Gå til hovedindhold

Årets overraskende Oscar-kandidat kan nu streames i Danmark

Se den før det store awardshow

Skrevet af Anders Heckmann


Traditionelt er der tale om store og ofte erfarne instruktører blandt de nominerede ved diverse awardshows inden for filmens verden, og i særdeleshed ved Oscar-showet. Men i år har der blandt de nomineret sneget sig en film med fra den debuterende instruktør Cord Jefferson. Og den er ikke blot at finde i én kategori, men derimod i hele fem.

Den positive overraskelse, der er tale om, er den amerikanske komedie American Fiction, der gør et forsøg på at udfordre kulturens besættelse af at reducere mennesker til slidte stereotyper. Filmen kan streames senere på måneden på Prime Video. 

Historien omhandler forfatteren Monk, der i særlig grad er træt af den måde, hvorpå samfundet tjener penge på ”sort” underholdning, som tager udgangspunkt i krænkende stereotyper. For at bevise sin pointe vælger Monk under et pseudonym at skrive en provokerende og satirisk bog baseret på den førnævnte ”sorte” humor.

Desværre for Monk bliver bogen mere end blot en indsigelse i det kapitalistiske system. Bogen bliver dybt misforstået og tager fart blandt den liberale elite, der ser den som seriøs litteratur og i samme ombæring modtager bogen både store roser og salgstal. Misforståelsen af værket leder til at Monk nu finder sig selv i det vanvid og hykleri, han hævder at foragte.

Foruden sine fem flotte Oscar-nomineringer for blandt andet bedste film og bedste mandlige hovedrolle, har filmen for nyligt vundet en BAFTA for bedste manuskript. På rollelisten finder vi blandt andet Jeffrey Wright (The Batman) i hovedrollen og Tracee Ellis Ross (Balck-ish), som henholdsvis Thelonious 'Monk' Ellison og Lisa Ellison.

American Fiction kan streames på Prime Video fra den 27. februar

American Fiction

       Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.