Gå til hovedindhold

25 film og serier du skal streame i september

Mindfucks, science-fiction og gamle kendinge

Skrevet af Joachim Jelle


Med lanceringen af vores nye StreamingGuide sætter vi her fokus på hele femogtyve nye film og serier, som rammer diverse streaming-services i september.

Filmene rager vidt omkring sig i denne måned. Der er en invitation direkte ind i instruktøren Charlie Kaufmans forskruede hjerne, på eventyr med Willem Dafoe og slædehunden Togo og en tur med Robert Pattinson og Tom Holland på mordtogt i Ohio.

De mange tv-serier byder på nye karakterer såvel som kendte ansigter. Noah Hawley fik trodset pandemien og afsluttet optagelserne på den længe ventede fjerde sæson af ‘Fargo’. Desuden er der korrupte superhelte på pletten i anden sæson af ‘The Boys’.

Jude Law træder til gengæld ind i en helt ny rolle i den mystiske ‘The Third Day’, og to unge amerikanske teenagere vokser op på en militærbase i Luca Guadagninos ‘We Are Who We Are’. Slutteligt står danske Amanda Collin overfor internationalt gennembrud som androide i den Ridley Scott-producerede ‘Raised by Wolves’. 

Her er 25 nye film og serier, du skal streame i september:

I'm Thinking of Ending Things (Netflix)

I’m Thinking of Ending Things

Når Charlie Kaufman står bag en film, er det stensikkert, at hjernen vil blive most og hjertet knust. Kast blot tankerne mod den angstfremkaldende ‘New York Iscenesat’ og den finurlige Anomalisa. Med ‘I’m Thinking of Ending Things’ stiller Kaufman skarpt på parforholdet og hele verdens tumultariske eksistens.

'I'm Thinking of Ending Things' er tilgængelig på Netflix nu.

Fargo – Sæson 4

‘Fargo’ anses som en af nyere tids bedste serier fuld af sortkomiske, unikke karakterer. Fjerde sæson inviterer til gangsterfejde, når to rivaliserende klaner går i krig i 50’ernes Kansas City. Sæson 1-3 bød på mindeværdige personager som Billy Bob Thorntons skrækindjagende Lorne Malvo og David Thewlis besynderligt karismatiske V.M .Vargas. Mon ikke Chris Rock kan finde sig tilrette i dette komiske univers. 

Sæson 4 af 'Fargo' kan streames ugentligt fra den 28. september på HBO Nordic.

Enola Holmes

Millie Bobby Brown udfylder ventetiden på sæson 4 af Stranger Things med en nyfortolkning af Sherlock Holmes-fortællingen. Hun spiller Enola Holmes – den energiske lillesøster til Sherlock, som gerne vil vise sit værd som superdetektiv. Desuden træder Superman selv, Henry Cavill, i Sherlocks sko.

'Enola Holmes' kan streames fra den 23. september på Netflix.

The Devil All the Time

Med Robert Pattinson direkte ud af Tenet søger han og Tom Holland mod mere dystre græsgange i Antonio Campos’ ‘The Devil All the Time’. Der er ingen kære Spider-Man eller Batman i Ohio i 1960’erne. Til gengæld er der seriemordere, vold og korruption i efterkrigstidens USA.

'The Devil All the Time' er tilgængelig på Netflix nu.

The Boys (Amazon Prime)

The Boys – Sæson 2

Pandemien har sat superheltefilmene på pause. Så hvis armene klør, og du hungrer efter næste superhelte-fix, er ‘The Boys’ lige sagen. Serien er ikke blot metadon, der skal holde dig hen til næste DC- eller Marvel-film kommer: det er den ægte vare, der kigger realistisk på, hvad superhelte i vores verden egentlig ville betyde.

De 5 første afsnit af sæson 2 af 'The Boys' kan streames nu på Amazon Prime med et nyt afsnit hver fredag. 

Ratched - Sæson 1

Mildred Ratched er tilbage. Den iskolde sygeplejerske, som mentalt torturerede Jack Nicholson tilbage i Gøgereden, spilles denne gang af altid seværdige Sarah Paulson. Serien er skabt af den produktive Ryan Murphy, og udover de flotte, farverige billeder, er ‘Ratched’ fuld af sex, mord og sindssyge.

'Ratched' sæson 1 er tilgængelig på Netflix nu.

We Are Who We Are - Sæson 1

Luca Guadagnino brød igennem til mainstream-publikummet med den besnærende Call Me by Your Name, der fik alle til at længtes efter en sommerforelskelse i gudsbenådede Italien. Med ‘We Are Who We Are’ bliver han i landet, men flytter beliggenheden til en amerikansk militærbase, hvor to unge teenagere skal vokse op og finde sig selv. 

Første sæson af 'We Are Who We Are' bliver udgivet et afsnit om ugen fra den 14. september på HBO Nordic.

The Third Day (HBO)

The Third Day - Miniserie

Der er en stjernespækket besætning bag den mystiske ‘The Third Day’. I front står Jude Law som Sam, der ankommer til en besynderlig ø med en bizar befolkning. Sammen med Jude Law står Naomie Harris, Katherine Waterston og Emily Watson, så på et rent skuespilsniveau er vi i vildt talentfulde hænder, når overnaturlige hændelser finder sted på en afsidesliggende ø. 

'The Third Day' bliver udgivet et afsnit om ugen fra den 14. september på HBO Nordic.

The Good Place – Sæson 3

Kristen Bell, Ted Danson og de andre underholdende skuespillere er tilbage i ‘The Good Place’ sæson 3. Igen skal de finde ud af forskellen mellem godt og ondt samt himmel og helvede.

'The Good Place' sæson 3 kan streames den 27. september på Netflix.

A.P. Bio – Sæson 3

Glenn Howerton fra It’s Always Sunny in Philadelphia træder igen ind i rollen som filosofiprofessoren, der mistede jobbet og blev biologilærer på en high school. Tredje sæson af ‘A.P. Bio’ sparker ham og dekanen, spillet af komikeren Patton Oswalt, ud på nye eventyr. 

Sæson 3 af 'A.P. Bio' er tilgængelig på HBO Nordic nu.

The Babysitter: Killer Queen

Samara Weaving var betagende men barsk i The Babysitter, hvor hun spillede den titulære karakter, som forresten også var med i en satanist blodkult. Nu plages Cole, der begynder i high school, af traumerne fra den vilde nat med barnepigen i efterfølgeren ‘The Babysitter: Killer Queen’. 

'The Babysitter: Killer Queen' er tilgængelig på Netflix nu.

Alfa (TV 2 PLAY)

Alfa - Sæson 1

Avaz-brødrene tog lille Danmark med storm, da dramaet Mens vi lever ramte biograferne i 2017, og den melodramatiske Kollision cementerede brødrene som filmskabere med noget på hjerte. TV-serien ‘Alfa’ er mere rå og realistisk i dens fokus på brødreparret Jakob og Adam, der lever på hver sin side af loven.

De 6 første afsnit af 'Alfa' kan streames nu på TV2 Play.

Cold Hawaii - Sæson 1

Der er sjov, sex og surfing i Aske Bang og Allan Hyldes komedieserie ‘Cold Hawaii’, der følger parret Bjørn og Karla, som prøver at blive gravide på trods af parforholdets talrige op- og nedture.

'Cold Hawaii' kan streames fra den 28. september på Xee. 

Togo

Ja, Lassie er sød og sej, og Buck fra The Call of the Wild kæmper flot mellem at være vilddyr og slædehund. Men Togo fra, ja, ‘Togo’ er indbegrebet af heltemod. Sammen med sin ejermand, her spillet af Willem Dafoe, transporterede de serum til syge børn på slæde i 1925 – en hændelse, der rent faktisk fandt sted. 

'Togo' er tilgængelig på Disney+ nu.

Coastal Elites

Jay Roach har “fjern”instrueret komediefilmen ‘Coastal Elites’, som benytter sig af den aktuelle epidemi og viser fem fiktive amerikaneres liv, der hver især kæmper med lockdown og USA’s polemiske politik.

'Coastal Elites' er tilgængelig på HBO Nordic nu.

The Mandalorian (Disney+)

The Mandalorian - Sæson 1

Længe har ventetiden været på ‘The Mandalorian’ fra Disneys Star Wars-univers, men nu er den ovre. Skaberen Jon Favreau byder endelig den maskerede dusørjæger velkommen på dansk jord. 

'The Mandalorian' er tilgængelig på Disney+ nu.

Schitt’s Creek - Sæson 1-6

En nu falleret rig familie sidder i lort til halsen og ser sig nødsaget til at flytte til byen Schitt’s Creek, som de havde købt i sin tid. ‘Schitt’s Creek’ kan for første gang streames her i DK i september, hvor alle seks sæsoner af denne oversete komedieperle bliver tilgængelige. 

'Schitt's Creek' er tilgængelig på C More nu. 

Away - Sæson 1

Vækkede Proxima interesse, da Eva Green kæmpede med at forlade sin datter for at rejse ud i rummet? Godt, for i denne omgang tager Hilary Swank over som den kvindelige astronaut, hvis familieliv rives op med roden, da hun skal forlade Jorden på en farlig rumrejse i serien ‘Away’.

'Away' er tilgængelig på Netflix nu.

Young Wallander - Sæson 1

Både Krister Henriksson og Kenneth Branagh (Sator i 'Tenet') har spillet den svenske, sjælesøgende betjent, der nu får sin egen oprindelseshistorie. ‘Young Wallander’ dykker ned i Wallanders tid lige efter politiskolen, helt våd bag ørerne.

'Young Wallander' er tilgængelig på Netflix nu. 

Raised by Wolves (HBO)

Raised By Wolves - Sæson 1

Det er ikke første gang, Ridley Scott beskæftiger sig med menneskelignende robotter. Både Alien og Blade Runner viste sci-fi universer med robotskabninger, men nu er det den talentfulde, danske Amanda Collin, som forsøge sig med androider. Karakteren kaldes Mother og opdrager menneskebørn.

'Raised by Wolves' får premiere den 16. september på TNT. Derudover kommer den på HBO Nordic senere. 

Hamilton

“My name is Alexander Hamilton/And there's a million things I haven't done/But just you wait, just you wait.” Vent ikke længere, for den sindssygt hypede, 11 Tony Awards-vindende, Pulitzer Prize-modtagende musical ‘Hamilton’ om grundlæggerne af USA er i september klar til at blæse jer bagover i sofaen. 

'Hamilton' er tilgængelig på Disney+ nu. 

Jurassic World: Camp Cretaceous - Sæson 1

Både Jurassic World og Jurassic World: Fallen Kingdom fik folk trampende i biograferne, som var de en flok planteædende dinosaurer på flugt fra en glubsk T-Rex. ‘Jurassic World: Camp Cretaceous’ er en animationsserie, der i samme univers følger løsslupne dinoer på den anden side af øen Isla Nublar.

'Jurassic World: Camp Cretaceous' er tilgængelig på Netflix nu.

Cobra Kai (Netflix)

Cobra Kai - Sæson 1-2

Karate Kid så Daniel LaRusso og Johnny Lawrence dyste ret så intenst mod hinanden tilbage i 1984. Tredive år senere og stadig med Ralph Macchio og William Sabka i rollerne står LaRusso og Johnny igen overfor hinanden. Dog under andre omstændigheder. De er nemlig begge ledere af rivaliserende karateklubber for unge. 

'Cobra Kai' er tilgængelig på Netflix nu.

Space Force - Sæson 1

Med The Office og Parks and Recreation har serieskaberen Greg Daniels manifesteret sig som et, rent udsagt, komisk geni. Han slår sig igennem sammen med Steve Carell i komedieserien ‘Space Force’, der også tager humoristisk fat i arbejdslivet. Kontoret er skiftet ud med en nyoprettet amerikansk militær enhed: en rumstation på Jorden. 

'Space Force' er tilgængelig på Netflix nu.

Rick and Morty - Sæson 1-4

De fleste er efterhånden stødt på ‘Rick and Morty’ i et eller andet omfang. Fra Pickle Rick til Szechuan Sauce. Skaberne Dan Harmon og Justin Roiland - samt et knivskarpt writer’s room - bringer hjernevridende og humoristiske intergalaktiske eventyr på eventyr i denne animationsserie.

'Rick and Morty' er tilgængelig på HBO Nordic og Netflix. 

       Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.