Gå til hovedindhold

Top 5: Hugh Jackmans bedste filmroller

Aktuel i 'Deadpool & Wolverine' til sommer

bjarke@kino.dk
Skrevet af Bjarke Friis Kristensen


Til sommer er Hugh Jackman tilbage i en af sine ikoniske filmroller, nemlig som Wolverine i 'Deadpool 3', der også har fået titlen Deadpool & Wolverine og som får biografpremiere den 24. juli.

Den 55-årige australier har dog en stor karriere, der strækker sig hele vejen til start 90'erne og tæller alt fra superheltefilm, store dramaer og musicals.

Vi udpeger Hugh Jackmans 5 bedste filmroller herunder:

The Greatest Showman

 

5. P.T. Barnum i The Greatest Showman

At Hugh Jackman er en alsidig herre, bør der ikke herske nogen tvivl om, hvilket denne liste da også illustrerer. Godt nok kan han være en olm herre på film, men ligeså forknyt han kan spille, ligeså udadvendt og festlig kan han også være.

Det ser man bl.a. i den festlige 'The Greatest Showman', hvor han netop giver den fuld musikalsk pedal i manegen. Her spiller han nemlig cirkusdirektøren P.T. Barnum, der både synger og danser til den helt store guldmedalje. Et umiskendeligt charmerende, romantisk og medrivende portræt af en gudbenødet entertainer.

Se hvor du kan streame The Greatest Showman her.

 

Bad Education

 

4. Frank Tassone i Bad Education

Hugh Jackman har ganske vist hverken adamantium-kløer eller høj hat på i rollen som den tvetydige Frank Tassone i det intense drama 'Bad Education'. Ikke desto mindre viser australieren her flere engagerende facetter af sit skuespillertalent.

Han spiller nemlig en populær skoleinspektør, hvis ellers succesfulde verden styrter i grus pga. en økonomisk skandale. Midt i miseren forsøger Tassone at holde styr på de mange bilag, der afslører systematisk fusk med skolens ressourcer. Jackman bestrider i denne kalkulerede lederrolle en medrivende balancegang mellem det dybt charmerende og det kynisk nederdrægtige.

Se hvor du kan streame Bad Education her.

 

The Prestige

 

3. Robert Angier i The Prestige

I Christopher Nolans magiker-drama 'The Prestige' får Hugh Jackman lov til på gribende vis at forene sit entertainer-gen med det mere koldt beregnende. Han spiller nemlig den indsmigrende tryllekunstner Robert Angier, der er i hård konkurrence med sit nemesis Alfred Borden om at være den mest suveræne tryllekunstner.

Jackman står overfor en ligeledes intens Christian Bale som hans rival, hvor spillet mellem de to slår magiske gnister. Man mærker absolut den bankende passion hos de to mænd. En grundlæggende spændende film, der matches af bl.a. netop Jackmans nuancerede præstation.

Se hvor du kan streame The Prestige her.

 

Prisoners (Hugh Jackman)

 

2. Keller Dover i Prisoners

Det er en i særhed forknyt filmoplevelse, filmskaberen Denis Villeneuve leverer med sit alvorstunge kidnapningsdrama 'Prisoners'. Familiefaren Keller står nemlig en dag overfor sit livs tragedie, da hans og vennernes datter forsvinder sporløst. Han tager nu sagen brutalt i egne hænder, da den mistænkte løslades.

Hugh Jackman spiller den desperate far, som ikke helmer før, han har fundet sin datter. Eftersøgningen tager hårdt på ham og det overbevisende ved Jackmans præstation ligger bl.a. i den gribende transformation fra kernesund familiefar til bleg og nedslidt mand med et gevaldigt søvnunderskud.

Se hvor du kan streame Prisoners her.

 

Wolverine (Hugh Jackman)

 

1. Wolverine i X-Men- og solo-film

Listens førsteplads er måske ikke den mest overraskende, men der er nu også god grund til, at det netop er den legendariske Jackman-rolle som Wolverine, man finder her. Ganske vist er ikke alle filmene, han optræder i med sine bakkenbarter, lige gode, men Jackman leverer hver gang intenst varen med pumpende blodvener, dyrisk vildskab og skarpe kløer.

Wolverine er måske derfor ikke så underligt nærmest blevet synonym med Jackman og omvendt. For til trods for, at han bestemt har bevist, at han leverer overbevisende præstationer i andre og alsidige roller, så toner hans Wolverine med den karakteristiske frisure og kløerne frem hos os, straks man nævner skuespillerens navn.

Vi er spændte på at se hans comeback til rollen til sommer i 'Deadpool & Wolverine'.

Se hvor du kan streame X-Men, X2, X-Men: The Last Stand, X-Men Origins: Wolverine, The Wolverine, X-Men: Days of Future Past og Logan.

 

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Få vores nyhedsbrev.

Ja, jeg accepterer StreamingGuide af kino.dk's markedsføringssamtykke

Relaterede nyheder

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.