Gå til hovedindhold

5 far-film der får dig til at græde

Når far-søn-forhold er på sit mest rørende

bjarke@kino.dk
Skrevet af Bjarke Friis Kristensen


Det biografaktuelle og hjerteskærende drama Nowhere Special har forholdet mellem en far og hans 4-årige søn i centrum. I den forbindelse peger vi på fem andre dramaer, der ligeledes på rørende og tårefremkaldende vis handler om forholdet mellem far og søn.

Køb dine billetter til 'Nowhere Special' her:

'Nowhere Special' handler om John, der har dedikeret sit liv til at være der for sin nu 4-årige søn, eftersom moren forlod dem kort tid efter, at sønnen kom til verden. John får imidlertid at vide, at han kun har få måneder tilbage at leve i, hvorfor han nu står i en svær situation.

Han beslutter sig nemlig for at finde den perfekte familie til sin søn, hvilket bestemt ikke nemt. For hvordan ved man, om man har valgt den rigtige familie? Og hvordan forklarer man det til sin søn samtidig med, at man også prøver at skærme ham fra den hårde virkelighed?

 

The Pursuit of Happyness (2006)

 

'The Pursuit of Happyness' (2006)

Will Smith spiller i 'The Pursuit of Happyness' faren Chris, som drømmer om at skabe sig en tilværelse, der er lykkelig både for ham selv og familien. Hans succes som sælger er dog begrænset, og han forlades af sin hustru, bliver sparket ud af sin lejlighed og - værst af alt - han skal forsøge at sikre sin 5-årige søn en tålelig tilværelse.

Relationen til sønnen er både troværdig og rørende, hvilket i hvert fald sætter vores tårekanaler i sving. For jagten på drømmen er bestemt ikke nem. Chris må bl.a. sove på busstationer og offentlige toiletter, men uden at lade det gå ud over sin søn i en iver efter at få drømmen til at gå i opfyldelse og give sin søn det bedst mulige liv.


Se hvor du kan streame 'The Pursuit of Happyness' her.

 

 

Sleepless in Seattle (1993)

 

'Sleepless in Seattle' (1993)

Den romantiske komedie 'Sleepless in Seattle' har ganske vist et tragisk udgangspunkt, eftersom Sam mister sin hustru til kræft. Han står nu tilbage som alenefar til sin 8-årige søn Jonah - og hvordan klarer man lige sådan en situation? Sam har i hvert fald svært ved at komme videre, mens sønnen er noget mere proaktiv bl.a. i forhold til andre kvinder i farens liv.

Jonah ringer derfor til en landsdækkende radio, hvilket afføder et spirende forhold mellem Sam og journalisten Annie. For selvom fortællingen mellem Sam og Annie er det romantiske omdrejningspunkt, så er netop relationen mellem Tom Hanks som Sam og Ross Malinger som sønnen både hjerteskærende og fuld af håb.

Se hvor du kan streame 'Sleepless in Seattle' her.

 

Life Is Beautiful (1997)

 

'Life Is Beautiful' (1997)

Bagtæppet i den Oscar-vindende 'Life is Beautiful' er alt andet end opløftende, da historien udspiller sig under 2. Verdenskrig i en KZ-lejr. Det lykkedes dog på både morsom og ikke mindst tårefremkaldende vis at folde fortællingen om forholdet mellem en far og hans søn håbefuldt ud. Man følger her den jødiske Guido, der i lejren forsøger at skærme sin søn for alle grusomhederne omkring dem via en livlig fantasi.

I rollen som faren finder man en yderst charmerende Roberto Benigni, hvis opløftende tilstedeværelse smitter af på os, ikke mindst i samspillet med sønnen, der emmer af hjertevarm humor, men også et nervepirrende drama, som går direkte i vores tårekanaler.

Se hvor du kan streame 'Life is Beautiful' her.

 

Finding Nemo (2003)

 

'Finding Nemo' (2003)

Pixar er ofte garant for en god tudetur. Det gør sig også gældende for 'Finding Nemo', hvor man følger fisken Marlin, der lever alene med sin søn Nemo. Marlin frygter farerne i det store hav, men Nemo er en eventyrlysten lille fisk, hvilket en dag leder ham på afveje. Marlin må derfor nu trodse sin frygt i sin søgen efter sønnike.

Ganske vist får tårekanalerne noget at arbejde med her, men animationsfilmen er - udover at være et rørende bekendtskab - også både morsom og charmerende, bl.a. da Marlin på sin færd møder den glemsomme Dory. 'Finding Nemo' vandt desuden en Oscar for Bedste animationsfilm.

Se hvor du kan streame 'Finding Nemo' her.

 

Nebraska (2013)

 

'Nebraska' (2013)

I dragende sort/hvid fortæller det lunefulde drama 'Nebraska' historien om den aldrende, smågnavne og lettere alkoholiserede Woody Grant, spillet forrygende af Bruce Dern. En dag modtager han et lyssky brev, der hævder, at han har vundet en million dollars, som kan hentes i Nebraska.

Woodys voksne søn mener naturligt nok, at brevet er det rene fusk. Men da han aldrig har følt, at han virkelig kender sin far, tager han med på et begivenhedsrigt road trip tværs gennem landet for at inkassere den ikke-eksisterende gevinst og dermed blive klogere på sit fædrene ophav. En både morsom og rørende fortælling om far og søn.


Se hvor du kan streame 'Nebraska' her.

 

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Få vores nyhedsbrev.

Ja, jeg accepterer StreamingGuide af kino.dk's markedsføringssamtykke
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.