Gå til hovedindhold

Var Tom Cruise for lille? Forfatteren bag 'Reacher' udtaler sig om kritikken

Arvtageren er i hvert fald noget større end Hollywood-legenden

bjarke@kino.dk
Skrevet af Bjarke Friis Kristensen


Uanset hvor hårdtslående, man måtte finde Tom Cruise, så lever han ikke helt op til beskrivelsen af Jack Reacher i Lee Childs bogserie.

Her beskrives titelkarakteren nemlig som "ekstremt høj, ekstremt bred, langarmet og langbenet" samt med "hænder på størrelse med middagstallerkener."

Så da Cruise i sin tid blev castet som Reacher, faldt det flere af bøgernes fans for brystet. På trods af denne kritik af Cruise, blev det til to film for legenden: Jack Reacher i 2012 og Jack Reacher: Never Go Back i 2016.

Nu er Childs fysisk intimiderende karakter atter aktuel, denne gang i Amazon-serien Reacher, som forfatteren også agerer producer på.

Man fik således nu muligheden for at imødekomme netop krops-kritikken af Cruise. Således har man castet den fysisk noget større skuespiller i rollen, nemlig den 37-årige Alan Ritchson.

Jack Reacher Alan Ritchson Amazon Prime


Nu udtaler forfatteren bag bøgerne sig om Cruise-problematikken i et interview hos Metro:

- Jeg tror, ​​at størrelsen er vigtig for visse dele af fortællingen. Reacher er nødt til at skræmme folk, og det kan du gøre så meget nemmere med et enkelt blik på dette enorme dyr (huge animal) i stedet for (at bruge, red.) en normal størrelse skuespiller.

Child er dog ikke som sådan ude med riven i forhold til Cruise, hvis dedikation til rollen vandt respekt hos forfatteren, der dog godt forstår kritikken.

Med den nye serie ønskede man bl.a. at balancere, hvad Cruise gjorde og samtidig imødekomme de fans, som har læst bøgerne:

- Okay, vi kan få en meget større fyr, så bogfansene bliver glade, men vi har også fokus på folk, der ikke har læst bøgerne. Hvad har de brug for? De har blot brug for god underholdning. De har ikke referencen i forvejen, så vi var også nødt til at tilfredsstille dem.

LÆS OGSÅ:Tom Cruise er ude: Ikonisk rolle overtages af muskelbundt - se ham her

'Reacher'-serien kan ses netop nu på Amazon Prime, hvor man desuden kan se frem til endnu mere med Reacher, da serien allerede er blevet fornyet med en sæson 2 - efter blot fire dage.

Serien handler om veteranen og efterforskeren hos militærpolitiet, Jack Reacher, der nu lever et civilt liv. Men da Reacher bliver anklaget for et mord, må han nu gøre sit for at bevise sin uskyld.

Se traileren for 'Reacher' herunder. Serien havde premiere på Amazon Prime den 4. februar i år.

       Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.