Gå til hovedindhold

Alle nye og kommende Marvel-serier

Serien om Hawkeye kan nu ses på Disney+

daniel@kino.dk
Skrevet af Daniel Bentien


Julen er over os, og det ved de godt hos Marvel. Således foregår serien om den bueskydende superhelt Hawkeye i højtiden, og den kan i øjeblikket ses på Disney+.

Men der er stadig masser af superhelte-underholdning på vej, så herunder kigger vi nærmere på de mange kommende Marvel-serier. 

Artiklen er opdateret den 22. december.

Spoiler-alarm: Begivenhederne i Avengers: Endgame er essentiel for mange af de kommende serier, så der er flere spoilers til dén film i det følgende.

Klik på en titlerne for at læse mere.

Nye premiereaktuelle Marvel-serier

Hawkeye (er udkommet)

Nu hvor Black Widow ENDELIG har fået sin egen film, mangler kun Hawkeye blandt de oprindelige Avengers sin egen solofilm. Den kommer vist ikke, for nu får Clint Barton sin egen serie, hvor han skal oplære sin arvtager. Hun hedder Kate Bishop og er en ung bueskytte med sort bælte i karate, adskillige atletiske toppræstationer og et gåpåmod, der bringer hende i adskillige farlige situationer.

Hailee Steinfeld spiller Kate, og Jeremy Renner vender tilbage i rollen som den oprindelige Hawkeye.

Kommende Marvel-serier

Hit-Monkey (26. januar 2022)

I den mindre kendte afdeling af Marvels tegneserie (og som udgangspunkt ikke en del af MCU) finder vi Hit-Monkey - en fortælling for voksne om en abe, der bliver oplært som lejemorder.

Da hans lærermester dør, og kommer tilbage som spøgelse til at rådgive, igangsætter Hit-Monkey en vendetta mod underverdenen i Tokyo.

Første sæson af 'Hit-Monkey' er først sendt på Hulu i USA i november 2021, men er i Danmark tilgængelig på Disney+ fra januar 2022.

Hulu i USA var også hjemsted for den ligeledes voksenorienterede M.O.D.O.K., som også er på Disney+ herhjemme.

Se den første trailer her.

Ms. Marvel (sommer 2022)

Ikke at forveksle med Captain Marvel, selvom der i tegneserien er tætte bånd. I serien spiller ukendte Iman Vellani rollen som Kamala Khan, en pakistansk-amerikansk teenager med superkræfter. Hun er i stand til at forstørre og krympe sine legemer, som det passer (lidt i stil med Mr. Fantastic fra Fantastic Four), og hun lader sig inspirere af netop Captain Marvels heltegerninger.

Ms. Marvel er den første muslimske superhelt i MCU, og ifølge Marvel-boss Kevin Feige vil hun optræde i flere fremtidige film i helteuniverset, først og fremmest The Marvels i 2023.

Se den nye teaser her.

Guardians of the Galaxy 2

I Am Groot (2022)

Nåååårh... var der flere, der udbryd, da Baby Groot tonede frem på skærmen og blev en fanfavorit i Guardians of the Galaxy Vol. 2. Nu får han sin egen serie, hvor den nuttede træ-superhelt møder nye og usædvanlige karakterer på sin færden.

Serien er animeret og består af korte episoder. Den er bekræftet som en del af Marvels Fase 4.

Moon Knight (2022)

Marvels svar på Batman har endnu ikke optrådt i live action-fiktion, og det er synd, for her er masser af historier at fortælle. Ligesom Bruce Wayne er Marc Spector en mangemillionær med en hemmelig identitet, og i stedet for at klæde sig ud som flagermus, tager Spector en kappe og fuld maske på.

Moon Knight bruger dog forskellige identiteter for at bekæmpe forbryderne med. Faktisk er der tale om en af de fedeste dragter i Marvel-universet, hvilket i sig selv bliver spændende at se udfoldet i serien.

Oscar Isaac er blevet castet til rollen som Spector/Moon Knight. Kombinationen af charme og farlighed gør Star Wars-stjernen til et oplagt kandidat, vi kun kan bifalde.

Senest er det kommet frem, at filmskaberne Justin Benson og Aaron Moorehead skal instruere nogle af episoderne. De har tidligere instrueret science fiction-filmen 'Synchronic'.

She-Hulk (2022)

En af tegneseriens (på flere måder) største kvindelige superhelte er den grønne kæmpe og feminine pendant til Hulk. Tatiana Maslany (fra Orphan Black) har scoret rollen som Jennifer Walters, der er Bruce ”Hulk” Banners kusine.

I tegneserien kommer hun slemt til skade og må få en blodtransfusion fra sin fætter, hvorfor hun modtager en mildere version af Hulks kræfter. Hun bliver stor og grøn, men modsat Bruce Banner bibeholder hun det meste af sin personlighed (lidt i stil med, hvad Banner opnår i Avengers: Endgame).

'She-Hulk' bliver i forlægget medlem af adskillige superheltegrupper, fra Avengers over Fantastic Four og The Defenders, så det bliver interessant at se, hvor hun ender henne i serien.

Mark Ruffalo, Banner i Marvels film, får en gæsterolle, Tim Roth gentager sin rolle som skurken Abomination fra The Incredible Hulk, og She-Hulk er efter sigende også på vej til at medvirke i en kommende film.

Nick Fury

Secret Invasion (2022)

Samuel L. Jackson får også sin egen serie som Nick Fury, den tidligere direktør for S.H.I.E.L.D. og initiativtager til Avengers-projektet. Sammen med Ben Mendelsohns Skrull-karakter, Talos.

Titlen lægger da også op til, at der bliver tale om en serie-version af tegneserieforlægget 'Secret Invasion', hvor Marvels superhelte er blevet udskiftet med Skrull-racen, som jo kan skift udseende.

Hvis Marvel vælger at gå all in på begivenhederne fra tegneserien, er det muligt at sætte meget af det, der er sket i de 23 MCU-film i nyt lys - alle kan pludselig være en Skrull i forklædning.

Ny i Marvel-universet er Emilia Clarke (kendt som "Mother of Dragons" i Game of Thrones), der er blevet castet til en endnu ukendt rolle.

What If...? - sæson 2 (2022)

Som titlen antyder, er der tale om en serie, hvor der bliver skildret alternative hændelsesforløb. Den første sæson bød på en masse forskellige gentækninger af populære Marvel-film og helte, og vi må forvente, at anden sæson følger i samme spor.

Rollelisten var i første sæson ganske imponerende og et kig værd i sig selv. Vi kunne således høre stemmerne fra Michael B. Jordan, Sebastian Stan, Josh Brolin, Mark Ruffalo, Tom Hiddleston, Samuel L. Jackson, Chris Hemsworth, Hayley Atwell, Karen Gillan, Jeremy Renner, Paul Rudd, Michael Douglas, Neal McDonough, Dominic Cooper, Sean Gunn, Nicole Portman, Stanley Tucci, Taika Waititi, Toby Jones, Djimon Honsou, Michael Rooker og Jeff Goldblum i deres respektive MCU-roller.

Jeffrey Wright lagde stemme til The Watcher, der var seriens eneste gennemgående karakter.

ironheart.jpg

 

Ironheart (TBA)

Den første af to serier, der fokuserer på Tony Starks eftermæle sammen med 'Armor Wars'.

I 'Ironheart' møder vi den unge opfinder Riri Williams, der konstruerer den mest avancerede kampdragt siden... ja, Tony Starks Iron Man.

Riri blev først introduceret i tegneserier i 2016, så det er en relativt ny karakterer, vi kommer til at stifte bekendtskab med.

Dominique Thorne (If Beale Street Could Talk) har titelrollen som Ironheart.

Manuskriptet står Chinaka Hodge for, og serien kommer til at bestå af 6 episoder.

Wakanda.jpg

 

Kingdom of Wakanda (TBA)

En Marvel-serie sat i Black Panthers hjemland Wakanda er i de tidligere stadier.

Serien produceres under Black Panther-instruktør Ryan Cooglers selskab Proximity Media, som har indgået en 5-årig aftale med Disney.

Plottet er endnu ikke afsløret. Den kan følger efter hændelserne i 'Black Panther 2', som udkommer i 2022.

ironmanwarmachine.jpg

 

Armor Wars (TBA)

Marvels anden serie med Iron Man som fraværende hovedperson. Don Cheadles War Machine bliver fokuspunktet for serien, der må stoppe Tony Starks efterladte teknologi, da den falder i de forkerte hænder.

Cheadle har udtalt i et interview, at optagelserne går i gang i sommeren 2021.

WandaVision Disney+

Agatha: House of Harkness (TBA)

Spinoff-serie med den onde heks Agatha Harkness fra WandaVision.

Kathryn Hahn gentager titelrollen, men derudover ved vi endnu ikke noget om serien.

Hawkeye

Echo (TBA)

En af de mindre kendte karakterer fra Marvels enorme galleri er Echo, alias Maya Lopez. Vi har dog allerede mødt hende i Hawkeye i forbindelse med skurkene fra Træningsdragtmafiaen (!!). 

Echo spilles således af Alaqua Cox, som også har rollen i 'Hawkeye'. Derudover er der rygter om, at serien vil inkludere karakterer fra Daredevil, bl.a. forbryderkongen Wilson Fisk.

Serien bliver optaget næste år, og lige nu lyder rygterne, at den vil ramme Disney+ i 2023.

Silk

Silk (TBA)

Sony har stadig rettighederne til Spider-Mans univers, og selvom netsvingeren kan opleves i MCU-filmene, kommer serierne baseret på hans univers til at foregå andre steder end på Disney+.

Phil Lord og Chris Miller, der producerede animationsfilmen Spider-Man: Into the Spider-Verse, er efter sigende i gang med at arbejde på en række serier med karakterer fra Spider-Man-verdenen.

Første ser ud til at blive 'Silk', der formentlig lander hos Amazon Prime. Serien handler om Cindy Moon, der bliver bidt af den samme radioaktive edderkop som Peter Parker. Hvad er odds’ene?

Daniel

Daniel Bentien
Daniel er indholdschef på kino.dk og StreamingGuide. Samt kontorets superheltenørd. Batman, X-Men og Spider-Man er barndommens favoritter, der heldigvis stadig følger Daniel troligt i filmens verden.

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Få vores nyhedsbrev.

Ja, jeg accepterer StreamingGuide af kino.dk's markedsføringssamtykke
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.