Gå til hovedindhold

Sex, skak & reality: Her er danskernes største Netflix-vaner i 2020

Mest sete film, serier og genrer på streamingtjenesten

daniel@kino.dk
Skrevet af Daniel Bentien


Året er ved at være slut, så derfor har verdens største streamingtjeneste, Netflix, opgjort danskernes vaner i 2020.

På genrefronten har vi herhjemme været gladest for drama, komedier/stand-up og børneunderholdning. Romantik har også fyldt en del, og blandt komedierne var kærlighedsfilmen Holidate den mest sete. På seriefronten så flest Sex Education efterfulgt af Emily in Paris.

I den mere dramatiske genre var de mest sete filmen Enola Holmes (om Sherlocks dygtige søster) og serien The Queen's Gambit (om en ung skakspiller).

Too Hot to Handle
Too Hot to Handle

 

2020 var som bekendt præget af corona, håndsprit og nedlukning af samfundet. Da den første lockdown indtraf i marts, skete der på streamingtjenesten en markant fremgang inden for især disse tre genrer.

1. Reality (63 % stigning)

2. Anime (58 % stigning)

3. Thrillers (52 % stigning)

Reality er måske ikke det, Netflix er mest kendt for, men tydeligvis et område i fremgang på streamingtjenesten. I Danmark var 'Too Hot to Handle' og 'Love is Blind' de mest populære. Stigningen inden for anime kan tilskrives, at Studio Ghiblis titler med Hayao Miyazakis mesterværker i front landede på Netflix i år, og samtidig har man kunnet se thrillers som Joker og The Foreigner.

Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.