Gå til hovedindhold

Emmy 2020: Her kan du se de vilde, voldsomme og vanvittige vindere

Serieverdens svar på Oscar

stine@kino.dk
Skrevet af Stine Teglgaard


Emmy 2020. Natten til mandag blev tv-verdens svar på Oscar uddelt ved den første tv-transmitterede post-Corona prisuddeling.  

Vi giver dig her et overblik over de mest bemærkelsesværdige vindere, samt hvor du kan streame serierne i Danmark:
 

Succession

Succession
Mest nævneværdige priser:
-Bedste drama-serie
-Bedste mandlige hovedrolle - Jeremy Strong
-Bedste instruktion
-Bedste manus
-Bedste kamera
-Bedste klipning
-Bedste gæsterolle

Godfather-familiestridigheder møder big corporate i den såvel morsomme som intense dramaserie, der handler om en rig amerikansk familie. Faren står bag en global medievirksomhed, og hans børn står næste i rækken til at overtage. Men det er ikke altid lige nemt, når patriarken nægter at gå på pension. 

Se hvor du kan streame ’Succession’

 

Ozark / Netflix

Ozark
-Bedste kvindelige birolle i en dramaserie - Julia Garner

Krimiserie om Marty og Wendy, der lever et helt normalt liv med to teenage-børn i Chicago. Da Marty igennem sit job som økonomisk rådgiver kommer i forbindelse med et mexicansk narkokartel, går alt grueligt galt. De må nu flytte til regionen Ozark i Missouri og her føre et dobbeltliv, hvor Marty udadtil er en almindelig familiefar, samtidig med at han hvidvasker penge.

Se hvor du kan streame ’Ozark’

 

The Morning Show

The Morning Show
-Bedste mandlige birolle i en dramaserie - Billy Crudup

Metoo-bevægelsen er central for og under konstant debat i Apples første store tv-serie med Reese Witherspoon, Jennifer Aniston og Steve Carell på rollelisten. De to sidstnævnte spiller et par feterede morgen tv-værter, hvis verden styrter i grus, da Carrells karakter anklages for seksuelle overgreb. Witherspoon er den nye idealistiske vært, der smides ind i hemmelighederne, løgnene og skandalerne… for åben skærm.

Se hvor du kan streame ’The Morning Show'

 

Mrs. America / HBO Nordic

Mrs. America
-Bedste kvindelige birolle - Uzo Aduba

Den biografiske dramaserie er baseret på den rigtige historie om den konservative aktivist Phyllis Schlafly. Den veluddannede husmor var imod den moderne feminisme i 1970'erne og kæmpede imod bevægelsen om lige rettigheder til kvinder. I hovedrollen ses den dobbelte Oscar-vinder Cate Blanchett.

Se hvor du kan streame ’Mrs. America’

 

Euphoria

Euphoria
Mest nævneværdige priser:
-Bedste kvindelige hovedrolle i en dramaserie – Zendaya
-Bedste originale musik

Ungdomsdramaet følger Rue og hendes high school-venner, mens de kæmper med stoffer, kærlighed, sex og vold. Efter Rue Bennet vender tilbage fra afvænning, vælger hun at købe stoffer som det første. Alt imens forsøger Nate og Maddy at gøre hinanden jaloux. Zendaya var den yngste Emmy-vinder nogesinde, da hun modtog rpisen for sin hudløse præstation.

Se hvor du kan streame ’Euphoria’

 

Watchmen / HBO Nordic

Watchmen
Mest nævneværdige priser:
-Bedste kvindelige hovedrolle i en miniserie - Regina King
-Bedste miniserie
-Bedste mandlige birolle - Yahya Abdul-Mateen II
-Bedste manus i en miniserie

I superhelteserien 'Watchmen' er USA et endnu mere splittet land end i virkeligheden. Politiet bærer masker af frygt for deres liv, selvtægtspersoner lister sig ud om natten, og ekstremister terroriserer folket. Detektiven Angela Abar forsøger at afdække planerne bag en genopstået ekstremistisk højrefløjsgruppe, som har farlige aktioner i støbeskeen. 

Se hvor du kan streame ’Watchmen’

 

Unorthodox / Netflix

Unorthodox
-Bedste instruktion i en miniserie

Miniserien 'Unorthodox' handler om den jødiske kvinde Esther, der bliver gift ind i det ultra-ortodokse miljø i Williamsburg, New York. Til at begynde med er hun forhåbningsfuld, men snart begynder det undertrykkende minisamfund at vise sit sande ansigt. Esther vælger at forlade alt bag sig og flygte til et andet land og et helt nyt liv. Samtidig forsøger hendes mand at finde hende.

Se hvor du kan streame ’Unorthodox’

 

I Know This Much is True

I Know This Much Is True
-Bedste mandlige hovedrolle i en miniserie - Mark Ruffalo

Tvillingebrødrene Dominick og Thomas Birdsey (begge spillet af Mark Ruffalo) er vidt forskellige. Dominick er veluddannet, men lever pga. et traume fra fortiden en ensom tilværelse som maler. Al hans energi bruges på at hjælpe broren Thomas, der lider af alvorlige mentale problemer. Da han en dag skærer sin egen hånd af på et offentligt bibliotek, sætter det gang i en lavine af problemer for begge brødre.

Se hvor du kan streame ’I Know This Much is True’

 

Schitt's Creek / C-More

Schitt’s Creek
Mest nævneværdige priser:
-Bedste komedieserie
-Bedste mandlige hovedrolle i en komedieserie - Eugene Levy
-Bedste kvindelige hovedrolle i en komedieserie - Catherine O’Hara
-Bedste kvindelige birolle - Annie Murphy
-Bedste mandlige birolle - Daniel Levy
-Bedste instruktion i en komedieserie
-Bedste manus i en komedieserie

Komediesensationen 'Schitt's Creek' handler om familie, hvis liv bliver vendt på hovedet, da deres forretning går konkurs, og de er nødsaget til at flytte til Lars Tyndskids mark. Her støder den tidligere rige familie ind i byens meget anderledes indbyggere med oftest katastrofale og dybt komiske resulater.

Se hvor du kan streame ’Schitt’s Creek’

 

Bad Education / HBO Nordic

Bad Education
-Bedste tv-film

Hugh Jackman spiller hovedrollen i dramaet om en populær skoleinspektør, hvis succesfulde verden styrter i grus pga. en økonomisk skandale. Bilag for bilag afsløres et omfattende systematisk misbrug af skolens ressourcer, og snart er inspektøren havnet i den største skole-svindelsag i amerikansk historie.

Se hvor du kan streame ’Bad Education’

Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.