Gå til hovedindhold

'Efterforskningen' og 7 andre stærke true crime-titler

Mørke måneder. Mørke serier.

stine@kino.dk
Skrevet af Stine Teglgaard


Lige nu kan du følge en af nyere tids mest omtalte mordsager i TV2 prestigeserie 'Efterforskningen'. Og den er ikke den eneste true crime-serie, som virker oplagt til dine mørke aftener i disse første kølige måneder.

Her er et bud på otte stærke true crime-titler, du kan streame lige nu.


American Murder: The Family Next Door

American Murder: The Family Next Door

Ved hjælp af bl.a. arkivoptagelser, sociale medier og optagelser af ordensmagten samt hjemmevideo efterforskes den 38-årige mor Shanann Watts og hendes to døtres forsvinden i 2018.

Samtidig er det også fortællingen om de uhyggelige begivenheder, der fulgte i kølvandet på deres forsvinden, der var med til at skabe overskrifter verden over.

American Murder: The Family Next Door kan ses på Netflix.
 

Efterforskningen

Manden, der gav os (Kapringen), Tobias Lindholm har både instrueret og skrevet miniserien med Søren Malling og Pilou Asbæk på rollelisten. 

Handlingen følger efterforskningen af den såkaldte ’ubådssag’, hvor den svenske journalist Kim Wall blev dræbt. Drabschef Jens Møller og specialanklager Jakob Buch-Jepsen samt Kim Walls forældre har selv hjulpet med at give serien den saglighed og ikke mindst tone, som et så ømtåleligt emne kræver.

Efterforskningen kan ses på TV2 Play, hvor der hver mandag udkommer et nyt afsnit.

The Act

The Act 

Miniserie om den overbeskyttende mor Dee Dee, hvis datter Gypsy konstant lider af forfærdelige sygdomme... så slemme, at folk bliver mistænksomme. Snart indser Gypsy, at hendes egen mor har løjet for hende igennem hele hendes liv.

The Act kan ses på HBO Nordic.
 

Manhunt Sæson 2: Deadly Games 

Sæson 2 til antologiserien 'Manhunt' handler om bomben, der sprang ved The Centennial Olympic Park-koncerten i 1996, samt anklagerne imod sikkerhedsvagten Richard Jewell, der faktisk forsøgte, at redde folk. 

Sæson 1 fulgte seriemorderen The Unabomber.

Manhunt: Deadly Games kan ses på C More.

 

Dirty John

Dirty John - Sæson 2: The Betty Broderick Story 

Baseret på podcasten under samme navn, er 'Dirty John' en antologiserie, der følger en ny rigtig sag hver sæson. Gennemgående for serien, er et gennemgående tema om kærlighed, der ender galt.

Den nyeste sæson handler om en bitter skilsmisse, der ender i mord.

Dirty John: The Betty Broderick Story kan ses på Netflix.

 

I'll Be Gone in the Dark

HBO’s seks afsnit lange miniserie ‘I'll Be Gone in the Dark’ følger true crime-forfatteren Michelle McNamaras efterforskning af seriemorderen The Golden State Killer, som terroriserede Californien i 70’erne og 80’erne.

McNamara lever et ellers ganske almindeligt liv. Men mens hendes familie ligger og sover, bruger hun sine aftener og sene nætter på at skrive sin bog om den brutale seriemorder. 

Forfatteren dykker således bl.a. ned i diverse chat-rum og krimi-blogs på nettet i sin grundige efterforskning og research til bogen.

I'll Be Gone in the Dark kan ses på HBO Nordic.
 


Interrogation

Interrogation 

True-crime serie på 10 afsnit, der efter de to første afsnit lader seeren selv vælge i hvilken rækkefølge detektiven skal opklare en sag på. 

Sagen følger en gammel mordsag, hvor en ung mand blev idømt livsvarigt fængsel for mordet på sin mor.

Interrogation kan ses på C More.

 

The Atlanta Child Murders

Seriemorden bag mindst 29 sorte børn efterforskes i denne true crime mini-serie.

Atlanta i 1980erne var terroriseret af morderen, og selvom alt blev sat ind, er gerningsmanden aldrig blevet pågrebet. Der var dog en primær mistænkt... 

The Atlanta Child Murders kan ses på DPlay.

       Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.