Gå til hovedindhold

Tom Hiddlestons 5 bedste roller... som ikke er Loki

I godt selskab med den engelske Marvel-stjerne

Skrevet af Ingeborg Bisgaard


Den britiske skuespiller Tom Hiddleston er nok bedst kendt som den højtelskede antihelt Loke, som han har bragt til live på fjernsynsskærmen og i udsolgte biografsale i nu 10 år - senest i serien Loki, der i øjeblikket udkommer med et nyt afsnit på Disney+ hver onsdag.

Men udover hans gennemgående optræden i Marvel-universet har den 40-årige skuespiller også en perlerække af andre imponerende værker på sit CV.

Dem kaster vi lys over her, hvor vi har samlet en liste med 4 film og en serie, som du kan tilbringe tiden i selskab med, mens du venter på det næste afsnit af 'Loki'.

Blandt de 5 roller, som Hiddleston legemliggør i disse titler, kan man bl.a. se ham som tunghjertet vampyr, legendarisk forfatter og gotisk forretningsmand. 

only lovers left alive

 

Only Lovers Left Alive (2013)

I denne første film på vores liste kan Tom Hiddleston med sit halvlange sorte hår fra lang afstand måske ligne en billig version af Loke, men til trods for de overnaturlige elementer, så er han langt fra Marvel-universet i denne aparte Jim Jarmusch-film.

Hiddleston spiller den smådeprimerede vampyr Adam, der genforenes med sin elskede Eve (Tilda Swinton). De har levet i flere tusind år, været venner med nogle af verdenshistoriens mest interessante kunstnere, og nu bruger de det meste af deres tid på at fundere over kunst, kreativitet og livet.

Selvom de er vampyrer, som skal have menneskeblod og holde sig fra sollys, så er det dog et mere virkelighedstro portræt af dem end man er vant til i populærkulturen. Her er det kærlighedshistorien mellem de to blodsugende romantikere, der er i centrum.

'Only Lovers Left Alive' kan ses på HBO Nordic og købes/lejes på Blockbuster, SF Anytime m.fl.

 

high rise

 

High-Rise (2015)

Det er den britiske instruktør Ben Wheatley, der tidligere har lavet Free Fire og den filurlige 'Sightseers', som står bag science fiction-dramaet baseret på den klassiske roman af J.G. Ballard fra 1975. 

Her kan man se Tom Hiddleston svinge sine hofter i slow motion i rollen som lægen Robert Laing, der netop er flyttet i en minimalistisk lejlighed i et gigantisk højhus. De billedskønne tableauer skaber en dragende filosofisk oplevelse, der udforsker menneskets natur i et klasseopdelt samfund, hvor alle kæmper for at nå til de øverste etager. 

Konflikten mellem beboerne i den nederste del af bygningen og de mere aristokratiske, øverste etager forvandler en perlerække af farvestrålende fester til et voldelig kaos, mens alle går fra forstanden.

Selvom højhuset i sig selv kan siges at spille stor rolle i filmen, så skinner Tom Hiddleston virkelig i rollen som Dr. Laing, hvormed han leverer en håndfuld mindeværdige øjeblikke i tryllebindende omgivelser.

'High-Rise' kan ses på Filmstriben, TV2 Play samt købes/lejes på Blockbuster, Viaplay m.fl.

 

the night manager

 

Natportieren - The Night Manager (2016)

I dansk sammenhæng er det er svært at komme uden om denne miniserie, når man taler om Tom Hiddleston. Det er nemlig danske Susanne Bier, der har instrueret alle seriens seks afsnit.

Hiddleston spiller en tidligere soldat og natportier på et hotel, som bliver hvervet af en statslig agent til at infiltrere en samvittighedsløs våbenhandlers betroede inderkreds. Hans mission kompliceres yderligere, da han betages af våbenhandlerens fascinerende kæreste.

Serien, der er baseret på John le Carrés forlæg, er en klassisk og veldrejet spion-thriller, som nærmest kan betragtes som Hiddlestons 6-timer lange auditionbånd til at blive den næste James Bond.

'Natportieren - The Night Manager' kan ses på HBO Nordic samt købes/lejes på Blockbuster. 

 

midnight in paris

 

Midnight in Paris (2011)

De hungrende 'Loki'-fans vil glæde sig over ikke blot at se én, men to af stjernerne fra Marvel-serien i denne Oscar-vindende film af Woody Allen. Det er nemlig Hiddlestons medspiller Owen Wilson, som indtager hovedrollen som den aspirerende forfatter Gil, der besøger Paris med sin forlovede.

Da han vandrer rundt i byens gader, ender han på magisk vis tilbage i tiden i 20'ernes franske kunstnermiljø. Her drikker han med Ernest Hemingway, får Gertrude Stein til at læse hans roman og får kærlighedsrådgivning af Salvador Dalì. 

Til en eksklusiv fest støder han også på Hiddleston, der spiller F. Scott Fitzgerald, som står bag det litterærere mesterværk 'The Great Gatsby'. Det er en charmende feel good-film, som hylder fortidens legendariske kunstnere og boheme-miljø. Selvom Hiddleston ikke har mange minutter på skærmen, så kan man ikke komme udenom kemien mellem ham og Wilson, som gentager sig i 'Loki'.

'Midnight in Paris' kan ses på Viaplay og lejes/købes på Blockbuster, Grand Hjemmebio m.fl.

 

crimson-peak.jpg

 

Crimson Peak (2015)

Den sidste film på listen er lavet af endnu en anerkendt instruktør i rækken - nemlig den Oscar-vindende Guillermo del Toro, der står bag Pans Labyrint og The Shape of Water, som i denne ombæring har kastet sig over en arketypisk gotisk romance i 1800-tallet.

Mia Wasikowska, der også er med i 'Only Lovers Left Alive', spiller den unge forfatterinde Edith, som lader sig forføre af en charmerende Hiddleston. Han viser sig dog at være knap så godhjertet som først antaget. Selvom hans karakter er en gammeldags arketype, så er Hiddleston stadig meget interessant at se på og udfylder rollen til punkt og prikke.

Som et ægte gotisk gys dukker fortidens spøgelser op i det faldefærdige hus på den blodrøde høj, hvor uhyggen ulmer og hemmelighederne gemmer sig i de nedslidte vægge.

'Crimson Peak' kan ses på Netflix samt købes/lejes på Blockbuster, SF Anytime m.fl.

 

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Få vores nyhedsbrev.

Ja, jeg accepterer StreamingGuide af kino.dk's markedsføringssamtykke
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.