Gå til hovedindhold

5 gysende gode spøgelsesfilm du kan streame lige nu

Hvis ’The Haunting of Bly Manor’ ikke er gys nok

bjarke@kino.dk
Skrevet af Bjarke Friis Kristensen


I forbindelse med gyser-serien The Haunting of Bly Manor, der kan streames på Netflix, bringer vi her fem gyserfilm, der også gemmer på overnaturlige begivenheder i dunkle huse.

Du kan derfor enten varme op til ‘The Haunting of Bly Manor’ eller kaste dig over de fem film, hvis du bare ikke kan få nok af gysende grumme spøgelser.

Læs også artiklen ‘Alt du skal vide om årets gyserserie The Haunting of Bly Manor’.

’The Haunting of Bly Manor’ er løst baseret på novellen ‘The Turn of the Screw’ fra 1898 af Henry James, der desuden er blevet fortolket og genfortalt flere gange samt inspireret flere værker, bl.a. The Others, som man også finder på denne liste.

Filmene er listet fra nyeste til ældste.

The ConjuringDen hjemsøgte familie: ’Nattens dæmoner’ (2013)
James Wans overnaturlige gys Nattens dæmoner - eller på engelsk 'The Conjuring' - handler om en lille familie, der i 1970’erne flytter ind i en stor landejendom. Men kort tid efter begynder der at ske sære ting omkring dem. Er det mon spøgelser, der huserer i mørket eller en helt anden ondskab?

Der er i hvert fald grufuld gyserstemning i dette stemningsfulde gyserridt, hvor desperationen kun tager til hos familien. De kontakter derfor to paranormale efterforskere, der nu må forsøge finde ud af, hvad der egentlig hjemsøger det store hus.

Klik her for at se hvor du kan streame ’Nattens dæmoner’

 

The Woman in Black


 
Daniel Radcliffe på spøgelsesjagt: ’The Woman in Black’ (2012)
Gyserfilmen handler om den unge advokat Arthur - spillet af en velklædt Daniel Radcliffe - der bliver sendt fra London til en afsidesliggende landsby for at organisere en afdød kvindes papirer.

Noget er dog helt galt med det store, nu ubeboede dødsbo, og snart opdager Arthur, at spøgelset af en sørgende kvinde, der søger hævn, holder til i husets skygger.

Klik her for at se hvor du kan streame ’The Woman in Black’

 

BørnehjemmetBørnespøgelser på spil: ’Børnehjemmet’ (2007)
Der er også et stort hus på isnende spil i den spanske Børnehjemmet - nemlig et afsidesliggende børnehjem, som et ægtepar forsøger at få genåbnet. De får dog snart travlt med deres egen søn, som knytter bånd til en umiddelbart imaginære venner i husets skygger. Gisp!

Her er klassiske gyserelementer som både mystiske venner og uhyggelige børn på gysermenuen, mens filmen foldes ud med grum gyserstemning og en relaterbar dramatisk klangbund. Tør du mon besøge dette børnehjem?

Klik her for at se hvor du kan streame ’Børnehjemmet’

 

Ju-OnEn japansk forbandelse: ’Ju-On: Forbandelsen’ (2002)
I dette urovækkende japanske gys er der ligeledes død, gru og gysende gespenster på færde. For over en længere årrække er der nemlig adskillige mennesker, som er forsvundet fra et mystisk hus, der tilsyneladende er hjemsøgt.

Ju-On: Forbandelsen har fået op til flere japanske efterfølgere og blev i 2004 genindspillet i USA under titlen The Grudge, mens man i samme gysende univers fik endnu en amerikansk film fra 2020 med samme titel.

Klik her for at se hvor du kan streame ’Ju-On: Forbandelsen’

 

The OthersNicole Kidman og gysende genfærd: ‘The Others’ (2001)
Det stemningstunge gys The Others udspiller sig i efterspillet af 2. Verdenskrig, hvor Grace - spillet af Nicole Kidman - bor i et stort hus med sine tjenestefolk og to børn. Huset er imidlertid mørkelagt, da børnene grundet en mystisk sygdom ikke tåler direkte sollys.

Det dunkle hus er med andre ord ikke just det mest hyggeligt sted at bo. Den lille familie bliver da også snart overbevist om, at huset er hjemsøgt. Filmen er ikke en direkte filmatisering af novellen ’The Turn of the Screw’, men blot inspireret af dens stemning og gyserelementer.

Klik her for at se hvor du kan streame ’The Others’

       Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.