Gå til hovedindhold

Dansk krimiserie sætter ny rekord med vilde seertal

Der arbejdes allerede på en ny sæson

Skrevet af Anders Heckmann


Hvis der er noget, som vi danskere godt kan lide at se, så er det gode krimiserier - hvilket vi igennem årene har fået mange forskellige bud på.

F.eks. findes der klassikere som Rejseholdet, true-crime i form af Efterforskningen og ikke mindst britisk krimi som 'Miss Marple', blot for at nævne nogle få.

Det skal dog ikke handle om nogle af de førnævnte, men derimod om én af de mest populære krimiserier herhjemme i øjeblikket, nemlig Sommerdahl, der netop har slået rekord.

Du kan se traileren til sæson 1 af 'Sommerdahl' i bunden af artiklen.

Serien omhandler chefefterforskeren Dan Sommerdahl, der sammen med resten af drabsafdelingen hos Helsingør Politi forsøger at opklare en række mordsager.

Når vi skriver sådan, så er det, fordi serien pt. er i gang med femte sæson, og faktisk er der også en sjette på vej. Med andre ord sker der rigtig mange ting i lille Helsingør.

Der er dog ikke kun tale om kriminalitet i serien, da Sommerdahl, der er spilet af Peter Mygind (Flammen & Citronen), også skal forsøge at håndtere flere personlige problemstillinger.

At der kommer en sjette sæson, er dog ikke så underligt, for som sagt er serien utroligt populær, hvilket også afspejles i dens seertal.

Ifølge en pressemeddelelse fra TV 2 har det første afsnit af sæson fem i gennemsnit haft hele 930.000 (!) seere på tværs af tv-udsendelse og on demand, eksl. genudsendelser.

Det er en ny rekord for den danske krimiserie, og som om det ikke var nok, så meddeler TV 2 også, at både episode et og to skulle være på vej til at blive de meste sete nogensinde i seriens levetid.

Derfor ser det ud til, at vi kan se frem til meget mere krimi med chefefterforsker Dan Sommerdahl. 

'Sommerdahl' kan ses på TV 2 Play, hvor den i øjeblikket er aktuel med femte sæson.

       Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.