Gå til hovedindhold

Alle nye og kommende Marvel-serier

'WandaVision' udkommer på streaming i denne uge

daniel@kino.dk
Skrevet af Daniel BentienFredag den 15. januar er der streamingpremiere på den første fiktionsserie fra Marvels sammenflettede superhelteunivers, MCU, når WandaVision rammer Disney+.

Vi guider til denne og de øvrige kommende serier om Marvels mange superhelte.

Artiklen er opdateret den 13. januar 2021 med nye informationer om bl.a. 'WandaVision', 'Moon Knight' og 'The Falcon and the Winter Soldier.

Spoiler-alarm: Begivenhederne i Avengers: Endgame er essentiel for mange af de kommende serier, så der er flere spoilers til dén film i det følgende.

Klik på en titlerne for at læse mere.

Nye Marvel-serier på vej

WandaVision (15. januar 2021)

En af Marvel-universets mere særprægede romancer er mellem Wanda Maximoff, alias Scarlet Witch, og den syntetiske Vision. Men Vision måtte lade livet i Avengers: Infinity War, så hvordan hænger det sammen med en serie om de to? Er det en prequel? Et alternativt univers?

Traileren giver ikke noget klart svar, men hentyder noget i retning af sidstnævnte. Den er nemlig bygget op som en old school amerikansk sitcom komplet med dåselatter, overdrevne ansigtsgrimasser og situationskomik. Men vi finder hurtigt ud af, at der er noget galt, men hvad må vi vente til januar næste år med at finde ud af.

Elizabeth Olsen og Paul Bettany gentager deres roller fra filmene. Derudover er Teyonah Parris en nu voksen Monica Rambeau (som senere bliver Photon i tegneserierne) fra Captain Marvel med, og ligeledes gentager Kat Dennings sin karakter Darcy Lewis fra Thor.

Serien kommer til at fungere som overgang til fase 4-filmen  Doctor Strange in the Multiverse of Madness, hvor Olsen måske også medvirker.

The Falcon and the Winter Soldier (19. marts 2021)

Premieredatoen på den næste Marvel-serie er blevet afsløret, efter 'The Falcon and the Winter Soldier' blev rykket fra 2020 som følge af Corona-pandemien.

I slutningen af Avengers: Endgame indikeres det, at rollen som Captain America gives videre til Sam Wilson, også kendt som Falcon. Sammen med Steve Rogers’ gamle ven/fjende/ven igen, Bucky ”Winter Soldier” Barnes, træder de to karakterer ud af Captain Americas skygge.

Det sker i den kommende serie, der også byder på gensyn med velkendte karakterer som Baron Zemo (Daniel Brühl) og Sharon Carter (Emily VanCamp). Anthony Mackie og Sebastian Stan gentager ligeledes deres titelroller.

Med sit fokus på de to mere jordbundne helte er der lagt op til en stemning lig Captain America: The Winter Soldier med indflydelse fra 70ernes spion-thrillers. I så fald ville vi blive ekstra glade.

Loki (maj 2021)

Thanos har muligvis den mest prominente plads som skurk i MCU, men vores favorit har altid været Loki. Sådan er der vist også andre, der har det, for Thors utilregnelige bror, spillet sublimt af Tom Hiddleston, får sin egen serie. Og hvordan nu det? Blev han ikke sendt til de evige jagtmarker af Thanos i Avengers: Infinity War?

Jo, men han fik også fingrene i Tesserakten i Iron Mans forfejlede tidsrejse-kupforsøg i Avengers: Endgame. Ifølge Hollywood Reporter skulle serien foregå over en længere periode, hvor Loki dukker op i forbindelse med forskellige historiske begivenheder.

Bl.a. er der blevet vist et billede af Loki i en by fra 1970erne, hvor Jaws spiller i biograferne. Logoet kunne også indikere, at der er tale om fire forskellige tidsaldre.

Vi har også set et kort klip af Loki i en fangedragt med bogstaverne TVA på. Det står for Time Variance Authority, og det er en politistyrke af folk, der i bedste Judge Dredd-stil agerer dommer, jury og bøddel over for alle tidsrelaterede forbrydelser.

Vi kan altså forvente en række udspekulerede planer fra The God of Mischief.

What If...? (sommeren 2021)

Som titlen antyder, er der tale om en serie, hvor der bliver skildret alternative hændelsesforløb. Der bliver tale om en animeret antologiserie, hvor hvert afsnit er sin egen historie.

Første episode bliver således en gentænkning af Captain America-myten, hvor hans kæreste, Peggy Carter, bliver et supermenneske i stedet for Steve Rogers. En anden episode bliver baseret på en tegneserie, hvor Loki finder og betvinger Thors hammer.

Rollelisten er imponerende og et kig værd i sig selv. Michael B. Jordan, Sebastian Stan, Josh Brolin, Mark Ruffalo, Tom Hiddleston, Samuel L. Jackson, Chris Hemsworth, Hayley Atwell, Karen Gillan, Jeremy Renner, Paul Rudd, Michael Douglas, Neal McDonough, Dominic Cooper, Sean Gunn, Nicole Portman, Stanley Tucci, Taika Waititi, Toby Jones, Djimon Honsou, Michael Rooker og Jeff Goldblum er alle tilbage i deres respektive MCU-roller.

Jeffrey Wright bliver stemmen til The Watcher, der vist er seriens eneste gennemgående karakter, og så er der rygter om, at den afdøde Chadwick Boseman (Black Panther) medvirker.

Hawkeye (efteråret 2021)

Nu hvor Black Widow ENDELIG får sin egen film, mangler kun Hawkeye blandt de oprindelige Avengers sin egen solofilm. Den kommer vist ikke, for nu får Clint Barton sin egen serie, hvor han skal oplære sin arvtager. Hun hedder Kate Bishop, og meget mere ved vi ikke om plottet.

Hailee Steinfeld er bekræftet som Kate, og Jeremy Renner vender tilbage i rollen som den oprindelige Hawkeye.

Ms. Marvel (2021)

Ikke at forveksle med Captain Marvel, selvom der i tegneserien er tætte bånd. I serien spiller ukendte Iman Vellani rollen som Kamala Khan, en pakistansk-amerikansk teenager med superkræfter. Hun er i stand til at forstørre og krympe sine legemer, som det passer (lidt i stil med Mr. Fantastic fra Fantastic Four), og hun lader sig inspirere af netop Captain Marvels heltegerninger.

Ms. Marvel er den første muslimske superhelt i MCU, og ifølge Marvel-boss Kevin Feige vil hun optræde i flere fremtidige film i helteuniverset.

Se den nye featurette herunder:

M.O.D.O.K. (TBA)

Stop-motion med dukker er ikke lige det, man forbinder med Marvel, men det er planen, at M.O.D.O.K. bliver præcist sådan en.

Den lidet kendte superskurk, M.O.D.O.K., der er en forkortelse af Mental/Mobile/Mechanized Organism Designed Only for Killing, og som besidder et uforholdsmæssigt stort hoved i forhold til arme og ben, kæmper med at holde sammen på sin forbryderorganisation og krævende familie.

Det tegner til at blive en komisk og syret omgang med komikeren Patton Oswald som stemmen bag titelkarakteren. Serien udkommer på Hulu i USA, men vi ved endnu ikke, hvad der sker med den herhjemme.

Moon Knight (TBA)

Marvels svar på Batman har endnu ikke optrådt i live action-fiktion, og det er synd, for her er masser af historier at fortælle. Ligesom Bruce Wayne er Marc Spector en mangemillionær med en hemmelig identitet, og i stedet for at klæde sig ud som flagermus, tager Spector en kappe og fuld maske på.

Moon Knight bruger dog forskellige identiteter for at bekæmpe forbryderne med. Faktisk er der tale om en af de fedeste dragter i Marvel-universet, hvilket i sig selv bliver spændende at se udfoldet i serien.

Oscar Isaac er blevet castet til rollen som Spector/Moon Knight. Kombinationen af charme og farlighed gør Star Wars-stjernen til et oplagt kandidat, vi kun kan bifalde.

Senest er det kommet frem, at filmskaberne Justin Benson og Aaron Moorehead skal instruere nogle af episoderne. De har tidligere instrueret science fiction-filmen 'Synchronic'.

She-Hulk (TBA)

En af tegneseriens (på flere måder) største kvindelige superhelte er den grønne kæmpe og feminine pendant til Hulk. Tatiana Maslany (fra Orphan Black) har scoret rollen som Jennifer Walters, der er Bruce ”Hulk” Banners kusine.

I tegneserien kommer hun slemt til skade og må få en blodtransfusion fra sin fætter, hvorfor hun modtager en mildere version af Hulks kræfter. Hun bliver stor og grøn, men modsat Bruce Banner bibeholder hun det meste af sin personlighed (lidt i stil med, hvad Banner opnår i Avengers: Endgame).

'She-Hulk' bliver i forlægget medlem af adskillige superheltegrupper, fra Avengers over Fantastic Four og The Defenders, så det bliver interessant at se, hvor hun ender henne i serien.

Mark Ruffalo, Banner i Marvels film, får en gæsterolle, Tim Roth gentager sin rolle som skurken Abomination fra The Incredible Hulk, og She-Hulk er efter sigende også på vej til at medvirke i en kommende film.

Nick Fury

Secret Invasion (TBA)

Samuel L. Jackson får også sin egen serie som Nick Fury, den tidligere direktør for S.H.I.E.L.D. og initiativtager til Avengers-projektet. Sammen med Ben Mendelsohns Skrull-karakter, Talos.

Titlen lægger da også op til, at der bliver tale om en serie-version af tegneserieforlægget 'Secret Invasion', hvor Marvels superhelte er blevet udskiftet med Skrull-racen, som jo kan skift udseende.

Hvis Marvel vælger at gå all in på begivenhederne fra tegneserien, er det muligt at sætte meget af det, der er sket i de 23 MCU-film i nyt lys - alle kan pludselig være en Skrull i forklædning.

ironheart.jpg

 

Ironheart (TBA)

Den første af to serier, der fokuserer på Tony Starks eftermæle sammen med 'Armor Wars'.

I 'Ironheart' møder vi den unge opfinder Riri Williams, der konstruerer den mest avancerede kampdragt siden... ja, Tony Starks Iron Man.

Riri blev først introduceret i tegneserier i 2016, så det er en relativt ny karakterer, vi kommer til at stifte bekendtskab med.

Dominique Thorne (If Beale Street Could Talk) har titelrollen som Ironheart.

ironmanwarmachine.jpg

 

Armor Wars (TBA)

Marvels anden serie med Iron Man som fraværende hovedperson. Don Cheadles War Machine bliver fokuspunktet for serien, der må stoppe Tony Starks efterladte teknologi, da den falder i de forkerte hænder.

Silk

Silk (TBA)

Sony har stadig rettighederne til Spider-Mans univers, og selvom netsvingeren kan opleves i MCU-filmene, kommer serierne baseret på hans univers til at foregå andre steder end på Disney+.

Phil Lord og Chris Miller, der producerede animationsfilmen Spider-Man: Into the Spider-Verse, er efter sigende i gang med at arbejde på en række serier med karakterer fra Spider-Man-verdenen.

Første ser ud til at blive 'Silk', der formentlig lander hos Amazon Prime. Serien handler om Cindy Moon, der bliver bidt af den samme radioaktive edderkop som Peter Parker. Hvad er odds’ene?

Læs også

6 actionfilm til din juleunderholdning

Se dem på Viaplay (sponsoreret)

Læs mere

Daniel

Daniel Bentien
Daniel er indholdschef på kino.dk og StreamingGuide. Samt kontorets superheltenørd. Batman, X-Men og Spider-Man er barndommens favoritter, der heldigvis stadig følger Daniel troligt i filmens verden.

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Få vores nyhedsbrev.

Ja, jeg accepterer StreamingGuide af kino.dk's markedsføringssamtykke
Din guide til

Den perfekte Harry Potter-maraton

5 magiske filmdage (sponsoreret)

Læs mere
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.