Gå til hovedindhold

Se listen: The Walking Dead-universet består snart af 9 serier!

Få overblikket over den omfattende zombie-franchise

Skrevet af StreamingGuiden


The Walking Dead når sin afslutning, når den sidste del af 11. sæson løber over skærmen til oktober.

Mens hovedserien lakker mod enden, så er flere nye projekter på vej. Seneste er en ny serie med Rick og Michonne blevet annonceret.

Vi guider herunder til, hvad fremtiden byder på i det levende døde univers, som også udvides med biograffilm.

I 2010, hvor bølgen af zombiefilm i 00’erne havde stået på sit højeste i mainstreamkulturen, lander 'The Walking Dead'. En serie, hvor vi følger sheriffen Rick Grimes, der vågner op fra et koma på et øde hospital. Hurtigt kommer Rick til en skræmmende anerkendelse – de døde lever op igen, og er ude efter de levendes kød.

Baseret på Robert Kirkmans tegneserie er der, udover hovedserien fra 2010, udkommet et væld af indspark til The Walking Dead-universet.

twd2.jpg

The Walking Dead (2010-2022)

Havde man i 2010 spurgt om, hvorvidt en gyser/dramaserie om zombier ville blive et mainstream fænomen, havde svaret nok været nej. Alligevel fik ’The Walking Dead’ mega succes og var i en periode en af de mest sete serier i verden. Præmissen er som sådan simpel nok – det handler om at overleve de levende døde.

Vi følger Rick Grimes, der med sin kone og søn kæmper i et nådesløst Atlanta, hvor det ikke kun er zombier, der er den største trussel, men også grupperinger, der bekriger hinanden i det postapokalyptiske landskab.

Rick samler løbende igennem serien en gruppe af farverige karakterer, såsom den armbrøstbærende Daryl og samuraisværdsvingende Michonne, der forsøger at bibeholde noget menneskelighed, retfærdighed og overleve i den barske verden.

Den 11. og sidste sæson kommer til at bestå af 24 afsnit og blev skudt igang i august 2021 - og det sidste afsnit vises i slutningen af november 2022 i USA.

Se hvor du kan 'The Walking Dead' her.

feartwd.jpg

Fear the Walking Dead (2015-)

The Walking Deads buldrende succes affødte i 2015 spinoff-serien ‘Fear the Walking Dead’. Zombieapokalypsen har selvfølgelg ikke kun indtaget Atlanta. I Los Angeles står det lige så slemt til, og vi følger en dysfunktionel familie i Englenes By, der må lære at tilpasse samfundets forhold og overleve den hårde, nye virkelighed.

Serien sammensmelter undervejs med originale series tidlinje, hvor bl.a. flere af The Walking Dead-karaktererne går igen (no pun), herunder den plagede Morgan og den arrede Dwight.

Zombieseriens ottende sæson er blevet annonceret.

Se hvor du kan se 'Fear the Walking Dead’ her.

worldbeyond.jpg

The Walking Dead: World Beyond (2020-21)

Den post-apokalyptiske verden har ikke just fremtidsudsigter til at blive mindre zombieinficeret eller mere funktionel lige foreløbig. Ligesom vi i virkeligheden skal tænke over, hvilken verden vi efterlader til den næste generation, følger denne serie den næste generation i zombieverdenen.

Handlingen udspiller sig i Nebraska 10 år efter zombiernes kommen, og vi følger en gruppe unge teenagere, der aldrig har kendt en anden tilværelse end denne.

Serien består af to sæsoner i alt og er afsluttet.

Se hvor du kan se ’The Walking Dead: World Beyond’ her.

TheWalkingDead.jpg


Tale of the Walking Dead (2022)

Den næste serie i det levende døde univers bliver en episodisk antologiserie. 'Tales of the Walking Dead' vil udforske både nye og eksisterende karakterer - levende som døde.

Serien har officielt fået grønt lys, og den første sæson bestående af seks afsnit forventes at udkomme i august 2022.

Channing Powell, der har forfattet flere afsnit af både 'The Walking Dead' og 'Fear the Walking Dead', er udvalgt til at styre serien.

'Tale of the Walking Dead' får premiere i august 2022.

darlycarol.jpg

Daryl spinoff (2023)

I første omgang forlød det, at to af zombie-universets fanfavoritter fik deres egen spinoff-serie, nemlig Daryl og Carol - to karakterer, der har været med siden seriens begyndelsen.

Men i april 2022 skiftede projektet vinkel, da Melissa McBride, der spiller Carol, trak sig fra serien, og nu vil serien have fokus alene på Daryl.

Serien er sat til at blive optaget i Europa i 2022 med David Zabel (Skadestuen) som showrunner.

Serien er planlagt til at udkomme i 2023 efter afslutningen af 11. sæson af ’The Walking Dead’.

TheWalkingDead.jpg


Isle of the Dead (2023)

Det kan godt være, at 'The Walking Dead' slutter, men flere af karakterne lever videre i nye serier. 'Isle of the Dead' kommer således til at følge Maggie og Negan.

Både Lauren Cohan og Jeffrey Dean Morgan vender tilbage i rollerne, som denne gang drager mod storbyen.

'Isle of the Dead' er nemlig sat til at foregå på Manhattan i New York, der med de levende dødes indtog er blevet et anarki.

Serien bestyres af The Walking Dead-forfatteren Eli Jorné.

'Isle of the Dead' vil bestå af seks afsnit og få premiere i 2023.

rick1.jpg

Serie med Rick og Michonne (2023)

I 2018 annoncerede chefen for The Walking Dead-franchisen Scott Gimple, at hele 3 spillefilm sat i zombieunivers var på vej, hvor Andrew Lincoln ville vende tilbage i rollen som Rick Grimes, der forlod serien i sæson 9.

Af flere omgange har filmene været udsat, og i juli 2022 kom det så frem, at de var blevet droppet til fordel for en miniserie på seks afsnit.

Den nye serie vil sætte fokus på Rick og Michonne, og undersøge, hvad der skete efter, at de to karakterer forlod serien - og give dem en værdig afslutning.

Udover Lincoln vil også Danai Guirra være tilbage som Michonne samt Pollyanna McIntosh som karakteren Anne/Jadis, der var med på helikopten, der fløj væk med Rick.

The Walking Dead-chefen Scott M. Gimple, som har været en del af zombiefranchisen siden 2011, vil stå bag serien bl.a. i samarbejde med tegneserieskaberen Robert Kirkman.

Serien forventes at få premiere i 2023.

TheWalkingDeadTheGovernor.jpg


The Walking Dead skurke-spinoff

I december 2020 blev det afsløret, at en af skurkene fra 'The Walking Dead' vil få sin egen spinoff-serie, hvor deres forhistorie kunne fortælles.

"En af de bedste The Walking Dead-skurke nogensinde" lød det, da karakteren i centrum skulle beskrives. Herefter er spekulationerne startet. Er det The Governor? Beta? Alpha? Eller en fjerde?

Spørgsmål er dog om det var Negan-serien 'Isle of the Dead' som blevet referet til? Det må tiden vise.

Serien har ingen premieredato.

The-Walking-Dead-comedy-spi.jpg


The Walking Dead komedie-serie

En rendyrket komedieserie sat i zombieuniverset er også på vej.

Det blev understreget, at serien kommer ikke til at gøre grin med sit ophav, men mere fokuserer på humoristiske optrin og begivenheder med de levende døde.

Serien har ingen premieredato.

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.