Gå til hovedindhold

Halloween-guide: 5 gysende grin!

Din sjove gyserfilmsguide til Halloween aften

dit_vaerste_maridt@yahoo.dk
Skrevet af Anders Davies


We're not using the Z word.

Det er Halloween tid. En tid for spøgelser, vampyrer, varulve, mumier og zombier og ikke mindst - gyserfilm! Vi har derfor på redaktionen udvalgt nogle af de gyserfilm, som du kan sætte på, mens du i skræk og rædsel gemmer øjnene under dyne eller klemmer sidemandens hånd.

Vi kommer her med fem anbefalinger med nogle af de bedste grin indenfor gyserens verden!

 

What We Do in the Shadows (2014)

Hvis du er vant til at se dine vampyrer som nogle uhyggelige, dystre og blodsugende skabninger, så vil What We Do in the Shadows vise dig en anden side.

Taika Waiti, der er i dag har nogle stærke film på CV’et og Star Wars i fremtiden, instruerede, skrev og spillede med i vampyrkomedien ’What We Do in the Shadows’. Den følger vampyrkollektiv, der bare prøver at få det praktiske til at fungere når man bor sammen og er uddødelig.

Udover filmen, der udkom i 2014, fik filmen i 2019 også en serie, som foregår i samme univers, har samme navn og er lige så sjov.

Se filmen 'What We Do in the Shadows' her
Se serien 'What We Do in the Shadows' her

 

whatwedointheshadows.jpg

When you are a vampire, you become very sexy.

What We Do in the Shadows

Shaun of the Dead (2004)

Da zombiegenren var på sit højeste omkring 00’erne, dukkede der også en del komedier frem, der hyldede genren, samtidig med at den lavede sjov med den. ’Shaun of the Dead’ er en af de bedste eksempler på det.

Selve filmens titel er en direkte reference til George A. Romeros ’Dawn of the Dead’. Med Simon Pegg og Nick Frost i hovedrollerne som et umagevennepar, og med Edgar Wrights ikoniske, musikalske klipning og manuskript, er du garanteret gode grin, hvad end du er zombiefan eller ej.

Se 'Shaun of the Dead' her

shaun2.jpg

You got red on you.

Shaun of the Dead

Gremlins (1984)

Der er tre regler. Du må ikke udsætte dem for sollys. Du må ikke gøre dem våde. Og du må aldrig, aldrig, aldrig nogensinde fodre dem efter midnat.

Steven Spielbergs klassiske julefilm, af Joe Dante og Chris Columbus, er en sorthumoriske gyserfilm, som man ikke laver dem mere. Ja, uhygge for hele familien!

Billy får en julegave fra en anden verden - den nuttede og pelsede Mogwai Gizmo. Hurtigt danner de to et bånd, men de tre regler er svære at opretholde end som så, og pludselig har hele byen Gremlins i maskineriet.

Se 'Gremlins' her

gremlins2.jpg

But the most important rule, the rule you can never forget, no matter how much he cries, no matter how much he begs, never feed him after midnight.

Gremlins

Army of Darkness (1992)

Ash er tilbage. I ’Army of Darkness’ bliver Ash sendt tilbage i tiden - til den mørke middelalder. Men ondskaben er lige så ond, sparkende og skræmmende i middelalderen, som den er i nutiden. The Necronomicon spøger nemlig stadig.

Ash må kæmpe imod ondskaben ved hjælp af de lokale, hans boomstick, motorsav og overlegen videnskab. Sam Raimi er igen at finde bag roret, som i de to forrige Evil Dead-film, og selvfølgelig med Bruce Campell og hans mandige hage.

Se 'Army of Darkness' her

armyofdarkness.jpg

Good. Bad. I'm the guy with the gun.

Army of Darkness

One Cut of the Dead (2017)

Vi befinder os på et filmset i en forladt fabrikshal. Hvor en lowbudget zombiefilm er ved at blive optaget, da settet pludselig bliver invaderet af rigtige zombier!

’One Cut of the Dead’ er et frisk skud på zombiegenren, der efterhånden er gået inflation i. Shinichiro Ueda skaber med denne genre-spoof er en herlig zombie-metafilm.

Den tager alle klichér omkring dårligt skuespil og lowbudget film samt skuespilleres og filmskaberes stjernenykker kærligt igennem maskinen, og det føles mest af alt som en hyldest til det at lave film og alle aktører på et filmset.

Se 'One cut of the Dead' her

onecutofthedead1.jpg

Action!

One Cut of the Dead
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.