Gå til hovedindhold

10 film du skal se i december

Megastjerner, gangstere og et dansk Oscar-håb

Skrevet af StreamingGuide


Selvom vi nu skriver december, betyder det ikke, at måneden kun står i julefilmenes tegn på streaming. Vi har således herunder samlet 10 titler, der hverken byder på nisser eller pebernødder, men en masse andet godt.

Således anbefaler vi i december alt fra en western med Benedict Cumberbatch til action med Liam Neeson, videre til et dansk Oscar-håb og en yderst stjernespækket film med bl.a. Leonardo DiCaprio.

De 10 film på streaming i december er listet i den rækkefølge, de får premiere:

The Many Saints of Newark (HBO Max)

The Many Saints of Newark

Krimidramaet 'The Many Saints of Newark' handler om den sidenhen legendariske New Jersey-gangster Tony Soprano. Det er nemlig her Tonys unge år, man får indblik i. Herunder bl.a. familiens indflydelse, særligt onklen Dickie Moltisanti. Tony Soprano er som bekendt en fiktiv karakter, man kender fra den forrygende HBO-serie The Sopranos, der løb fra 1999 til 2007.

Filmens instruktør Alan Taylor har desuden også instrueret en række afsnit af Sopranos-serien, hvilket sikrede ham en Emmy i 2007. Gangstergenren inkluderer et væld af film, bl.a. klassikere som Scarface, Goodfellas og ikke mindst The Godfather-filmene.

'The Many Saints of Newark' kan streames på HBO Max fra den 29. november.

The Power of the Dog

The Power of the Dog

Denne nervedirrende western er instrueret af Oscar-vinderen Jane Campion og har Benedict Cumberbatch i hovedrollen som den karismatiske ranchejer Phil Burbank i Montana anno 1925. Han er dog ikke just smilet selv, men skaber derimod frygt og ærefrygt hos alle omkring sig.

Da hans bror imidlertid tager sin nye hustru og hendes søn med hjem til ranchen, begynder Phil et ubehageligt psykologisk og manipulerende spil med de nyankomne. Det er altså ikke bragende seksløbere, man får her, men derimod et intenst og knugende intimt karakterportræt af menneskets mange facetter.

'The Power of the Dog' kan streames på Netflix fra den 1. december.

The Ice Road

The Ice Road

Man følger i 'The Ice Road' chaufføren Mike, der sammen med et redningshold bliver kaldt på en umulig mission for at redde en gruppe indespærrede minearbejdere. I et kapløb mod tiden og omgivet af naturens ubarmhjertige brusen kæmper redningsholdet med livet som indsats.

Liam Neeson indtager rollen som den barske Mike. Det er bestemt ikke første gang, at den nordirske skuespiller har kunnet opleves i actionfilm. Tænk bl.a. på Taken-filmene, mens han også før har været i kamp mod naturen som set i The Grey.

'The Ice Road' kan bl.a. streames på Blockbuster fra den 6. december.

JFK Revisited: Through the Looking Glass

JFK Revisited: Through the Looking Glass

I denne dokumentarfilm tager instruktøren Oliver Stone os med ind i historien om mordet på præsident John F. Kennedy, der fandt sted i 1963. Således forsøger filmen med bl.a. divserse sagsakter relateret til mordet at kaste lys over, hvad der virkelig skete dengang.

Det er som bekendt ikke første gang, at filmskaberen Oliver Stone beskæftiger sig med mordet på Kennedy. Det gjorde han allerede tilbage i 1991 med den mesterlige og Oscar-vindende JFK, der bl.a. har Kevin Costner og Gary Oldman på rollelisten.

'JFK Revisited: Through the Looking Glass' kan streames på C More fra den 10. december.

Encounter

Encounter

Science fiction-thrilleren 'Encounter' følger to brødre, der sammen med deres far tager på en farefuld rejse, hvor de må forsøge at klare sig mod en udenjordisk trussel.

På rollelisten finder man stærke navne som Riz Ahmed og Octavia Spencer, der begge har gjort sig positivt bemærket i Oscar-regi. Ahmed var nomineret til en statuette i kategorien Bedste mandlige hovedrolle for sit stærke portræt i Sound of Metal, mens Spencer vandt trofæet for sin birolle i dramaet The Help.

'Encounter' kan streames på Amazon Prime fra den 10. december.

Flugt

Flugt

Den animerede dokumentarfilm 'Flugt' handler om Amin, der kom til Danmark som uledsaget flygtningebarn for over 20 år siden. I løbet af en række interviews fortæller Amin for første gang sandheden om sin farefulde flugt fra Afghanistan til Danmark.

Han fortæller om sin lykkelige barndom i 80'ernes Kabul, der blev erstattet af et liv på flugt efter at den nådesløse borgerkrig forvandlede byen til en krigszone og splittede hans familie. 'Flugt' er desuden Danmarks bud på en Oscar-vinder i 2022.

'Flugt' kan bl.a. streames på Blockbuster fra den 12. december.

The Hand of God

The Hand of God

'The Hand of God' er en italiensk film om drengen Fabiettos opvækst i et kaotisk Napoli i 1980'erne. Filmen er instruktøren Paolo Sorrentinos mest personlige til dato og skildrer hans interesser for film og fodbold sat i et familiedrama om kærlighed, glæde, tab og tragedie.

Skæbnen spiller således også en vigtig rolle i historien, hvor netop også glæde og tragedie væver sig ind i den og baner vejen for Fabiettos fremtid. Sorrentino har tidligere vundet en Oscar for Den store skønhed.

'The Hand of God' kan ses på Netflix fra den 15. december.

swansongbillede.jpg

Swan Song

I science fiction-dramaet 'Swan Song' følger vi den kærlig far og ægtemand Cameron, der diagnosticeres med en dødelig sygdom. Han præsenteres dog for en ny, alternativ løsning, der kan skåne hans familie fra at miste ham - den kræver dog alvorlig overvejelse.

'Swan Song' er skrevet og instrueret af Benjamin Cleary, der tidligere har vundet en Oscar for bedste kortfilm. I rollen som Cameron ses den Oscar-vindende Mahershala Ali (Green Book, Moonlight), mens også Oscar-nominerede Naomie Harris ('Moonlight') og Glenn Close (The Wife) er på rollelisten.

'Swan Song' kan streames på Apple TV+ fra den 17. december.

Being the Ricardos

Being the Ricardos

'Being the Ricardos' er et biografisk drama, der handler om det komplekse forhold mellem stjernerne Lucille Ball og Desi Arnaz, der begge er kendt fra den ikoniske serie 'I Love Lucy' fra 1950'erne. I de to hovedroller finder man de to nutidige stjerner Nicole Kidman og Javier Bardem.

Filmen er skrevet og instrueret af manuskriptkongen Aaron Sorkin, der bl.a. også har forfattet dialogen i serien 'The West Wing' og i film som A Few Good Men, The Social Network og Moneyball samt den Oscar-nominerede The Trial of the Chicago 7, som Sorkin ligeledes instruerede.

'Being the Ricardos' kan streames på Amazon Prime fra den 21. december.

Dontlookup-DiCaprio.jpg

Don't look up

Hold lige godt fast: Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Timothée Chalamet, Cate Blanchett, Meryl Streep, Jonah Hill, Ron Perlman, Mark Rylance og Ariana Grande med flere (!). Det er, hvad rollelisten til komedien 'Don't Look Up' byder på. Vildt! Vi er i hvert fald allerede her ombord.

Filmen handler om to ukendte astronomer, der begiver sig på en medieturné for at advare verdensbefolkningen, da de to opdager en asteroide med direkte kurs mod Jorden, hvilket kan ende katastrofalt for menneskeheden.

'Don't look up' kan streames på Netflix fra den 24. december.

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Få vores nyhedsbrev.

Ja, jeg accepterer StreamingGuide af kino.dk's markedsføringssamtykke

Relaterede nyheder

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.