Gå til hovedindhold

Denne joke fra 'Seinfeld' var ikke gået i dag ifølge skaberen selv

Går den politiske korrekthed udover komikken?

Skrevet af Anders Heckmann


Hvis du ikke selv kender komedieserien Seinfeld, så er der en rimelig god sandsynlighed for, at dine forældre gør det.

Serien havde premiere tilbage i 1989 og kørte indtil 1998, hvor vi følger komikeren Jerry Seinfeld (der spiller en version sig selv) og hans venner.

Man følger således her et hold venner og andre karakterer, som havner i den ene dumme situation efter den anden. Serien er berømt blevet kaldet "Serien om ingenting", fordi den netop tager udgangspunkt i banale dagligdagssituationer.

Nu ser det dog ud til, at tiden har indhentet serien. For hvis man spørger Jerry Seinfeld selv, så kan man ikke lave de samme jokes længere.

I et nyligt interview deler han sine holdninger til den politiske korrekthed, som han mener har ramt komikken i nyere tid:

 - Vi lavede en episode af serien i 90'erne, hvor Kramer beslutter sig for at starte en virksomhed, hvor hjemløse skal trække rickshaws fordi, som han siger: "De alligevel er udenfor".

Seinfeld påpeger efterfølgende hvordan, at den joke ikke ville kunne bruges i dag og at man i stedet skulle bruge noget andet.

Hvis du har lyst til at se mere til Jerry Seinfeld og den klassiske sitcom, kan du lige nu se alle 9 sæsoner af serien på Netflix.

På Netflix kan du også se Seinfields nye film 'Unfrosted', der handler om, hvordan morgenmadsproduktet 'Frosted' så dagens lys. Seinfield har både skrevet, instrueret og medvirker i filmen, der har premiere den 3. maj.

       Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.