Gå til hovedindhold

Guide: 10 vilde film der får dig til at råbe WTF!

I anledning af den biografaktuelle Cannes-vinder 'Lamb'

bjarke@kino.dk
Skrevet af Bjarke Friis Kristensen


De fleste vil nok undervejs i den biografaktuelle Lamb udbryde et overrasket What the f*ck!

Den islandske Cannes-vinder disker nemlig op med et ret så bizart drama, der jonglerer underspillet med en række groteske gyser-elementer.

I forbindelse med 'Lamb' peger vi således på 10 andre film, der byder på sin del af WTF-øjeblikke, som man sent vil glemme.
Inden du læser videre, vil vi advare om, at artiklen indeholder SPOILERS.

Køb dine billetter til 'Lamb' her:

'Lamb' er en surrealistisk fortælling om parret María og Ingvar, der bor på en afsidesliggende gård i Island, hvor de driver et lille landbrug med får.

Efter mange år som barnløse får María og Ingvar sig en dag noget af en overraskelse i deres stald, hvor de nu får en lille ny at tage sig af. De islandske fjelde gemme dog på hemmeligheder, der overgår fantasien.

Se vores liste med 10 WTF-film herunder:

Rubber (2010)

 

 

Rubber (2010)

Hvis du endnu ikke er bekendt med den franske filmskaber Quentin Dupieux, har du sin del af galskab og absurditeter i vente.

Det finder man bl.a. og ikke mindst i hans seriemorderfilm 'Rubber'. Her er dog ikke tale om nogen helt almindelige morder. Det er nemlig et bildæk ved navn Robert, som her dræber løs.

Man følger således i den sælsomme og sorthumoristiske film det dræberlystne dæk på bersærkergang. Her er således sin del overraskende skørhed, mens hele filmen dog fint kan siges at være én lang WTF-oplevelse.


Se hvor du kan streame 'Rubber' her.

 

Grænse (2018)

 

 

Grænse (2018)

Der er op til flere WTF-øjeblikke i den mystiske 'Grænse'.

Særligt én scene står dog ud som yderst mindeværdig. Man følger i filmen nemlig toldvagten Tina, der i mødet med en gådefuld mand, finder ud af, at både hun og han rent faktisk er trolde (!).

Snart blomstrer kærligheden mellem de to originaler. Det ene fører til det andet og snart befinder de to sig i hed elskov i skovbunden, hvor der frem fra skridtet af Tina vokser en trolde-diller. Den havde vi ikke lige set komme.


Se hvor du kan streame 'Grænse' her.

 

The Human Centipede (First Sequence)

 

 

The Human Centipede (First Sequence) (2009)

Her er tale om en film, der helt overordnet absolut ikke er for sarte sjæle.

Det er nemlig en film, der både er fuldstændig vanvittig og vildt ulækker. Så er du advaret!

'The Human Centipede' følger en gal videnskabsmand, som kidnapper tre unge mennesker til sit gale eksperiment.

Han vil således forvandle de tre ofre til et menneskeligt tusindben ved at sy dem sammen med mund til rektum. Ækelt, ondt og grænseoverskridende. For hvad der kommer ind, må jo nødvendigvis også komme ud. Ad, ad og atter ad!


Se hvor du kan streame 'The Human Centipede (First Sequence)' her.

 

The Wicker Man (1973)

 

The Wicker Man (1973)

Denne okkulte gyserklassiker har flere vilde scener. Her er alt fra skøre folkesange, mennesker med dyremasker og gakkede kostumer. Trufkortet i WTF-forstand bliver dog for alvor sparket på banen i filmens ikoniske og urovækkende finale.

Man føler i filmen nemlig politimanden Howie, der efterforsker en piges forsvinden, hvor han på sin vej støder på både hjernevask, sexorgier og hedenske ofringer.

Men det var lige den der WTF-finale. Her spærres den stakkels Howie nemlig inde i en stor hø-mand - The Wicker Man – og brændes levende. Holy fuck!

Se hvor du kan streame 'The Wicker Man' her.

Martyrs (2008)

 

 

Martyrs (2008)

Den ene vilde scener overtager den anden i denne franske WTF-gyser, der udover at byde på sin del af grufulde krumspring også er en yderst ubehagelig oplevelse - men det på bedste måde.

'Martyrs' har sit udgangspunkt i fortællingen om en ung kvinde, der søger hævn over de folk, som kidnappede hende som barn. Herfra stikker det blot af i uregerlige retninger. Vildt!

Gyset fik desuden et amerikansk remake i 2015, som man fint kan springe over.

Se hvor du kan streame 'Martyrs' her.

 

Sorry to Bother You (2019)

 

 

Sorry to Bother You (2019)

Du har uden tvivl ikke forudset, hvad der venter dig i den absurde komedie 'Sorry to Bother You', der tager publikum med til Oakland, hvor man følger telefonsælgeren Cassius, der kæmper for at få sin tilværelse til at hænge sammen.

Ikke alt går dog som planlagt, hvor filmen således eskalerer i gakkethed frem mod sin yderst groteske WTF-finale. Ja, det hele bliver splitterravende skørt. En i den grad langt ude oplevelse, du ikke så komme.

Se hvor du kan streame 'Sorry to Bother You' her.

 

Psycho-SG.jpg

 

 

Psycho (1960)

Selvom man ikke har set Alfred Hitchcocks skelsættende gyser 'Psycho', vil man nok kende filmens grumme plottwist, hvor det åbenbares, at motel-ejeren Norman Bates’ døde mor sidder skumpet ind i en stol. Det har nemlig været Bates selv - klædt ud som kvinde - der filmen igennem har myrdet motellets gæster. En WTF-moderbinding af de uforglemmelige.

En anden overraskende scene finder man midtvejs i filmen, hvor sekretæren Marion, som man ellers umiddelbart skulle tro var filmens hovedperson, myrdes i badet i en anden af filmens legendariske scener.

Se hvor du kan streame 'Psycho' her.

 

Mulholland Dr. (2001)

 

 

Mulholland Dr. (2001)

Det er ikke lige til at afgøre, hvilken af David Lynchs film, der er højest på WTF-barometret.

Alt fra Eraserhead til Blue Velvet og Lost Highway til den syrede Inland Empire samt serien Twin Peaks. Men den mesterlige 'Mulholland Dr.' bør bestemt fremhæves, her følger man en mystisk kvinde med hukommelsestab.

Ind fra højre ankommer den naive Betty, og de to kvinder indleder en bizar jagt efter kvindens identitet, der bringer dem i kontakt med en masse bizarre typer, hvor bl.a. et uventet chok sparkes ind undervejs i en ellers dagsoplyst gyde hos en diner. WTF?!


Se hvor du kan streame 'Mulholland Dr.' her.

 

Videodrome (1983)

 

 

Videodrome (1983)

Den canadiske filmskaber og body horror-mester David Cronenberg skabte med sin fucked up- og science fiction-tekniske 'Videodrome' et værk, der byder på en lang række bizart overraskende og blodigt brutale scener, der vil få de fleste til at løfte et øjenbryn eller to.

Filmen handler om programplanlæggeren Max, der begynder at se sit liv og tv-mediet tage en katastrofal drejning.

Det der følger, er et outreret mindfuck, hvor grænserne mellem virkelighed og hallucination opløses, mens menneske og teknologi smelter sammen. Bl.a. indsættes et VHS-bånd i et vaginaformet hul i Max’ mave (!!!).

Se hvor du kan streame 'Videodrome' her.

 

Henry: Portrait of a Serial Killer

 

 

Henry: Portrait of a Serial Killer (1986)

Der findes et hav af film med seriemordere. Men denne rå 80'er-sag vil dog nok tage pusten fra de fleste, om ikke andet folk med sarte nerver.

For det er med en historie bundet op i en grum og realistisk verden, at man følger seriemorderen Henrys liv, hvor han på må og få slår ihjel. Bl.a. med et tv, der smadres i hovedet på en mand, så gnisterne flyver.

Her er med andre ord tale om et kig ind i et depraveret sind, hvor særligt én scene, står stærkt og urovækkende. Nemlig da Henry og hans medsammensvorne Otis sidder roligt i en sofa og ser en video, de har optaget af nedslagtningen af en familie. Virkelig ubehageligt.


Se hvor du kan streame 'Henry: Portrait of a Serial Killer' her.

 

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Få vores nyhedsbrev.

Ja, jeg accepterer StreamingGuide af kino.dk's markedsføringssamtykke
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.