Gå til hovedindhold

Du elskede 'Shorta' - her er 4 andre intense politi-thrillers

Lov, orden og kaos

stine@kino.dk
Skrevet af Stine Teglgaard


Den danske politifilm Shorta kan lige nu lejes på bl.a. Blockbuster, SF Anytime, Viaplay og en række andre tjenester (se hvilke her).

I filmen kommer to vidt forskellige politibetjente grueligt galt afsted, og de fanges midt i en ghetto under et voldsomt oprør imod netop politiet.

Betjentene har anholdt en ung beboer fra ghettoen, og nu bliver drengen mændenes eneste håb, hvis de skal komme ud i live.

Vi anbefaler derfor fire andre stærke titler, som du enten kan bruge i din opvarmning til ’Shorta’ eller nyde bagefter den intense, danske film.

Alle har de tilfælles, at de handler om uniformerede makkerpar, der må kæmpe for langt mere end at opretholde lov og orden. Og så er de fandens intense, spændende og nuancerede.
 

Training Day

Training Day (2001)

Denzel Washington vandt en Oscar for sit vilde portræt af en politimand, der for længst har erstattet de gode intentioner med ren og skær overlevelsesevne. Action-thrilleren følger Ethan Hawkes unge rookie-betjent, der kommer i lære hos den psykotiske ordenshaver.

Se hvor man kan streame filmen
 

Colors

Colors (1988)

Dennis Hopper instruerer, og Sean Penn og Robert Duvall brillerer i denne lidt glemte 80er-thriller. En ung hovmodig betjent og en garvet veteran bliver partnere. De skal nu forsøge at beholde deres medmenneskelighed på arbejde i Kaliforniens mest barske kvarter, hvor bandekrigene hægrer, og farven på din bandana bestemmer, om du lever eller dør.

Se hvor man kan streame filmen
 

End of WatchEnd of Watch (2012)

Jake Gyllenhaal og Michael Pena spiller to unge politibetjente, der udover at være makkere også er venner. Desværre ender en rutinevagt med, at de to mænd må kæmpe for deres liv med en sag, der er langt over deres lønniveau. David Ayer har skudt filmen i dokumentarisk stil.

Se hvor man kan streame filmen
 

Les Miserables

Les Misérables (2019)

Oscar-nomineret fransk film, der har intet tilfælles med Victor Hugos klassiske roman af samme titel. Filmen følger en forstads-strømer, der sendes ud på sin første køretur sammen med to betjente – den ene et rigtigt svin, den anden svinets makker. Et rutinebesøg i en ghetto ender med at være deres livs fejltagelse.

Se hvor man kan streame filmen

 

’Shorta’ er aktuel i biografen

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.