Gå til hovedindhold

Dansk stjerne medvirker i sæson 2 af 'House of the Dragon'

Se det første billede

dhn@kino.dk
Skrevet af Daniel Hartvig Nielsen


'Game of Thrones' havde flere danske skuespillere på rollelisten, mest fremtræende Nikolaj Coster-Waldau som Jamie Lannister, men også Pilou Asbæk som Euron Greyjoy og Birgitte Hjort Sørensen som Karsi.

Nu er en ny dansker så klar til at tjekke ind i fantasy-universet. Det sker i spin-off-serien House of the Dragon, hvor Amanda Collin har fået rollen Lady Jeyne Arryn. Se det første billede nederst i artiklen.

I en pressemeddelelse fra HBO beskrives karakteren således:

Som en af de få kvindelige herskere i Westeros har den unge Lady Jeyne Arryn (Amanda Collin) vist sig at være en dygtig og effektiv leder. Hun er klog, snu, ikke bange for at give sin mening til kende og beskytter nidkært det land, hun elsker. Aldrig gift, og efter at have nedkæmpet rivaliserende konkurrenter (ikke mindst sin egen fætter), forstår Lady Jeyne alt for godt udfordringerne ved at herske i en verden af mænd.

LÆS OGSÅ: 5 kommende og 4 aflyste Game of Thrones-serier

Amanda Collin har haft flere roste præstationer i dansk film, bl.a. i En frygtelig kvinde, Undtagelsen og sidste års Bastarden overfor Mads Mikkelsen. Internationalt har den danske skuespiller markeret sig med en bærende rolle i Ridley Scotts sci-fi-serie Raised by Wolves. Den nye rolle i 'House of the Dragon' må sige at være næste skridt på stigen mod Hollywoods top!

'House of the Dragon' får premiere den 17. juni på Max (tidl. HBO Max).

Vil du høre mere om Amanda Collins science fiction-eventyr i 'Raised by Wolves' og samarbejde med Ridley Scott. Så lyt til vores podcast herunder (eller i din foretruken app, søg blot på "kino.dk filmpodcast"):

Foto: HBO

       Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.