Gå til hovedindhold

Onde julemænd og spøgelser: 5 gode jule-gys

Uhyggelig streaming til højtiden

dhn@kino.dk
Skrevet af Daniel Hartvig Nielsen


Har du brug for noget jule-uhygge? Vi kommer dig til undsætning.

Herunder kan du nemlig finde fem bud på et godt julegys, som kan ses på de danske streamingtjenester.

Glem alt om søde nisser, rare julemænd og næstekærlighed, de her film og serieafsnit byder på monstre, spøgelser og en creepy bamse.

Gremlins

Gremlins

Denne højtidsklassiker kan lige nu ses på flere danske streamingtjenester - og det er en oplagt mulighed for at se eller gense denne (u)hyggelige gyser, der både byder på julesplat og masser af kulsort humor.

Julefreden i den lille amerikanske soveby Kingston Falls bliver afbrudt, da en horde af grønne og gemene Gremlins slipper løs. Nu er det op til den unge fyr Billy og hans nye kæledyr Gizmo – en mogwai, som har forsaget monstrenes ankomst – at redde julen.

Kom i julestemning med monsterverdens svar på drillenisser.

Her kan du se Gremlins.
 

Rare Exports

Rare Exports: A Christmas Tale

Et amerikansk firma er ved at lave en udgravning i et finsk bjerg, hvor en julehemmelig er gemt. Men de får sig noget af en overraskelse – og julen kommer i fare.

Det er nu op til en gruppe finske rensdyrjægere og den enes lille søn at redde det hele.

’Rare Exports’ dykker ned i myten om Joulupukki – det finske folkesagn, som var med til at forme den moderne julemand. Men før han blev børnenes ven, var han en ondskabsfuld fyr med horn!

Her kan du se 'Rare Exports'.
 

X-Files

The X-Files: How the Ghosts Stole Christmas (Sæson 6, afsnit 6)

Når en serie har kørt tilstrækkeligt længe, så får den selvfølgelig også et juleafsnit. Det skete i den sjette sæson af ’The X-Files’, hvor makkerparret Mulder og Scully besøger et hjemsøgt hus på selveste juleaften.

Her løber de ind i et ældre ægtepar – forrygende spillet af Lily Tomlin og Edward Asner – som giver de to FBI-agenter kamp til stregen.

’How the Ghosts Stole Christmas’ er et enkeltstående afsnit udenfor seriens store mytologi, og det kan sagtens ses uden det store kendskab til ’The X-Files’.

Det er en julet spøgelseshistorie med en af seriens sødeste afslutninger. Perfekt, hvis man sidder og føler sig lidt ensom en aften i december.

Her kan du se The X-Files.
 

Into the Dark

Into the Dark: Pooka! (Sæson 1, afsnit 3)

Blumhouse Productions – selskabet bag horrorfilm som ’Sinister’ og ’Insidious’ – står bag antologi-serien ’Into the Dark’, som i hvert spillefilms-lange afsnit fortæller en gyserhistorie sat under en af årets højtider.

Serien har derfor også et juleafsnit. Titlen er ’Pooka!’ og handler et nyt legetøj, der rammer markedet lige op til julesalget. En jobsøgende skuespiller tager tjansen som maskot, og med dragten på begynder hans personlighed langsomt at ændre sig.

’Pooka!’ er en surrealistisk fortælling med familiehøjtiden som bagtæppe og en yderst creepy bamse i centrum. Den leger med, hvad der er virkelighed, og hvad der er fantasi, som vi fx kender det fra David Lynchs universer.

Afsnittet er instrueret af Nacho Vigalondo, som har stået bag den kultdyrkede tidsrejsefilm ’Timecrimes’ og den alternative monsterfilm ’Colossal’ med Anne Hathaway i hovedrollen.

Hvis man får blod på tanden, kan man se fortsættelsen 'Pooka Lives!', der udkom i sæson 2.

Her kan du se Into The Dark.
 

Krampus

Krampus

Hvor julemanden belønner de artige børn, så siges der i de ældgamle sagn, at et mytologisk djævelsk væsen med navnet Krampus straffer de uartige.

I ’Krampus’ er det netop dette væsen, som er i fokus, da en dreng kommer til at hidkalde onde kræfter til sit hjem med familien i juletiden.

Bag filmen står Michael Dougherty, der tidligere har lavet Halloween-filmen Trick ’r Treat og senest ’Godzilla II: King of the Monsters’. Mens rollelisten bl.a. byder på Toni Collette og Adam Scott.

Her kan du se 'Krampus'.

Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.