøgt at genoplive manden af stål i Superman Returns med Brandon Routh i titelrollen.

’Man of Steel’ ser dog bort fra Singers Superman og giver altså en ny og mere mørk fortolkning af netop Kal-El aka Supermans oprindelseshistorie. Ja, den klassiske med, at hans hjemplanet Krypton destrueres, hvorpå den nyfødte Kal-El sendes mod Jorden.

Langt ude på landet finder ægteparret Martha og Jonathan Kent den spæde dreng, som de døber Clark og opdrager som ethvert andet barn. Clark er dog langt fra som alle andre, da han som bekendt nemlig har superkræfter!

Legenden om Superman har således med ’Man of Steel’ på ny taget sin begyndelse, det med Henry Cavill iklædt den ikoniske røde kappe.

Batman-v-Superman-stor.jpg

 

‘Batman v Superman: Dawn of Justice’ (2016): Den første film med Wonder Woman

 

Det nye startskud med ’Man of Steel’ fra DC Comics blev tre år senere fulgt op af ‘Batman v Superman: Dawn of Justice’ - igen med Zack Snyder i instruktørstolen.

Det er her, vi første gang møder Gal Gadot i den hårdtslående heltinderolle som Wonder Woman. Filmen er dog primært - som titlen også indikerer - en film om Batman og Superman, som tager sin begyndelse efter, at Metropolis blev lagt i ruiner.

Godt nok sejrede Superman, men nu stilles der spørgsmålstegn ved hans kræfter og den manglende regeringskontrol. Ind på scenen træder beskytteren af de svageste, nemlig Batman. Han har dog sine egne motiver for at gå i kamp mod den overlegne Superman.

I den legendariske rolle som Batman finder man for første gang en yderst bister Ben Affleck. Nattens ridder og manden af stål bliver dog i en afgørende kampscene gjort selskab fra uventet kant: Wonder Woman! Et klart højdepunkt i filmen. Grundstenen til hendes første solofilm er lagt.

Wonder-Woman-stor.jpg

 

’Wonder Woman’ (2017): Den første solo-film

 

Allerede året efter får vi så den første solofilm med krigerprinsessen Diana i form af ’Wonder Woman’. Det er fortællingen om hendes opvækst på amazone-krigernes ø Themyscira. Her trænes den unge prinsesse til at blive den stærkeste af sin slags.

Da piloten Steve imidlertid nødlander i sit fly uden for øens kyst, bringes øens balance i uorden. Steve fortæller nemlig om verdenen udenfor, der plages af rædslerne fra Første Verdenskrig. Diana beslutter sig nu for at hjælpe den amerikanske soldat med at vinde kampen mod den tyske fjende.

Wonder Woman er DC Comics’ største kvindelige superhelt. Hun debuterede i tegneserien All Star Comics fra 1941 og har siden da været skildret i både tegnefilm og som tv-serie med Lynda Carter i 70’erne. At der dog skulle gå 76 år, før en egentlig film med ikonet som hovedkarakter ser dagens lys, er ubegribeligt.

Wonder Woman er som bekendt også en del af heltegruppen Justice League. Dette team af helte fik samme år deres helt egen film.

Justice-League-stor.jpg

 

’Justice League’ (2017): Den med Wonder Woman og resten af DC's superhelte-hold

 

I 'Justice League' samles således en gruppe af de største DC-helte for at bekæmpe en ny fjende. Verden er nemlig her i større fare end nogensinde før i en film, der foregår nogle måneder efter opgøret i ’Batman v Superman: Dawn of Justice’.

Batman søger hjælp hos sin nye allierede, Wonder Woman, i forsøget på at redde verden. Sammen med The Flash, Aquaman og Cyborg bliver de Justice League og går sammen imod ondskaben.

Men på trods af denne hidtil usete sammenslutning af superkræfter, er det måske allerede for sent at redde planeten fra et angreb af katastrofiske proportioner.

Relaterede nyheder

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.