Gå til hovedindhold

Halloween-guide: 5 nye gyserfilm du skal se

Uhyggelige streaming-anbefalinger

dit_vaerste_maridt@yahoo.dk
Skrevet af Anders DaviesHalloween er snart over os. En tid for spøgelser, vampyrer, varulve, mumier og zombier og ikke mindst - gyserfilm! Vi har derfor på redaktionen udvalgt nogle af de gyserfilm, som du kan sætte på, mens du i skræk og rædsel gemmer øjnene under dyne eller klemmer sidemandens hånd.

Vi kommer her med fem anbefalinger på det nyeste indenfor gyserens verden!

The Lodge

Forestil dig at du er for nyligt blevet bonusmor for to børn, der ikke særlig godt kan lide dig. Forestil dig så at din kæreste efterlader dig i en afsides hytte med selv samme børn, og at der så begynder at ske underlige ting. Det er den situation Grace står i, i den nye gyserfilm ’The Lodge’. En æstetisk og slowburner af en gyser, for fans af film som Hereditary.

Se hvor du kan streame The Lodge

thelodge3.jpg

The Invisible Man

Cecilie stikker af fra sin kontrollerende kæreste. I frygt for at han skal komme efter hende, gemmer hun sig hos en god ven. Men da der begynder at ske uforklarlige ting, mistænker Cecilia at hendes kæreste har fundet en måde, hvorpå han stadig kan kontrollere hende.

H.G. Wells' klassiker af samme navn har igennem årene set en del forskellige versioner. Fra den gammel sort-hvid klassiker til 'Hollow Man' med Kevin Bacon, er historien om den usynlige mand en kendt historie. Denne udgave er skrevet og instrueret af Leigh Whannel, der ikke en fremmed til gysergenren. Han er bl.a. kendt for at være manuskriptforfatter på SawInsidious-filmene og Upgrade.

Se hvor du kan streame The Invisible Man

invisible2.jpg

Kadaver

’Kadaver’ er en norsk gyserfilm, hvor vi følger en lille familie på tre med at overleve i en post-apokalyptisk verden. De bliver inviteret til et event på et hotel, hvor man kan undslippe den ødelagte verdens hårde vilkår og blive opvartet. Men arrangementet tager en makaber drejning, da folk begynder at forsvinde.

Norge er ikke kendt for sine gysere, men vi har dog set uhygge i fx 'Død sne' og efterfølgeren.

Se hvor du kan streame Kadaver.

kadaver.jpg

His House

Vi følger et par, der flygter fra Sydsudan, hvor krig hærger landet. De kommer til England, hvor de forsøger at starte det nyt liv op.  De forsøger at tilpasse sig deres nye liv i en engelsk by, hvor deres fortid og ondskab lurer under overfladen.

’His House’ er instruktøren Remi Weekes spillefilmsdebut, men har før gjort sig i gysergenren bl.a. med kortfilmen ’Ticklemonster’. På rollelisten som flygtningeparret, kan man henholdvis se Wunmi Mosaku, der senest har haft en rolle i Lovecraft Country, Sope Dirisu, der har været med i The Huntsman: Winter's War og Matt Smith, der har spillet Doctor Who.

His House får premiere den 30. oktober på Netflix

His House

Nobody Sleeps in the Woods Tonight

Nogle unge, teknologiafhængige teenager bliver smidt på lejrskole. Offlinelejrskole! Men uhyggen stopper ikke der. Noget uhyggeligt gemmer sig i skoven, noget som de unge teenagere aldrig har stødt på, ikke engang i internettets afkroge. De unge mennesker må forsøge at overleve i noget så sjældent som en polsk slasher film!

Nobody Sleeps in the Woods Tonight får premiere den 28. oktober på Netflix

Netflix
Se også

"Vi sidder sammen og drikker vin og snakker om mord"

Interview med Camilla Läckberg om ny krimiserie på Viaplay (sponsoreret)

Læs mere
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.