Gå til hovedindhold

Halloween-guide: 5 klassikere du skal se

Uhyggelige streaming-anbefalinger

dit_vaerste_maridt@yahoo.dk
Skrevet af Anders DaviesWhat's your favorite scary movie?

Halloween er snart over os. En tid for spøgelser, vampyrer, varulve, mumier og zombier og ikke mindst - gyserfilm!

Vi har derfor på redaktionen udvalgt nogle af de gyserfilm, som du kan sætte på, mens du i skræk og rædsel gemmer øjnene under dyne eller klemmer sidemandens hånd.

Her er fem anbefalinger til gysergenrens klassikere.

Samtlige titler kan findes på danske streamningtjenester.

 

 

Poltergeist (1982)

Steven og Diane flytter til Cuesta Verde – et byggeprojekt, hvor Steven er involveret. Mens Steven er ude og arbejde med projektet, passer Diane børnen derhjemme, da der pludselig begynder at ske bizare ting i huset. 

Gyserklassikeren er instrueret af Tobe Hooper, der bl.a. er kendt for The Texas Chainsaw Massace, og skrevet af ingen andre end Steven Spielberg. En mere ikonisk spøgelsesfilm finder man næsten ikke.

Se 'Poltergeist' her

poltergeist123.jpg

Cross over, children. All are welcome. All welcome, go into the light...There is peace and serenity in the light.

Poltergeist

The Evil Dead (1981)

Fem universitetsstuderende – Ash, hans kæreste Linda og vennerne Cheryl, Scott og Shelly – tager på ferie i en isoleret og afsides hytte I Tenesse. Hurtigt går det op for dem, at alt ikke er som det burde være.

Gyserfilmen, der started hele The Evil Dead-franchisen er ideal til din mørke efterårsaften. Med besættelser, onde skove, dæmoner og gyser/actionhelten Ash, er du i gode gyserhænder.

Filmen er instrueret af Sam Raimi, der udover den ikoniske franchise, også står bag Spiderman-filmene med Tobey Maquire samt et væld af andre populære titler.

Se 'The Evil Dead' her

evildead.jpg

Kill her if you can, loverboy!

The Evil Dead

Scream (1996)

”Do you like scary movies?” ... Hvis du læser vores guide, så mon ikke. Tag med Ghostface, på killing spree, i de selvbevidste metaslasher-film ’Scream’.

Se eller gense klassikkeren, der hylder gysergenren med glimt i øjet og med massere stik og referencer til klassiske gyserfilm, som kun Wes Craven kan levere det.

Kan du dine regler? Må man have sex? Må man drikke og tage stoffer? Når man siger ”I’ll be right back.” kommer man så tilbage? Sluk din telefon, lås din dør og genopfrisk dine slasher regler med et ’Scream’ maraton!

Se 'Scream' her
Se 'Scream 2' her
Se Scream 3' her

scream2.jpg

Now Sid, don’t you blame the movies. Movies don’t create psychos. Movies make psychos more creative!

Scream

The Night of the Living Dead (1968)

Halloween er den dag, hvor afstanden mellem de levende og de døde er særdeles kort. Hvad er derfor bedre end at se film om de døde, der genopstår fra graven, og de levende må kæmpe for at overleve? Intet.

Zombiefilmen, der startede det hele, af gysermesteren George A. Romero, er stadig en af de vigtigste og bedste zombiefilm, og derfor den perfekte ledsager til mørke nætter.

Se 'Night of the Living Dead' her

nightoftheliving.jpg

They keep coming back in a bloodthirsty lust for HUMAN FLESH!

Night of the Living Dead

The Exorcist (1973)

Skuespilleren Chris begynder at bemærke at hendes datter opfører sig underligt. Hverken læger eller psykologer kan komme med en forklaring, og Chris tyer til kirken i stedet.

’The Exorcist’ er en film, der nu mere end 50 år efter, stadigvæk er enormt effektfuld gyser. Den var med til at sætte temaet om besættelse og dæmoner på landkortet, og det dominerer stadig gysergenren den dag i dag.

Instrueret af William Friedkin og med legendariske Max von Sydow, leverer filmen nogle af filmhistoriens mest ikoniske og gruopvækkende scener, skud og dialoger.

Se 'The Exorcist' her

exorcist.jpg

The power of Christ compels you!

The Exorcist
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.