Gå til hovedindhold

Chucky er blevet seriekonge! Men dukken skulle aldrig have været seriemorder

2. sæson af gyserserien får premiere på C More (sponsoreret)

dhn@kino.dk
Skrevet af Daniel Hartvig Nielsen


Chucky fik sin spillefilmsdebut i Child's Play - på dansk kendt som 'Barneleg' - fra 1988. Her næsten 35 år efter er dræberdukken mere populær end nogensinde før.

2. sæson af tv-serien 'Chucky' har dansk premiere på C More:

C More

 

Den nye sæson af gyserserien har fået en fantastisk modtagelse i hjemlandet USA, hvor den har opnået en 100% score fra kritikerne på RottenTomatoes - godt matchet af en imponerende pubilkumsscore på hele 93%.

'Chucky' lever dermed op til den foregående og første sæson, som også fik en flot modtagelse. Den kan ligeledes ses på C More.

Chucky

 

I den første film fra 1988 bliver en rødhåret dukke af mærket Good Guy besat af seriemorderen Charles Lee Rays sjæl via en mystisk voodoo-overførsel.

Charles - nu i form af dukken - går straks på jagt efter en ny menneskelig vært, som han kan besætte. Han udvælger sig her den 8-årige dreng Andy. Chucky-franchisen var hermed født.

Den rapkæftede dukke har sidenhen bandet, svovlet og myrdet sig igennem i alt seks fortsættelser og to sæsoner af en serie. Han har sat et stort og blodigt fingeraftryk på populærkulturen, hvor alt fra helt små børn til pensionister ved, hvem Chucky er.

Vil du læse mere om hele Chuckys filmhistorie? Så læs vores store optakt til serien her.

 

Chucky

 

Chucky var oprindeligt ikke en besat seriemorder!

Filmhistorien kunne dog have set meget anderledes ud, fordi den oprindelige idé til Chucky var noget komplet andet. Det afslører skaberen Don Mancini overfor os i et eksklusivt interview.

Det originale manuskript havde titlen 'Bloody Buddy', mens Chuckys navn faktisk var … Buddy. Men forskellene stopper ikke her. Don Maninci fortæller:

- Den største forskel er, at i mit oprindelige manuskript var dukken ikke besat af en seriemorder. Han var Andys underbevidsthed, han var Andys id. 

- Så måden, hvorpå dukken blev vækket til live i mit originale manuskript var anderledes. Jeg kan huske, da jeg var lille, der havde mine søstre dukker, som kunne tisse, og jeg har altid tænkt på, hvad nu hvis de markedsførte en dukke, der kunne bløde. Falsk blod, du ved. 

- Hvilket jeg synes var morsomt, fordi ideen var, at hvis plastik-huden gik i stykker, skulle du købe "Good Guy"-plastre, som du kunne sætte på. Så det hele var et markedsførings-fupnummer for at få dig til at købe flere ting.

- Men fordi Andy var ensom, og Chucky var hans ven til det sidste, så laver han et ritual, hvor han skærer hul på sin tommelfinger og på dukkens tommelfinger og blander deres blod. En brodskabspagt. Og det er efter det, at dukken bliver vakt til live.

- Det var sådan, det hele var udtænkt i mit oprindelige manuskript, men da Tom Holland, som instruerede den første film, lavede en omskrivning af manuskriptet, fandt han på alle voodoo-tingene. Og jeg tror, at det var producer David Kirschners idé, at dukken skulle være besat af en seriemorder.

Hvad-nu-hvis-spørgsmålet er derfor, hvis Don Mancinis oprindelige idé var blevet bragt til live, om Chucky så ville eksistere i dag?

 

Chucky

 

En helt unik franchise-situation

Det er selvfølgelig umuligt at svare på. Men på trods af ændringerne af hans originale version, er Don Mancini blevet hængende. Og tre årtier efter, at den første film udkom, er han stadig arkitekten bag den aktuelle serie. En helt unik situtation, som giver flere store fordele:

- Det giver kontinuitet. Jeg tror, at en af de ting, som fans kan lide ved franchisen er, at i 35 år, syv film og nu to sæsoner af en tv-serie har en sammenhængende historie med de samme karakterer og alle de forvandlinger, som de går igennem, fortæller Don Mancini til os.

- Så jeg tror, at en af fordelene ved, at jeg har været med fra starten, er bogstavelig talt, at jeg har den her viden om den franchise ved mine fingerspidser. Noget jeg ikke tror andre vil have, hvis franchisen skifter hænder.

Den nye sæson vil således også byde på et gensyn med Chuckys afkom, dukken Glen/Glenda, der nu også tager menneskelig form. Karakteren har ikke været en del af franchisen siden 2004, men med Don Mancini ved roret og masser af faninteresse, er barnet tilbage!

 

chucky

 

Chucky-familien udvides med Hollywood-stjerner

Generelt har Don Mancini formået at holde fat på en fast stamme af skuespillere - noget som Chuckys stemme Brad Dourif har beskrevet som en familie overfor os - og han fortæller, at hans 35 år som Chucky-bagmand har hjulpet på at holde castet sammen:

- Jeg knytter bånd med folk, og så vil jeg ikke lade dem gå. Så bliver de en del af franchisen, så bliver de her. Ligesom med Devon Sawa, da han blev en del af sæson 1, tænkte vi alle "Ham skal man holde fast på. Han er ret sej". Så lad os skrive en ny rolle til ham til sæson 2.

- Det har jeg gjort flere gange med andre skuespillere over årene. Det er virkelig sjovt, fordi jeg kan lide at skrive direkte til skuespillere, som jeg kender. Så du kender deres særegne talenter - og kan også give dem noget nyt at lave.

Den nye sæson har derfor Brad Dourif tilbage som Chuckys storbandende stemme, Jennifer Tilly spiller igen Tiffany både i levende live og som dukke, ligesom Dourifs egen datter Fiona Dourif også fortsætter i rollen som den hårdtprøvede Nica.

Flere andre Chucky-kendinge vil også dukke op (get it?), mens vi også godt kan afsløre, at Don Mancini i 2. sæson har tiltrukket flere store stjernenavne, herunder Joe Pantoliano og Gina Gershon (hvilket altså byder på en helt særlig reuion mellem de to og Jennifer Tilly fra kultfilmen Bound fra 1996), samt Tillys virkelige skuespiller-søster Meg Tilly.

Den nye sæson har igen teenageren Jake, hans kæreste Devon og veninden Lexy i hovedrollerne, der efter de traumatiserende hændelser i 1. sæson er endt på en katolsk kostskole. Men Chucky er lige i hælene på dem - og han er ikke alene, faktisk er der 72 kopier af ham, som er sluppet løs!

Serien 'Chucky' kan ses på C More.

Sæson 2 består af otte afsnit, hvor af de to første afsnit får premiere den 31. oktober. Herefter udkommer der to afsnit hver mandag. SE MED HER.

Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.