Gå til hovedindhold

The Mandalorian: Highlights fra Star Wars-seriens sæson 2

Fik du det hele med?

dit_vaerste_maridt@yahoo.dk
Skrevet af Anders DaviesVores allesammens hjelmbærende Mando, ruller disse dage over Disney+. Hitserien, der er blevet modtaget af Star Wars-fanmiljøet som noget af det bedste, der er blevet lavet indenfor det elskede univers i mange år.

Nu hvor vi er igennem halvdelen af seriens anden sæson, gennemgår vi highlights, referencer, detaljer og mindeværdige øjeblikke fra de fire første afsnit.

OBS! Artiklen kommer til at indholde spoilers fra sæson 1 og de fire nyeste afsnit af sæson 2 samt de nyeste Star Wars-film.

Se 'The Mandalorian' her

 

mando1.jpg

 

Boba Fett! ... Eller hans rustning

Hvor Star Wars klassisk bliver omtalt som en form for rum-opera, så læner ’The Mandalorian’ sig hæftigt op af western-genren. Og sæson 2 starter med et afsnit, der muligvis er det mest western-inficerede til dato.

Vi ser Mando og Baby Yoda begive sig ind i en landsby på Tatooine, hvor der hurtigt bliver kigget skævt til de nytilkommende. Noget er tydeligvis galt i landsbyen. I den lokale saloon bliver Mando konfronteret med en anden beskar-klædt mand, kaldet The Marshal. Og som den observante fan hurtigt fanger, så er det intet ringere end Boba Fetts ikoniske rustning.

Det er bare ikke Boba Fett, men Cobb Vanth. En mand, der har forsøgt at tage beskytte landsbyen ved hjælp af den frygtindgydende rustning. Konfrontationen eskalerer, og de to står pludselig i et vaskeægte cowboy quickdraw showdown – indtil de bliver afbrudt af en større trussel.

Mando tilbyder sin hjælp for at redde byen fra den monstrøse trussel, mod betaling af rustningen. Til slut får vi dog dét, som afsnittet har teaset – vi ser Boba Fett. Arret og iklædt en kappe ser vi ham iagttage Mando fra afstand.

Det udfrier løftet og forventning, som IMDBs rolleliste har skabt, men vi håber på at det ikke er det sidste vi ser til Boba Fett.

Kunne der være noget så vildt som et showdown mellem Mando og Boba Fett på vej? 

 

empire.jpg

 

Skud ud til ’Empire’ med frostedderkopper

I andet afsnit strander Mando og Baby Yoda på en isplanet. Her støder de på nogle væsner, der må siges at være et deep cut for de dedikerede Star Wars-fans.

Deres nødlanding sætter dem nemlig i kontakt med et væld af mystiske æg. Alle, der har set ’Aliens’, ved at man aldrig skal nærmere sig store og mistænksomme æg!

Og ganske rigtigt, så strømmer edderkoppe-lignende væsner i alle størrelser ud af æggene, og vores helte må flygte.

Men disse edderkopper har rent faktisk et anker i den originale trilogi. I noget gammelt concept art fra The Empire Strikes Back, ses Luke Skywalker på Dagobah, hvor han støder ind i en gevaldig, æglæggende edderkoppelignende skabning – der er et en-til-en match med de edderkopper, som vi ser i afsnit 2.

Derudover er vi også stødt på lignende skabinger i animations-serien Star Wars Rebels, hvor de går under navnet Krykna.

 

mando3.jpg

 

Bo-Katan & Ahsoka Tano

I det tredje afsnit var der også masser af godter til den inkarnerede Star Wars-fan. I Mandos forsøg på at finde de sagnomspundne Jedis, støder vi på tre mandalorians. Men ikke bare tre tilfældige Mandalorians. Tremandsgruppen er ledt af Bo-Katan, der er en markant karakter i det udvidede Star Wars-univers – specifikt i Star Wars: The Clone Wars og Star Wars Rebels.

Hun har en historik med både Moff Gideon og Darksaber’en, der potentielt kunne spille en stor rolle senere i serien.

Derudover bliver Mando konfronteret med, at der er flere veje i den mandalorianske kultur, da de tre mandalorians fjerner deres hjelme, noget som er strengt forbudt i den klan, Mando er opvokset i.  

De samarbejder om en mission, mod betalingen at Mando får information om Jedi’erne.

Her bliver fanfavoritten Ashoka Tano nævnt, en karakter, der også spiller en stor og markant rolle i det udvidede animations-univers. Det ville være første gang karakteren bliver skildret i en live-action Star Wars titel.

 

mando7.jpg

 

Ildevarslende eksperimenter og 'dark troopers'

Det fjerde afsnit bød på et glædeligt gensyn med Greef Karga og Cara Dune samt en intens space-chase.  

Der bliver dog også taget nogle spadestik dybere ned i Moff Gideons intention med Baby Yoda. Vi erfarer at den blodprøve, som Dr. Pershing indsamlede i sæson 1, er blevet brugt i et skummelt eksperiment. Der bliver nævnt, at blodet har et højt 'M-count, hvilket med alt sandsynlighed henviser til midichlorians – en måleenhed, der fortæller om personens tilknytning til Kraften, som introduceret helt tilbage i Phantom Menace.

Eksperimentet har noget at gøre med at sprøjte Baby Yodas blod ind i, hvad der ligner kunstigt fremstillede kroppe. I The Rise of Skywalker erfarede vi, at Snoke også var fabrikeret i et laboratorie, så kan der måske være en sammenhæng? Eksperimentet skal måske skabe soldater eller force-sensitive individer, som Gideon kan styre. Men det kan vi kun gisne om.

Til slut i afsnittet, ser vi også Moff Gideon inspicere nogle mørke skikkelser iført rustninger. De er indtil videre blevet navngivet ’dark troppers’. Det søsætter en masse teorier, konspirationer og idéer om hvad den skruppelløse Moff Gideon har af planer.  

The Mandalorian er aktuel på Disney+ 

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Få vores nyhedsbrev.

Ja, jeg accepterer StreamingGuide af kino.dk's markedsføringssamtykke
Din guide til

Det perfekte Harry Potter-maraton

5 magiske filmdage (sponsoreret)

Læs mere
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.