Gå til hovedindhold

De 10 bedste actionfilm fra 2010-2020 - stream dem her

Streaming med fuld smæk på!

Skrevet af StreamingGuide


Har du brug for et eksplosivt action-fix? Så finder du herunder vores bud på de 10 absolut bedste actionfilm fra 2010 til 2020.

Vi lover hermed, at der er smæk på både store eksplosioner, hvislende automatvåben og hårdtslående slåskampe.

Du finder de 10 bedste actionfilm 2010-2020 herunder:

 

Mission Impossible Fallout

 

Mission: Impossible - Fallout (2018)

Filmfranchisen begyndte i 1996 og har siden da været garant for den ene halsbrækkende actionscene efter den anden, hvor ikke mindst Tom Cruise som agent Ethan Hunt har sat livet på spil i action-underholdningens tegn. 'Mission: Impossible - Fallout' er ingen undtagelse.

Filmen hopper nemlig nærmest fra den ene medrivende omgang action til den næste. Tænk bl.a. på den intense slåskamp på herretoilettet eller den fræsende motorcykeljagt, for slet ikke at tale om den yderst medrivende helikopterfinale. Action, siger du? Det finder du her i sin reneste form.

Se hvor du kan streame 'Mission: Impossible - Fallout' her.

Dredd

 

Dredd (2012)

Hvis du skulle være i tvivl, om der stadig kunne være liv i Judge Dredd efter, at Sylvester Stallone i 1995 forsøgte at bringe betjenten ind i filmens verden, så sætter 'Dredd' fra 2012 en stor, fed og voldsom streg under, at det er der bestemt. For her er i den grad action-fart på, når Dredd folder sig blodigt ud.

Vi ankommer her til fremtidens USA og Mega City One - en voldelig metropol, hvor de kriminelle har magten. Den eneste form for autoritet er en gruppe betjente, der agerer både dommer, jury og bøddel. Dredd er den mest frygtede. Han får bestemt brug for sin brutalitet, da han bevæger sig ind i et mægtigt højhus fyldt med byens værste kriminelle. Snart står den på action, action og mere action.

Se hvor du kan streame 'Dredd' her.

Captain America: The Winter Soldier (2014)

 

Captain America: The Winter Soldier (2014)

Der er ingen tvivl om, at Marvel-filmene har leveret et hav af vilde actionscener. Med 'Captain America: Winter Soldier' bliver der skruet op for sin del af den gribende action, som her synes mere brutal, mere jordbunden og heraf også er mere medrivende end nogle af de computer-generiske actionscener, som andre film i universet har leveret.

Captain America slår sig her sammen med Black Widow og en ny allieret i The Falcon for at komme til bunds i en djævelsk sammensværgelse, mens vi som bekendt også møder The Winter Soldier - en nærmest uovervindelig kampmaskine, der i dén grad giver Steve Rogers sved på panden. Svenden pibler da også frem på panden hos os, når vi ser dette hæsblæsende kapitel i det fortøbende Marvel-univers.


Se hvor du kan streame 'Captain America: Winter Soldier' her.

The Raid

 

The Raid (2011)

Den står på yderst brutale benbrud og ikke mindst voldsomme slåskampe i den mere end veloplagte 'The Raid'. Her stormer en indsatsstyrke nemlig en 30-etagers bygning, der huser en fæl bandeleder og hans hær af hensynsløse dræbere.

Elitestyrken er dog ikke forberedt på det kaos, der venter, da huset eksploderer i et intensivt voldsorgie. Den hyper-intense indonesiske actionfilm fik desuden en mindst lige så vild efterfølger med 'The Raid 2'. Den bør du også se.

Se hvor du kan streame 'The Raid' her og 'The Raid 2' her.

Mad Max: Fury Road (2015)

 

Mad Max: Fury Road (2015)

Et vaskeægte actionmesterværk! Intet mindre. Filmskaberen George Miller gjorde med sin oktanpumpende kraftpræstation, hvad der nærmest synes umuligt rent fysisk. Nemlig at skabe, hvad der føles som én lang biljagt - det uden vel at mærke at miste action-momentum på noget tidspunkt. Det er både spektakulært, ærefrygtindgydende og ikke mindst underholdende.

For 36 år efter, at Miller bragede ind i verden med sin første Mad Max-film, vendte han her tilbage til det bilbrutale univers, der allerede havde fået sig to efterfølgere med 'Mad Max 2' og 'Mad Max Beyond Thunderdome' i henholdsvis 1981 og 1985. Alle tre film synes her utroligt nok at blive overgået - og det med adrenalinfræsende bravur.

Se hvor du kan streame 'Mad Max: Fury Road' her.

The Night Comes for Us (2018)

 

The Night Comes for Us (2018)

Hvis du troede, at de to The Raid-film var alene om at lange blodige æretæver over disken, så kan du godt tro om igen. For med denne indonesiske filmfræser af den anden verden, står den på nogle af de mest uafrystelige og voldsomme actionscener fra 2010 til 2020.

Her er i hvert fald tale om en i den grad medrivende forening af slåskampe, blod og ren filmisk intensitet, når en mand i forsøget på at redde en lille pige lægger sig ud med alverdens kampberedte kriminelle. Nej, du kan ikke berede dig på den vold, som nu følger.

Se hvor du kan streame 'The Night Comes for Us' her.

Inception (2010)

 

Inception (2010)

Filmskaberen Christopher Nolan har gang på gang bevist, at han er en mester udi at iscenesætte stort opsatte actionscener, mens tiden på spidsfindig vis spiller ind. Det er også tilfældet i nærmest yderste nolanske potens med drømme-baskeren 'Inception', der har Leonardo DiCaprio i rollen som Dom, som specialiserer sig i at stjæle folks minder via deres drømme.

Netop dette koncept bruger Nolan i filmen på opfindsom vis, hvor særligt en vild action-scene udspiller sig simultant i en række forskellige drømmelag. Det lyder måske nok kringlet, men i hænderne på Nolan bliver det eksekveret både elegant, fysisk gribende og ikke mindst action-solidt. En vild film!

Se hvor du kan streame 'Inception' her.

Train to Busan (2016)

 

Train to Busan (2016)

Den koreanske zombiefilm 'Train to Busan' lykkedes nærmest til perfektion at forene gyset med gribende intens action. For når først de levende døde får blodigt liv, spæner de voldsomt afsted, så blodet i den grad kommer til at boble.

Filmen udspiller sig bl.a. i et kørende togs klaustrofobiske indre, hvor en gruppe mennesker nu skal forsøge at overleve deres glubske medpassagerer i form af adskillige sultne zombier. Det er med andre ord nærmest umuligt ikke at gispe efter vejret, når de spruttende voldsekspader spurter afsted. Actiongyset fik desuden en opfølger med 'Train to Busan 2: Peninsula' i 2020.

Se hvor du kan streame 'Train to Busan' her og ’Train to Busan 2: Peninsula’ her.

John Wick (2014)

 

John Wick (2014)

Ok, vi har snydt lidt her. For hvordan vælger man lige én ud af de indtil videre tre - og i den grad medrivende - John Wick-film? Det gør man ikke. Vi vælger i hvert fald her at omfavne alle tre på en og samme plads. Bl.a. også fordi historien om vores elskede eks-lejemorder er fortløbende filmene igennem. Nå ja, og så er Keanu Reeves bare benhård i titelrollen hele vejen.

Det hele startede som bekendt i 2014 med den første film, hvor John Wicks hund likvideres af en flok gangstere. Det skulle de aldrig have gjort. For snart er John Wick nemlig på nakken af dem i, hvad der udvikler sig til et yderst brutalt og benbrækkende hævntogt, der smadrer derudaf - også i de to efterfølgere.


Se hvor du kan streame 'John Wick' her, 'John Wick: Chapter Two' her og 'John Wick 3: Parabellum' her.

Skyfall (2012)

 

Skyfall (2012)

Siden den første film om agent 007 så dagens lyd, er det blevet til mange legendariske actionscener. For selvom franchisen måske nok har ændret sig op igennem filmhistorien - bl.a. også med Daniel Craig som Bond - så har action-elementet i den grad overlevet. Det gør sig også gældende i den hårdtpumpende 'Skyfall'.

Her frygtes Bond død efter en mislykket mission, mens samtlige MI6-agenters identiteter er lækket - og så er M genstand for en kritisk vurdering fra regeringen. Men da selve MI6 bliver angrebet og Bond dukker op, får M grundlag til at eftersøge skurken Raoul Silva, der har en personlig forbindelse til både hende og Bond. En sprængfarlige historie, der matches til UG med kryds og slange af filmens action-scener.

Se hvor du kan streame 'Skyfall' her.

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Få vores nyhedsbrev.

Ja, jeg accepterer StreamingGuide af kino.dk's markedsføringssamtykke

Relaterede nyheder

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.