Gå til hovedindhold

10 serier du skal se i december 2020

Science fiction, Stephen King og danskere i udlandet

stine@kino.dk
Skrevet af Stine Teglgaard


De mørke måneder tigger os nærmest om at krybe ned under et tæppe, smække fødderne op i sofaen og se noget, der lader os fosvinde væk i enten spænding, nostalgi eller virkelighedsflugt.

Men udbuddet er uoverskueligt stort, så hvad skal man se?

Vi har gjort arbejdet for jer, og undersøgt alle de forskellige kanaler og streamingudbydere for de 10 mest vigtigste serier med premiere i december 2020.

God fornøjelse!

Se også vores liste med 10 film du skal se i december her.

 

YouSee

Denne artikel er præsenteret i samarbejde med YouSee. Hos YouSee kan du samle alle de populære streamingtjenester som Netflix, TV 2 PLAY, Viaplay og HBO Nordic - i din tv-pakke. 

Har du lyst til at blande din helt egen tv- og streamingpakke, så gå ind på yousee.dk.

Bemærk: YouSee har IKKE har haft indflydelse på det redaktionelle indhold i denne artikel.

 

big-mouth-season-4-nick-kroll-maya-rudolph-social.jpg

 

Big Mouth - sæson 4

Fortællingen om en flok forvirrede teenagere fra Bridgeton Middle School vender tilbage med en fjerde sæson af Netflixs populære og særdeles grænsesøgende animationsserie.

Den nye sæson byder på et nyt monster i form af angst som præger Andrew, Jessi, Jay og Missys sind. For hvordan overvinder man bedst sin angst og kommer videre i udviklingen mod at blive voksen? Fjerde sæson forsætter i samme farverige univers som i de tre foregående sæsoner og udkommer i 10 episoder.

Fjerde sæson af ’Big Mouth’ er ude på Netflix fra den 4. december

 

thehead.jpg

 

The Head

På en forskningsstation på Antarktisk, arbejder et hold skiftevis i sommer- og vinterhalvåret. Vi følger ægteparret Johan og Annika, der tager afsked, da vinteren nærmer sig. Johan tager hjem, mens Annika bliver og fortsætter arbejdet i de mørke vintermåneder.

Da forløbet nærmer sig i sin afslutning, begynder Johan at blive urolig. Der har nemlig ikke været kontakt til stationen i tre uger. Og ganske som frygtet; da sommerholdet ankommer, ligger forskningsstationen øde hen, men med foruroligende tegn på kamp.

’The Head’ er en international gyserserie, med skuespillere fra USA, Japan, Spanien, Irland og ikke mindst Danmark. I hovedrollerne som ægteparret, kan man se Alexandre Willaume og Laura Bach.

Første sæson af ’The Head’ er ude på Viaplay fra den 6. december

 

TELEMMGLPICT000228880509_trans_NvBQzQNjv4BqSNDNQ06nG_LoaWTOnidcdvqz8K8l5AOw5utfzVOBTnA.jpeg

 

Quiz

Den tidligere engelske major Charles Ingram melder sig til ’Who Wantst to be a Millionaire’ og vinder hovedpræmien på de 1 million pund. Men har Charles Ingram snydt?

Miniserien på tre afsnit bygger på de virkelige hændelser om Charles Ingram, hans kone Diana Ingram og hele skandalen forbundet med begivenheden.

Rollerne som Charles og Diana Ingram, spilles af Matthew Macfadyen og Sian Clifford, og som den blonde tv-vært, ses Michael Sheen.

’Quiz’ kan ses på TV 2 Play og C More den 7. december

 

ce33f8fd1b35338b385b60765015f176.jpg

 

Euphoria – christmas special

‘Euphoria’ blev et kæmpe hit i 2019. Den blev nomineret til hele 6 Emmy-statuetter, og hovedrolleindehaveren Zendaya vandt endda. Lige siden har fans skreget efter en sæson 2 i fortællingen om Rue Bennet og hendes high school-venner.

Indtil videre må vi stadigvæk vente på sæson 2, men denne december udkommer to bonus episoder som følger Zendayas hovedrolle Rue efter bruddet med Jules. De to afsnit har afsæt i julen og er selvfølgelig oplagte at streame her i december.

De nye afsnit af ’Euphoria’ er ude på HBO Nordic den 6. december

 

raisedbywolves.jpg

 

Raised by Wolves

I den fjerne fremtid er jorden ubeboelig efter en krig mellem de videnskabsorienterede og de religiøse.

Androiderne Mother og Father bliver derfor sendt til planeten Kebler-22b udrustet med menneskelige embryoer, og opgaven at starte en familie og derved befolke planeten med videnskabsorienterede mennesker.

Det viser sig at være at være en vanskelig opgave, da omstændighederne er barske. De kæmper for at få missionen til at lykkes før androiderne løber ud for liv, men det bliver kun værre, da en enhed af religiøse mennesker lander på planeten. Sammenstødet bliver starten på en intens kamp, hvor især Mother er klar til at gøre alt!

Science fiction-serien er produceret af Ridley Scott (Alien, Blade Runner), som også har instrueret de første to afsnit. I den altbærende hovedrolle som Mother ses Amanda Collin i hvad, der må være et internationalt gennembrud for den danske skuespiller.

’Raised by Wolves’ kan streames på HBO Nordic den 16- december

 

YouSee


DuwZ8p98ceuq8fekeSdeCB-1200-80.jpg

 

The Expanse

Sci-fi-serien ’The Expanse’ vender tilbage i december med endnu en sæson af deres episke rumunivers. Seneste sæson sluttede med et brag, og der er i den femte sæson atter lagt op til rumrejser på tværs af galakserne.

I den nye sæson splittes den dynamiske kvartet fra Rocinante crew og kommer på hver deres mission. I den rejse opdager vi også mere om Amos og Naomis mørke fortid.

Den nye sæson kommer som i de andre sæsoner i 10 episoder.

Femte sæson af The Expanse er ude på Amazon Prime fra den 16. december

 

MV5BMzQ5NWE0ZmQtODFiNi00MzQxLTgxOGEtNjI5NmI0ODRhMmIwXkEyXkFqcGdeQWFybm8@._V1_.jpg

 

The Stand

Hvis du går og savner at se noget nyt fra Stephen King, skal du ikke vente meget længere. Den 9 episoder-lange serie ’The Stand’ er nemlig baseret på et af Kings største værker og er før blevet omskabt til serie-formatet af Mick Garris i 1994.

Nu kommer der en helt ny serie fordelt over 9 afsnit. Serien foregår i en verden, hvor en menneskeskabt katastrofe, har efterladt verden i ruiner. De resterende overlevende må ikke bare kæmpe for at overleve, men også tage kampen op imod en ondskab af bibelske formater.

Josh Boone, der bl.a. er kendt for ’The Fault in Our Stars’ og ’The New Mutants’, og Benjamin Cavell, der har skrevet på serier som ’Justified’ og ’Homeland’, står bag.

På rollelisten er James Marsden, Whoopi Goldberg, Amber Heard og Alexander Skarsgård at finde.

’The Stand’ er ude på HBO den 17. december

 

76554-0-1.jpg

 

Sløborn

I den skræmmende tysk-danske serie 'Sløborn' følger vi beboerne på en lille ø i Nordsøen.

Da en fugleinfluenza-lignende virus med oprindelse i duer opdages i det nordlige Kina, giver det ikke megen genlyd hos beboerne på den lille, idylliske ø. Både unge og voksne er optagede af deres egne problemer og har svært ved at fokusere på andet. De indser derfor alt for sent, at den strandede sejlbåd med de to lig ombord kan være et foruroligende tegn på en forestående apokalypse.

’Sløborn’ er en uhyggeligt relevant thrillerserie i 8 afsnit. På rollelisten ses blandt andet den danske skuespiller Roland Møller i følgeskab af de tyske stjerner Wotan Wilke Möhring og Alexander Scheer.

Første sæson af ’Sløborn’ er ude på HBO Nordic fra den 21. december

 

bridgerton-1602772405.jpg

 

Bridgerton

Baseret på Julia Quinns populære bogserie af sammen navn, følger serien den magtfulde familie Bridgerton, der er del af den aristokratiske klasse i 1800-tallets England.

Serien følger de de otte, tæt forbundne søskende i Bridgerton-familien, og deres jagt på kærligheden mellem de mange formaliteter såsom takt og tone og selvfølgelig det rette giftemål.

’Bridgerton’ er ude på Netflix den 21. december

 

equinox-netflix.jpg

 

Equinox

I 1999 forsvinder en gymnasieklasse af nyudklækkede studenter sporløst. Astrid, der er søster til en af de savnede, er kun 9 år gammel, da der sker, og hun plages af uforklarlige mareridtsagtige syner i årene efter.

Adskillige år senere, i 2020, er Astrid vært på et aftenradio-program, da hun hjemsøges af de skrækindjagende syner igen.

Serien er baseret på podcasten ’Equinox 1985’, og er en storstilet dansk produktion i samarbejde med Netflix, og med et væld af store, danske skuespillere såsom Danica Curcic, Lars Brygmann og Alexandre Willaume ombord.

’Equinox’ er ude på Netflix den 30. december

Læs også

Derfor er Harry Potter-filmene perfekte at se i juledagene

5 gode grunde til at se det magiske univers netop nu (sponsoreret)

Læs mere
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.