Gå til hovedindhold

25 film og serier du skal streame i oktober

Nyt fra skaberen bag 'Sex and the City', svensk krimi og masser af gys

dhn@kino.dk
Skrevet af Daniel Hartvig Nielsen


Efteråret er over os og i takt med at bladene falder af træerne, guider vi dig her til, hvad du kan kaste dig over på diverse streamingtjenester.

Du kan glæde sig til ventede krimi-serier, børne-favoritter, en storslået naturdokumentar, Oscar-film, en ny serie fra skaberen bag 'Sex and the City' og masser af gys op til Halloween. Med andre ord, der er noget for enhver smag i oktober.

Redaktionen udpeger herunder 25 film og serier, som du bør tage et ekstra kig på:

Efterforskningen / Tv2 Play

Efterforskningen

Den nye danske dramaserie skildrer den tragiske sag fra 2017, hvor en svensk journalist blev slået ihjel ombord på en ubåd med Peter Madsen.

Historien fortælles med drabschef Jens Møllers perspektiv i fokus og stiller derfor skarpt på den utrættelige efterforskning samt forholdet til Kim Walls efterladte forældre.

Efterforskningen kan ses på TV2 Play, hvor der hver mandag udkommer et nyt afsnit

The Boys in the Band

The Boys in the Band

Året er 1968, og det at være homoseksuel er stadig noget man holder for sig selv. Michael inviterer sine venner forbi sin lejlighed til en fødselsdagsfest. Det, som skulle have været en hyggelig aften drinks og grin, udvikler sig til en vild aften, hvor flere hårde sandheder kommer frem.

Filmatiseringen er baseret på forestillingen af samme navn fra 1968, og har samme rolleliste som teateropsætningen fra 2018. 

The Boys in the Band kan ses på Netflix.

Elsk Mig / Viaplay

Elsk mig

Den romantiske serie ’Elsk mig’ følger tre generationers favntag med kærligheden. Lægen Clara, der ikke kan finde sin eneste ene, hendes forelskede lillebror Aron og deres far Sten, som prøver at genfinde sin lidenskab.

På rollelisten finder man bl.a. Sverrir Gudnason (Borg, The Girl in the Spider’s Web) og Gustav Lindh (Dronningen), mens serien har vundet flere priser i hjemlandet Sverige.

Sæson 1 kan ses på Viaplay, mens sæson 2 udkommer med et nyt afsnit hver søndag.

Babylon Berlin / DR

Babylon Berlin - Sæson 3

Den tyske hitserie ’Babylon Berlin’ er tilbage med sin tredje sæson, som udspiller sig i Berlin i 1929, hvor kriminalassistent Gereon Rath skal efterforske en sag ved Babelberg-filmstudierne.

Stjernen Betty Winter er død under gådefulde omstændigheder. Var det mord eller et uheld? Mens Rath også dykker længere ned i sagen om et attentat på chefpolitiinspektøren. Kan det lykkedes at få sandheden frem i lyset?

Babylon Berlin sæson 3 udkommer med en ny episode hver mandag på DR TV.

Emily in Paris / Netflix

Emily in Paris

Lily Collins spiller Emily Cooper fra Chicago, der får tilbudt drømmejobbet i Paris, hvor hun skal arbejde for et marketingsbureau og give dem det amerikanske perspektiv på tingene.

Det er et nyt kapitel i den unge kvindes liv, og hun skal nu balancere jobbet, nye venner og kærligheden i den fremmede storby. Serien er skabt af manden bag bl.a. ’Melrose Place’, ’Beverly Hills 90210’ og Sex and The City.

Emily in Paris udkommer på Netflix den 3. oktober. 

Fixi i Playpland / Viaplay

Fixi i Playland - Sæson 2

Viaplays maskot, egernet Fixi er tilbage i en ny sæson. Sammen med dronen Ellis står de to for afspilningen af alle Viaplays film og serier, der dog af og til kan trues af slemme fejl.

I sæson 2 af den interaktive serie flytter en hvid tiger ind i Playland - og skaber problemer i venskabet mellem Fixi og Ellis.

Fixi i Playland får premiere den 3. oktober på Viaplay.

David Attenborough: A Life on Our Planet / Netflix

David Attenborough: A Life on Our Planet

Over sine 93 år på denne jordklode har David Attenborough besøgt alle verdens kontinenter og udforsket dens vilde natur og mirakuløse mangfoldighed. 

Nu sætter han sig for første gang ned og reflekterer over sit livs rejser i denne nye dokumentar.

’David Attenborough: A Life on Our Planet’ får premiere den 4. oktober på Netflix.

The Lie / Blumhouse / Amazon Prime


Welcome to Blumhouse - The Lie & Black Box + Evil Eye & Nocturne

Blumhouse Productions har over det seneste årti gjort sig bemærket som en af de førende selskaber i gysergenren med populære film som ’Paranormal Activity’, ’Insidious’, ’The Purge’, ’Sinister’, ’Get Out’ og ’Halloween’.

Nu er selskabet klar med en ny horror-begivenhed op til Halloween kaldet ”Welcome to Blumhouse”. Sammen med Amazon Prime udgiver de således hele otte nye gyserfilm – og de fire første udkommer i oktober.

Det drejer sig om hhv. ’The Lie’ og ’The Black’, som udkommer den 6. oktober, og ’Evil Eye’ og ’Nocturne’, som udkommer 13. oktober - alle fire udkommer på Amazon Prime.

Hubie Halloween / Netflix

Hubie Halloween

Adam Sandlers samarbejde med Netflix fortsætter – og denne gang fejrer Sandler og vennerne årets uhyggeligste højtid i ’Hubie Halloween’.

Hubie er ikke ligefrem den mest populære borger i Salem, men da Halloween for alvor viser sig fra sin grummeste side, er Hubie klar til at redde sin hjemby.

Hubie Halloween kan streames fra 7. oktober på Netflix.

The Hauting of Bly Manor / Netflix

The Haunting of Bly Manor

Opfølgeren til gyser-sensationen ‘The Haunting of Hill House’ udspiller sig i en ny uhyggelig setting med et nyt persongalleri.

Efter en au pairs tragiske død bliver en ung amerikansk barnepige hyret til at passe på to forældreløse børn, som bor på det ødeliggende gods Bly Manor. Men noget mystisk omgiver stedet.

The Haunting of Bly Manor kan streames fra 9. oktober på Netflix.

The Nest / CMore

The Nest

En af de mest sete serier på BBC i 2020 er ’The Nest’, som nu kommer til Danmark.

Serien følger et velhavende par, der gør et sidste forsøg på at blive forældre, da en ung pige kommer til byen og tilbyder at blive deres rugemor. 

The Nest kan ses på CMore fra 12. oktober.

Little Women / Sf Studios

Little Women

Baseret på den litterære klassiker af samme navn skildrer ’Little Women’ historien om søstrene March. Fire unge kvinder, der tager hver deres vej i livet.

Filmen blev nomineret til 6 Oscars og fik en statuette med hjem, og har bl.a. Saoirse Ronan, Timothée Chalamet, Florence Pugh og Emma Watson på rollelisten.

Little Women kan lejes fra 12. oktober på Blockbuster.dk og i Viaplay Store.

The Trail of Chicago 7 / Netflix

The Trial of the Chicago 7

Filmen ’The Trail of the Chicago 7’ tager sit udspring i de virkelige begivenheder omkring optøjerne ved den demokratiske kongres i 1968 og er skrevet og instrueret af Aaron Sorkin – manden bag serier som ’The West Wing’ og ’The Newsroom’ samt film som The Social Network og A Few Good Men.

Rollelisten tæller masser af stjerner såsom Eddie Redmayne og Sacha Baron Cohen, og filmen nævnes allerede som en mulig Oscar-kandidat.

The Trial of Chicago 7 kan ses på Netflix fra 16. oktober - og i biografen fra den 1. oktober
The Trial of the Chicago 7

Beartown / HBO Nordic

Beartown

Byens fremtid hviler på Björnstads talentfulde, unge ishockeyhold, men da stjernespilleren Kevin anklages for en modbydelig forbrydelse, bliver hele samfundet udfordret.

Serien er baseret på svenske Frederik Backmans bestseller, og dykker ned bag facaden i denne lille by med store drømme og farlige hemmeligheder.

Beartown får premiere den 18. oktober på HBO Nordic.

Lykkebugten / Viaplay

Lykkebugten

Sveriges mest succesfulde forfatter Camilla Läkberg står bag den nye krimiserie ’Lykkebugten’, hvor en seriemorder er løs.

Politibetjenten Johanna besøger sin hjemby Hammarvik, da hun deltager i sin mors begravelse. Mens hun er i byen, dukker liget af en forsvunden pige op – og landsbyidyllen trues pludselig af mørke hemmeligheder.

Lykkebugten får premiere den 20. oktober på Viaplay.

Rebecca / Netflix

Rebecca

En rig enkemand gifter sig med en naiv brud og de flytter ind på hans familiegods, men hans afdøde kones skygge forfølger den nytilkomne kvinde.

Den romantiske thriller er baseret på bogen af samme navn og er tidligere filmatiseret af Alfred Hitchcock i 1940. I hovedrollerne finder man Armie Hammer og Lily James, mens Ben Wheatley instruerer.

Rebecca kan ses på Netflix fra 21. oktober.

Cadaver / Netflix

Kadaver

Netflix udgiver i løbet af oktober flere nye gyserfilm. En af dem er den norske ’Kadaver’, der udspiller sig efter en atomkatastrofe. 

Her overtales en sulten familie på tre til at deltage i et skuespil med lovning om et måltid, men det hele tager en mørk og mystisk drejning, da publikummet til skuespillet begynder at forsvinde.

Kadavar kan ses på Netflix fra 22. oktober.

Over The Moon / Netflix

Over the Moon / Til månen og tilbage

Animatoren bag store Disney-film som ’Skønheden og udyret’, ’Pocahontas’, ’Tarzan’ og ’Tangled’ er klar med sin første animationsfilm på Netflix, ’Over the Moon’ – med den danske titel ’Til månen og tilbage’.

Musicalen følger en ung pige, der bygger sin egen raket for rejse til månen og møde den mytologiske månegudinde.

Til månen og tilbage får premiere den 23. oktober på Netflix.

Borat 2 / Amazon Prime

Borat 2

Borat 2 - eller "Borat: Gift of Pornographic Monkey to Vice Premiere Mikhael Pence to Make Benefit Recently Diminished Nation of Kazakhstan", som filmen også hedder - er blevet optaget i al hemmelighed.

Fanfavoritten er altså tilbage og klar til at skabe debat og lave sjov lige op til det amerikanske præsidentvalg.

Borat 2 forventes at udkomme i Denmark den 23. oktober på Amazon Prime.

The Queen's Gambit / Netflix

The Queen's Gambit

Denne nye miniserie handler om Beth, der vokser op på et børnehjem i 1950’ernes Kentucky. Hun opdager, at hun har et usædvanligt talent for at spille skak. Men jo højere indsatsen bliver, jo farligere bliver det også for den unge pige.

I hovedrollen ses Anya Taylor-Joy (Split, Emma), og serien er skabt af manuskriptforfatteren bag bl.a. Logan, Get Shorty, 'Out of Sight' og Minority Report.

The Queen’s Gambit får premiere den 23. oktober på Netflix.

The Undoing / HBO Nordic

The Undoing

Danske Susanne Bier står bag den nye store amerikanske HBO-miniserie ‘The Undoing’ med Nicole Kidman og Hugh Grant i de bærende roller.

Serien af skrevet af serie-legenden David E. Kelly (Big Little Lies, Ally McBeal) og følger den succesfulde psykolog Grace, da hendes verden pludselig vendes på hovedet med et grusomt mord og hendes mands forsvinden.

The Undoing får premiere den 26. oktober på HBO Nordic.

Nobody Sleeps in the Woods Tonight / Netflix

Nobody Sleeps in the Woods Tonight

Den første polske slasher-film nogensinde gør sit indtog på Netflix op til Halloween. 

En gruppe teknologi-afhængige teenagere går offline på en lejrtur i skoven, hvor en uhyggelig kræft lurer.

Nobody Sleeps in the Woods Tonight får premiere den 28. oktober på Netflix.

His House / Netflix

His House

I denne gyserfilm forsøger et ungt flygtningepar at få en ny tilværelse i England, men de plages af en mørk kraft som stammer fra deres rædsler i det krigshærgede Sydsudan.

Filmen er lavet af det britiske stortalent Remi Weekes og skulle tidligere i år have haft premiere på Sundance Filmfestival, før den måtte aflyses.

His House udkommer på Netflix den 30. oktober.

The Mandalorian / Disney

The Mandalorian - Sæson 2

Star Wars-serien ’The Mandalorian’ udkommer forsat med ét afsnit om ugen fra sin første sæson på Disney+ i oktober, men allerede i slutningen af måneden bliver sæson 2 skudt i gang.

Sci-fi-serien følger en dusørjægers bedrifter i en galakse langt, langt borte – og har fortsat skaber Jon Favreau ved roret, Pedro Pascal i hovedrollen og Baby Yoda på karakterlisten.

The Mandalorien - sæson 2 kan ses på Disney+ fra 30. oktober.

Truth Seekers / Amazon Prime

Truth Seekers

Simon Pegg og Nick Frost har vist sit deres komiske talent i film som Shaun of the Dead, Hot Fuzz og Paul – og nu er duoen klar med ny en genre-parodi, når de skal på spøgelsesjagt i ’Truth Seekers’.

Serien følger en gruppe paranormale efterforskere, der kommer på sporet af en konspiration af dommedagsagtige dimensioner. Skaberne har selv sagt, at de er inspireret af bl.a. The X-Files.

The Truth Seekers får premiere den 30. oktober på Amazon Prime.

Læs også

"Vi sidder sammen og drikker vin og snakker om mord"

Interview med Camilla Läckberg om ny krimiserie på Viaplay (sponsoreret)

Læs mere
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.