Gå til hovedindhold

Her er de 8 Marvel-serier, som udkommer i 2022

Kvindelig Hulk, jul med Guardians of the Galaxy og Marvels svar på Batman

daniel@kino.dk
Skrevet af Daniel Bentien


2021 har budt på fem serier fra Marvels filmiske univers, MCU, hvor WandaVision åbnede ballet i januar, og Hawkeye skød julen ind med sin bue og pil i den seneste serie.

Næste år får fire nye serier premiere, mens en serie får sin 2. sæson, og en julespecial rammer Disney+.

Samtidig får vi introduceret en mindre kendt karakter i form af en lejemorder-abe i en serie, som umiddelbart ikke er en del af MCU, men stadig baseret på Marvels tegneserie.

Kun en enkelt serie har fået eksakt premieredato, mens alle forventes i løbet af 2022.

Husk at du altid kan se alle kommende Marve-serier på denne liste.

8 Marvel-serier i 2022

Hit-Monkey (26. januar 2022)

Eneste serie med en offentliggjort premieredato er også den mindst kendte - nemlig 'Hit-Monkey'. Godt nok ligger karakteren i periferien af Marvels univers (vist nok ikke en del af MCU), men stadig baseret på en tegneserie fra forlagsgiganten.

'Hit-Monkey' handler om en abe, der bliver trænet som lejemorder (ja, Hit-Monkey er et ordspil på Hitman), men da hans lærermester dør (og kommer tilbage som spøgelse), igangsætter aben ey hævntogt mod den kriminelle underverden i Japan.

Serien er ikke for børn, selvom den har en abe i hovedrollen, men er derimod tættere på den ligeledes animerede voksen-serie fra Marvel M.O.D.O.K.

Ms Marvel Marvel Studios

Ms. Marvel

Marvel præsenterer med 'Ms. Marvel' deres første muslimske superhelt i hovedrollen, når Iman Vallani spiller den unge Kamala Khan.

Khan vokser op i New Jersey, hvor det går op får hende, at hun har polymorfe kræfter - altså hun er i stand til at ændre sit udseende og kropslige form. Samtidig er hun stor fan af Avengers, navnlig den mægtige Captain Marvel, som hun ser op til.

Serien kommer til at fungere som en slags opvarmning til filmen The Marvels, som rammer biograferne i 2023.

Disney har udsendt en kort smagsprøve på serien, som kan ses her.

Guardians of the Galaxy 2

I Am Groot

Nåååårh... var der flere, der udbryd, da Baby Groot tonede frem på skærmen og blev en fanfavorit i Guardians of the Galaxy Vol. 2. Nu får han sin egen serie, hvor den nuttede træ-superhelt møder nye og usædvanlige karakterer på sin færden.

Serien er animeret og består af korte episoder. Den er bekræftet som en del af Marvels Fase 4.

she-hulk.jpg

She-Hulk

En af de større karakterer fra Marvels tegneserieforlæg, som endnu ikke er set i filmisk version, er She-Hulk. Den grønne kæmpe, Hulk, har nemlig en kusine, som er lige så grøn som han.

I den første teaser møder vi både She-Hulk, alias advokaten Jennifer Walters, og hendes kendte fætter, Bruce Banner, bedre kendt som Hulk.

Mark Ruffalo gentager sin Hulk-rolle, mens Tatiana Maslany, kendt fra Orphan Black, spiller titelkarakteren. Desuden vender skurken Abonination tilbage, som vi kunne opleve i The Incredible Hulk, og han spilles igen af Tim Roth.

Og ja, så går der rygter om, at en anden kendt Marvel-advokat dukker op. Matt Murdoch aka Daredevil. Vi får se!

Moon Knight Marvel Studios

Moon Knight

Da Oscar Isaac blev valgt til at spille titelrollen i 'Moon Knight', blev vores interesse vakt. Og da vi så den første teaser, blev forventningerne skruet yderligere op.

'Moon Knight' handler om den tidligere CIA-agent Marc Spector, som bliver reddet af måneguden Khonshu. Mødet giver Spector mystiske egenskaber, og han forvandler sig til superhelten Moon Knight.

Marvel har med ret stor tydelighed skabt Moon Knight som en slags pendant til DC Comics' Batman, men serien ser alligevel ud til at bidrage med noget helt nyt til superheltefans, især dem med smag for de lidt mørkere fortællinger.

Guardians of the Galaxy Holiday Special

The Guardians of the Galaxy Holiday Special

Godt nok er der ikke tale om en serie, men til gengæld en jule-special om det utraditionelle superheltehold Guardians of the Galaxy.

Star-Lord, Drax, Rocket, Mantis og Groot kommer på nogle overnaturlige opgaver, men ellers ved vi ikke det helt store om dette juleeventyr.

Chris Pratt, Dave Bautista og Pom Klementieff samt stemmerne af Bradley Cooper og Vin Diesel udgør rollebesætningen.

Til oktober kommer der i øvrigt også en Halloween-special baseret på tegneserien 'Warewolf by Night'. Den kan du læse mere om her.

What If Ultron won Marvel Studios

What If...? (sæson 2)

Den første Marvel-serie på Disney+, som får en sæson 2, bliver nok lidt overraskende den animerede 'What If...?'. Første sæson leverede en masse tankeeksperimenter omkring, hvordan Marvel-universet og dets helte og skurke ville se ud, hvis nogle små ting ændrede sig. Ofte med ret dystre konsekvenser.

SPOILERS FOR FØRSTE SÆSON HERUNDER!!

Så er du advaret.

Hvad sæson 2 handler om, er ikke offentliggjort, men der spekuleres i, at et hold af disse multiverse-karakterer slår sig sammen. Det så vi nemlig i slutningen af første sæson, hvor The Watcher, som ellers ikke griber ind i historiens gang, måtte ty til handling.

Vi kan forvente en masse velkendte stemmer, totalt overraskende og overrumplende episoder og Marvel deres mest fantasifulde hjørne.

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Få vores nyhedsbrev.

Ja, jeg accepterer StreamingGuide af kino.dk's markedsføringssamtykke
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.